Sydspanien & Andalusiens Skatte – 6 Dage

På denne tur rejser I fra Madrid til Lissabon gennem smukke, kontrastfyldte steder i Andalusien i Sydspanien og det sydlige Portugal. I oplever de arkitektoniske vidundere i Alhambra Paladset, et sted, der fører jer ind i en historie fra 1001 nats eventyr. I udforsker nationalparker og sletter, der fører jer tilbage til riddernes og kongernes tid. I afslutter jeres rejse på den portugisiske kyst.

Den iberiske halvø besidder en af de mest flamboyante kombinationer af kulturer på planeten. Det strækker sig over både Atlanterhavet og Middelhavet. Der er romerske monumenter, der beskytter mauriske genstande, duftende vine, der ledsager spidskommen-krydrede retter, og arabiske melodier, parret med latinske danse.
I oplever de arkitektoniske vidundere i Alhambra-paladset, et sted, der transporterer jer ind i en historie fra 1.001 arabiske nætter. I udforsker nationalparker og sletter, der fører jer tilbage til riddernes og kongernes tid. Og I afslutter jeres rejse på den portugisiske kyst.
Deltag i denne tur og oplev de vidundere, der er skabt af kulturkollisionen.


Turen Inkluderer

Turen inkluderer:

 • Transport i en luksus mini-coach med en lokal chauffør
 • Aircondition som standard
 • Historierne og tjenesterne fra en engelsktalende guide
 • 5 nætter på 3-4 stjernede hoteller med kontinental morgenmad
 • Indgang til La Mezquita med lydguide inkluderet
 • Indgang til et olivenolieproduktionssted
 • Indgang til Alhambra med lydguide inkluderet
 • Indgang til Fortaleza de la Mota
 • Indgang til Muelle de las Carabelas

Turen inkluderer ikke:

 • Måltider, medmindre andet er angivet ovenfor
 • Seværdigheder, medmindre andet er angivet ovenfor

Det må påregnes, at vi bestiller min. 1 ekstra overnatning i Madrid og 1 i Lissabon.
Flybilletter booker vi også gerne.

Pak behagelige sko til gåture.


Priser er i DKK pr. person

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 15 jul, 29 julfra kr. 13.100fra kr. 14.800
2024: 12 aug, 26 augfra kr. 13.100fra kr. 14.800
2024: 9 sep, 23 sepfra kr. 13.500fra kr. 15.700
2024: 7 okt, 21 oktfra kr. 13.100fra kr. 15.000
2024: 4 novfra kr. 12.700fra kr. 14.600

Ingen børn u. 15 år på denne tur.

Dag 1: Toledo, Castilla-La Mancha & Cordoba

Turen starter med I forlader Madrid i hjertet af Spanien og kører sydpå til landets tidligere hovedstad, Toledo. Den er beliggende på toppen af en bakke og med udsigt over Tajo-floden og var førhen kendt som “City of Three Cultures”. For at få den optimale fornemmelse af stedet, kan I vandre gennem de brostensbelagte gader og hvor I får øje på de muslimske moskeer, jødiske synagoger og kristne katedraler.
I rejser gennem Castilla-La Mancha, rammen om eventyrene for den litterære helt Don Quixote. Derefter stopper I på vej gennem Despeñaperros Natural Park, porten til Andalusien.
Cordoba, jeres hjem for natten, byder jer velkommen med sine travle pladser og dejlige arkitektur.

Overnatning på Hotel Eurostars Conquistador 4* eller lignende, Cordoba


Dag 2: La Mezquita, Fortaleza de la Mota & Granada

Om morgenen besøger I La Mezquita, en af de mest spektakulære moskeer bygget af maurerne i Spanien. Denne verdensberømte konstruktion kan prale af utallige rækker af dekorerede buer og er stort nok til at have en katedral bygget inde i den!
Dernæst rejser I gennem de bølgende bakker dækkede af oliventræernes sølvgrågrønne blade. Det er et tegn på, at I er kommet ind i den olieproducerende provins Jaén.
I fortsætter jeres rejse sydpå til den ødelagte bakketop-fæstning Fortaleza de la Mota og ankommer til Granada tidligt på aftenen, jeres base i to nætter.

Overnatning på Hotel Porcel Alixares 4* eller lignende, Granada


Dag 3: Alhambra, Gaudix Sierra Navada

I vågner op i en by prydet med Europas mest sensuelle palads, Alhambra.
Jeres morgen begynder med et besøg på dette berømte monument. Når I ser på det, er det som I bliver en del af fortællingerne om 1.001 nætter. Oprindeligt en fæstning og derefter et palads, griber dette UNESCO World Heritage Site jeres fantasi.
Om eftermiddagen vil I afdække den unikke Barrio de las Cauevas i Gaudix (kvarter af hushuler i Gaudix). Vælg at lære mere om historien og udviklingen af denne indviklede labyrint af boliger på Gaudix Cave Dwellings Interpretation Center, der ligger i flere af de originale huleboliger.
Der kan være tid til et fotostop af Sierra Nevada-bjergene, før I går tilbage til Granada.
Brug jeres aften i Granada til at opdage tapasrestauranter og flere af de kulinariske lækkerier.

*Nogle gange vil denne dags program blive vendt, og I vil i stedet besøge Alhambra om eftermiddagen.

Valgfrie aktiviteter
Indgang til Gaudix Cave Dwellings Interpretation Centre

Overnatning på Hotel Porcel Alixares 4* eller lignende, Granada


Dag 4: Pueblos Blancos, Ronda & Sevilla

I dag handler det om at udforske andre af Andalusiens seværdigheder; Den smukke vildmark og de ikoniske Pueblos Blancos (De Hvide Byer).
I rejser vestpå til El Torcal de Antequera, et naturreservat i Sierra del Torcal bjergkæden, hvor man forbløffes over de fantastiske kalkstenformationer, der er dannet over millioner af år.
Jeres eventyr tager jer derefter gennem landskabet i Malagas “Lake District”, før I når Ronda. Denne smukke by klamrer sig til en stejl klippe i El Tajo-kløften og pirrer ens fantasi med dens litterære forbindelser og historier om fredløse. Her kan I spadsere langs bymurene, udforske maleriske pladser og nyde jeres frokost.
Før I tager til Sevilla, får I chancen for at lære, hvordan Spaniens “flydende guld” fremstilles på en olivenolie gård.
Kast et sidste blik over det andalusiske landskab og start jeres rejse til Sevilla, jeres hjem i to nætter.

Overnatning på Hotel Macia Sevilla Kubb 4* eller lignende, Sevilla


Dag 5: Sevilla

Sevilla er essensen af Spanien. Denne by vil forføre jer med sin rige mauriske arv, appelsintræer, tapas og lidenskabelig flamenco.
I dag er det op til jer at beslutte, hvordan I vil tilbringe dagen.
I kan bruge jeres tid på at opdage de 80 kapeller i Sevilla katedralen og undre jer over La Giralda. Eller gå en tur langs bredden af Guadalquivir floden hvor I kan beundre den ikoniske Torre del Oro, et militært tårn, der går tilbage til det 13. århundrede.
Alternativt kan I deltage i vores halvdagstur til Jerez de la Frontera. Denne elegante by er hjertet af sherry og spansk brandy.
Uanset hvilken mulighed I vælger, kan I tilbringe aftenen med at slentre gennem de skyggefulde buer på den store Plaza de España.
Advarsel: med de hypnotiske Flamenco-forestillinger, lækre tapas og summende barer kan denne by holde jer underholdt indtil de små timer.

Valgfri aktivitet
Besøg på sherryvingård i Jerez med vinsmagning og snacks.

Overnatning på Hotel Macia Sevilla Kubb 4* eller lignende, Sevilla


Dag 6: Huelva, Tavira & Algarve

Sig farvel til Sevilla og nyd det sidste glimt af det andalusiske landskab, mens I rejser vestpå mod Costa de la Luz, et sted med masser af sol og gyldne sandstrande.
I stopper i kystbyen Huelva, hvor Christopher Columbus planlagde sin rejse for at finde en vestlig søvej til Kina og Indien. Her besøger I udstillingen ved vandet, Muelle de las Carabelas, hvor I kan se kopier i naturlig størrelse af Columbus tre skibe.
Derefter krydser I den portugisiske grænse og stopper ved Tavira i Algarve. Denne by ligger ved floden Gilão og udstråler en uimodståelig charme, der giver jer lyst til at opdage dens skjulte hjørner. I kan vandre gennem brostensbelagte gader, krydse en gammel romersk bro og prøve portugisisk køkken for første gang.
Nyd den sidste udsigt over Algarve inden I rejser nordpå, hvor Lissabon venter jer om aftenen.

Vi booker gerne en eller flere overnatninger i Lissabon.