Castilla–La Mancha, Valencia & Spaniens Hjerte – 6 dage

Tag på en fantastisk rejse gennem Spaniens hjerte fra Madrid til Barcelona.

I vil opleve Xàtiva slottet med legender og historier og de geologiske formationer i  Parque Natural de la Serranía de Cuenca.
I besøger byen Cruenca, der hænger på en klippeafsats mellem to kløfter, smager vin i Requena og oplever den livlige storby, Valencia, og dens vidunderlige restauranter og boheme-barer. Se også Peníscola, der er en sand perle, omgivet af lavendler og havet og "Den fortryllede By" der er et landskab med sten, der ligner ansigter, krokodiller og svampe. Er det et tilfælde eller magi?
I Requena besøger I en vingård i et område, hvor man har fremstillet vin siden før vor tidsregning.


Turen Inkluderer

 • Transport i en luxury minibus med en lokal chauffør
 • Air conditioning i bussen
 • Engelsktalende guide
 • 5 nætter på 3*/4* hoteller
 • 5 x morgenmad
 • Vinsmagning i Requena
 • Entré til Ciudad Encantada (Den fortryllende By)
 • Entré til Cuenca Katedralen
 • Entré til den romerske romerske koloni ved Segóbriga
 • Entré til Castillo de Belmonte
 • Entré til to Santa Maria in El Puig klostret
 • Entré til Xàtiva slottet

Turen inkluderer ikke måltider og entréer, udover de ovennævnte.

I skal desuden påregne, at vi booker min. 1 ekstra nat I Madrid før og 1 nat efter turen i Barcelona.


Priser er i DKK pr. person

Periode Dobbeltværelse Enkeltværelse
2024: 3 jun, 17 junfra kr. 13.500fra kr. 15.600
2024: 1 jul, 15 jul, 29 julfra kr. 12.700fra kr. 14.800
2024: 12 aug, 26 augfra kr. 12.700fra kr. 15.100
2024: 9 sep, 23 sepfra kr. 13.500fra kr. 15.300
2024: 7 okt, 21 oktfra kr. 12.700fra kr. 15.300
2024: 4 nov, 18 novfra kr. 12.700fra kr. 15.700

Ingen børn u. 15 år på denne tur.

Dag 1: Aranjuez, Castilla-La Mancha & Cuenca.

I siger adiós til Madrid og starter jeres rejse gennem Castilla-La Mancha, hjertet af det gamle Spanien. Denne fantastiske region kan prale af blide landskaber, frodig natur og uovertruffen Manchego ost. Det er også her, Cervantes placerede Don Quijotes fiktive rejser i sin roman, der lagde grunden til moderne europæisk litteratur.
Jeres første stop er Villarejo de Salvanés. Denne lille by kan prale af et usædvanligt slot og arkæologiske steder, fra før romerriget.
I kommer herefter til Cuenca, hvor I får chancen for at lære mere om denne middelalderlige by på en tur til fods. Udforsk de brostensbelagte gader og den gotiske katedral fra det 12. århundrede (billet inkluderet).
Fra Cuenca kommer I til et af Castilla-La Manchas fineste naturreservater – Parque Natural de la Serranía de Cuenca, et 73.000 hektar stort dyrelivsparadis.
Jeres første stop i naturparken er “Ciudad Encantada”, Den Fortryllede By. Denne placering kan prale af nogle af de mærkeligste klippeformationer, I nogensinde vil se. I kan vandre rundt i dette magiske landskab og se svampeformede sten og ansigter, der stirrer på jer fra kalkstenene.
Jeres rejse gennem dette landskab stopper ved det fantastiske Mirador de Uña udkigspunkt. Herefter vender I tilbage til Cuenca, hvor I vil bo i to nætter, så I kan opdage dens tyngdekraft-trodsende hængende huse og lækre køkken.

I overnatter på Hotel Exe Cuenca 4* – eller tilsvarende i Cuenca.


Dag 2: Segóbriga, Castillo de Belmonte & Cuenca

I dag starter med et besøg i den tidligere romerske by Segóbriga. Rejs tilbage i tiden, når I udforsker et af de vigtigste arkæologiske steder i det spanske område Mesetaen.
Efter I har set de velbevarede ruiner af amfiteatret, offentlige bade og templer, rejser I sydpå til Belmonte. Her får I tid til at prøve nogle lokale spanske delikatesser til frokost før et besøg i Castillo de Belmonte. Dette storslåede slot fra det 15. århundrede er kendt for sit usædvanlige design med en trekantet gårdhave og sekstakket stjerneform.
Tilbage i Cuenca kan I beundre naturlige vidundere og se dinosaurer på Paleontological Museum, hvis det er åbent. Eller gennemse jeres billeder fra dagen over tapas og et glas rødvin, imens I nyder et velfortjent hvil.

Valgfri aktiviteter:
Indgang til Castilla-La Mancha Paleontological Museum

I overnatter på Hotel Exe Cuenca 4* – eller tilsvarende i Cuenca.


Dag 3: Alcala del Júcar & Vinsmagnig

I forlader Cuenca og rejser til den fascinerende by Alcala del Júcar. Bygget dybt ind i naturlige huler, ligger den på en stenet skråning mellem slottet og Júcar-floden. Her er der tid til frokost.
Senere besøger I til en vingård i Requena, hvor der inkluderet en dejlig vinsmagning. Vinen er blevet produceret i dette område siden i det 7. århundrede f.Kr., så I ved, at det bliver godt.
I rejser derefter til Valencia der er Paellaens hjemsted og byder på afslappet aftenliv, fantastisk arkitektur og som vil være jeres bolig i de næste tre nætter.

Overnatning på Hotel Eurostars Rey Don Jaime 4* eller lignende, Valencia.


Dag 4: Klostret Santa Maria i El Puig, Albufera Naturpark & Valencia.

I dag fører jeres rejse jer først på en halvdags tur, der kombinerer klostre med fantastiske naturområder. Om morgenen besøger I klosteret Santa Maria i El Puig (billet inkluderet). Denne store bygning kombinerer klostre med defensive strukturer, og er blevet brugt som et tempel, en skole og endda et fængsel.
Så er det tid til at udforske rismarkerne i Albufera Natural Park, hvilke gjorde paellaen mulig. I har mulighed for at tage en valgfri bådtur eller bruge tiden på at kigg på den unikke flora og fauna omkring den store ferskvandslagune. Her har I tid til frokost.
I returnerer til Valencia om eftermiddagen og kan udforske mere af byen på en gåtur.
Brug aftenen til enten at nyde byens berømte natteliv eller på at forberede jer på den næste dags nye eventyr.

Valgfri aktivitet:
Bådtur i Albufera Naturpark

Overnatning på Hotel Eurostars Rey Don Jaime 4* eller lignende, Valencia


Dag 5: Xàtiva, Cullera & Valencia

Denne morgen rejser I til Xàtiva, “Byen med de Tusind Springvand”, der ligger på skråningerne af Monte Vernissa. Et slot kroner bjerget og stedet er berømt for gammeldags papirproduktion, uddannelsesinstitutioner, og det notoriske Casa de Borja. I starter med at besøge slottet, tage en orienteringstur og dykke dybt ned i historien. Billetten til fæstningen er inkluderet i jeres tur.
Herefter tager I på en tur til den dejlige by Cullera. Her har I tid til at nyde solen på en af de lange sandstrande eller nyde panoramaudsigten fra slottets udsigtspunkt. Denne fine middelalder-struktur går tilbage til det 13. århundrede.
I vender tilbage til Valencia om eftermiddagen og kan deltage i en valgfri rundvisning i byen, kombineret med en velsmagende tapas oplevelse.

Valgfrie aktiviteter
Guidet byvandring og tapas oplevelse i Valencia

Overnatning på Hotel Eurostars Rey Don Jaime 4* eller lignende, Valencia.


Dag 6: Peñiscola, Sitges & Barcelona

I forlader Valencia om morgenen og kører til badebyen Peniscola. Dette sted er kendt som “Byen i havet” og kan prale af et slot, der er bygget af tempelridderne. Vælg at besøge fæstningen, der står på halvøens højeste punkt, og beundre den panoramiske kystlinje, eller tag en dukkert i det rolige hav for at køle af. I har tid her til frokost.
Lidt længere langs Middelhavskysten fører jeres rejse jer til Sitges. Et kulturelt hotspot, et menageri af modernistisk arkitektur og et par fascinerende museer gør dette til en god forberedelse til storbyen, inden I ankommer til Barcelona om aftenen.

Valgfri aktivitet:
Indgang til Papa Lunas Slot i Peniscola.