Baskerlandet, Rioja, Pyrenæerne & Nordspanien – 6 dage

Fra højderne af Pyrenæerne til dybden af en god Rioja-vin giver denne tur jer mulighed for at opdage højdepunkterne i Spanien. På denne tur oplever I de bjergrige landskaber, historiske seværdigheder og velsmagende lækkerier i det nordlige Spanien.

I Pyrenæerne kan I høre om det gamle romerske forsvar af Jaca og se de regenererende naturlige skuer i Monte Perdido National Park. Imens I rejser gennem de rullende landskaber i La Rioja og Baskerlandet prøver I de traditionelle vine og retter, der har givet de to regioner snesevis af foodie-priser. I byerne i disse områder vil I kunne beundre bygninger i Mudéjar-stil, store katedraler og sågar Spaniens "Mini-Versailles".
Nyd fortællingerne fra jeres guide, og oplev det nordlige Spaniens utrolige skønhed.


Turen inkluderer

  • Transport i en luksus minibus med en lokal chauffør
  • Air conditioning i bussen
  • Engelsktalende guide
  • 5 nætter på 3*/4* hoteller
  • 5 x morgenmad
  • Entré til to Aljafería Paladset
  • Besøg og vinsmagning på en Rioja vingård
  • Besøg på det kongelige palads La Granja de San Ildefonso

Turen inkluderer ikke:

  • Turen inkluderer ikke måltider og entréer, udover de ovennævnte.
  • FlybilletterI skal desuden påregne, at vi booker min. 1 ekstra nat før og 1 efter turen i Barcelona.

Priser er i DKK pr. person

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 15 apr, 29 aprfra kr. 13.100fra kr. 15.500
2024: 13 maj, 27 majfra kr. 13.500fra kr. 15.800
2024: 10 jun, 24 junfra kr. 13.500fra kr. 16.300
2024: 8 jul, 22 julfra kr. 13.100fra kr. 15.800
2024: 5 aug, 19 augfra kr. 13.100fra kr. 15.800
2024: 2 sep, 16 sep, 30 sepfra kr. 13.500fra kr. 16.300
2024: 14 okt, 28 oktfra kr. 13.100fra kr. 15.800
2024: 11 novfra kr. 12.700fra kr. 15.400

Ingen børn u. 15 år på denne tur.

Dag 1: Montserrat, Lleida & Huesca

Dagen starter i Barcelona, og I kører til de spidse bjergtinder i Montserrat. Dette specielle og frodige klippebjerg er Cataloniens vigtigste helligdom og hjemsted for et Benedictinerkloster og den imponerende basilika, hvori man finder Cataloniens skytshelgen, Den Sorte Madonna. Der er forskellige steder, hvor man kan købe frokost m.m.
I fortsætter dybt ind i Cataloniens bjerge til byen Lleida, der er en af de ældste i regionen. Den er fuld af romersk historie, og l vil få tid til at kigge nærmere på Lleidas slot og katedral.
Hen imod aften ankommer I til den bakkede by Huesca, hvor I skal tilbringe 2 nætter. I vil have god tid til at slentre rundt i middelaldergaderne og kigge på de mange kirker og spændende facader.

Overnatning på Hotel Pedro i de Aragón i Huesca – eller tilsvarende.


Dag 2: Torla-Ordesa, Jaca & Huesca

Gør jer jer klar til en naturoplevelse ud over det sædvanlige, når I rejser til Torla-Odessa, som er indgangen til Monte Perdido National Park.
Herfra udforsker I smuldrende klipper, skove af ege- og fyrretræer og en lodret udsigt, der er op til 1.700 meter høj. Der kan være lidt vandring, sørg for at have godt fodtøj på (kan naturligvis fravælges). Det er det hele værd, for man ser et par af de mest naturskønne udsigter i Pyrenæerne.
I forlader Torla og kører gennem bjergene til Jaca. Her kan I udforske den perfekt bevarede stjerneformede fæstning, opleve det regionale køkken i Aragón og se flere af de spanske katedraler.
Herefter rejser I tilbage til Huesca, hvor I ankommer tidligt aftenen.

Overnatning: Hotel Pedro I de Aragón 4*, Huesca eller tilsvarende.


Dag 3: Zaragoza, Aljafería Palace, Tarazona & Haro

Zaragoza i Aragón er lige fortryllende som det lyder. I rejser dertil om morgenen og billetter til Aljafería Paladset fra det 11. århundrede er inkluderet i jeres tur. Når I har beundret de mønstredeporticos” i det smukke palads, vil der være tid til at udforske byen på egen hånd. Kunstelskere kan søge efter Goyamalerier, historienørder kan opsøge romerske rester, og foodies kan prøve Chireta, en lokal og lækker ret, der minder om haggis.
I rejser derefter til Tarazona. Denne by kan bryste sig af middelalderlig Mudéjarstilarkitektur, der er en herlig fusion af de gamle muslimske og kristne æstetiske idealer. I ankommer til Haro i tide til et glas lokal La Rioja rødvin. I denne vin-landsby overnatter I de næste tre nætter.

Overnatning på Hotel Eurostars Los Agustinos 4*, Haro eller tilsvarende.


Dag 4: Baskerlandet - San Sebastián, Pamplona & Haro

I dag udforsker I Baskerlandet, et land med spøjse skikke, utrolige kyster og fantastiske smagsoplevelser.
Jeres første stop er San Sebastián, enhver madelskers himmerige, da den har det højeste antal Michelinstjerner pr. Indbygger. I har tid til at spise frokost og kigge på den smukke gyldne strand.
Herfra kører I atter ind i landet til Pamplona. Denne by er berømt for San Fermin, “Tyrenes Løb”. Heldigvis behøver I ikke løbe nogen steder, i stedet kan I slentre rundt byens pragtfulde fæstningsmure og slappe af.
Tidligt på aftenen rejser I tilbage til Haro.
Overnatning på Hotel Eurostars Los Agustinos 4*, Haro eller tilsvarende.

Dag 5: Rioja-regionen

Om morgenen begiver I jer ud endnu naturskøn rute gennem de bløde bakker i La Riojaregionen til Santo Domingo de la Calzada, hvor I kan vandre rundt i de middelalderlige gader eller benytte lejligheden til at besøge katedralen. Et besøg i La Riojaregionen ville ikke være komplet uden prøvesmagning af de lokale råvarer, og jeres næste stop er et besøg på en familie drevet vingård, med dertil hørende vinsmagning og snacks.
Herfra fortsætter I til landsbyen San Vicente de la Sonsierra. Kryds den middelalderlige bro over Ebro floden og se den fantastiske udsigt over dalen fra slottet. Om eftermiddagen returnerer I til Haro med tid til at hvile og fritid.
Inkluderet aktivitet: Besøg og prøvesmagning Bodegas Lecea, en Rioja vingård
Valgfri aktivitet: Indgang til katedralen i Santo Domingo de la Calzada
Overnatning på Hotel Eurostars Los Agustinos 4*, Haro eller tilsvarende.

Dag 6: Castilla y León - Burgos -Madrid

I siger farvel til La Rioja og rejser til regionen Castilla y León. Det første stop er i Burgos, hvor I har et par timer til at beundre en af de mest spektakulære katedraler i hele Spanien. Der kan I undersøge, om den lokale mad kan konkurrere med jeres yndlingsretter fra La Rioja og Baskerlandet. I har tid til en frokostpause i Aranda de Duero, der et sandt paradis for elskere af god vin og mad.
Derefter bevæger I jer længere sydpå til det fantastiske kongeslot La Granja de San Ildefonso (billetter er inkluderet) Der får I mulighed for at vandre gennem værelserne i Spaniens “MiniVersailles” og måske spekulere , hvor høj regningen for havearbejdet må være for disse smukke haver.
Når solen går ned, ankommer I til Spaniens hovedstad, Madrid.