Balkan Explorer – 12 dages Luksus-Togrejse

Denne tog-drømmerejse fører jer fra den fortryllende "City of Water", Venedig, gennem den fængslende Balkan region til juvelen i det byzantiske Imperium, Istanbul. I rejser i et raffineret vintage tog med overdådig elegance, der minder om en gylden og svunden æra. Oplev den unikke blanding af kultur, gamle fortællinger og arkitektoniske skatte på denne ikoniske rejse ombord på jeres tog, Golden Eagle Donau Express. Jeres Balkan-eventyr omfatter en luksus-togrejse gennem 8 lande i løbet af 12 dage og giver en indsigt i de eklektiske kulturer og skikke, der findes i Sydeuropa. Toget bugter sig gennem gamle landskaber og langs turkise kyster på dette eksklusive jernbanekrydstogt med en spændende udforskning af Balkanlandene og deres omkringliggende lande.

Ved at kombinere venetiansk livlighed med kroatiske kyster og overdådig osmannisk arkitektur giver denne Grand European Tour de perfekte blanding af stimuli af alle jeres sanser.
Når I rejser jer gennem de spændende lande i det tidligere Jugoslavien, får I afdækket noget af denne fængslende regions rige fortid, der også er uudsletteligt præget af de gribende konflikter i nyere og gammel historie, I vil opdage Sarajevos og Mostars bemærkelsesværdige og inspirerende modstandsdygtighed og udforske de varige påvirkninger på de omkringliggende byer Beograd, Dubrovnik og Skopje.
I hver ende af denne fantastisk spændende rejse vil I opleve to af de mest magiske byer i Sydeuropa. I bor på et femstjernet hotel og kan udforske Istanbuls unikke blanding af asiatisk og europæisk kultur, religion og stil. Lige så fortryllende, men helt i kontrast, er den herlige by Venedig, hvor I omfavner dens rige arv af musik og kunst og fanger den sande essens af denne romantiske og kultiverede by.


Turen inkluderer

Rejseplan
Venedig – Trieste – Ljubljana – Sarajevo – Mostar – Dubrovnik – Beograd – Skopje – Sofia – Plovdiv – Istanbul

Rejsen Inkluderer:

 • 6 nætter i privat kupé en-suite på Golden Eagle Donau Express toget
 • 1 nat på 5* hotel i Dubrovnik
 • 4 nætter på 5* hoteller (2 før og 2 efter turen).
 • Inklusive alle drikkevarer (fra standard bar-listen)
 • 11 x morgenmad, 10 x frokost & 11 x middag
  (Herunder frisk tillavede måltider af lokale råvarer ombord på toget, autentiske madoplevelser på lokale restauranter.)
 • Ekspert guidede udflugter som beskrevet i turbeskrivelsen
 • Freedom of Choice udflugts muligheder
 • Kabine-service inklusive aftenopredning
 • Erfarent Tour Management team
 • Services fra en britisk registeret læge og medicinske faciliteter ombord på toget
 • Transfers ved ankomst og afrejse
 • Alle drikkepenge – både i og uden for toget
 • Porter service af jeres bagage under hele rejsen

Bemærk:

 • Flybilletter er ikke inkluderet i prisen, men dem booker vi selvfølgelig også gerne.

Priser er i DKK pr. person

Periodepr. person i delt Deluxe Twin Cabinpr. person i enkelt Deluxe Cabin pr. person i delt Superior Deluxe Dobbelt Cabin pr. person i enkelt Superior Deluxe Cabin
2024: 12 sep - 22 sepfra kr. 126.000fra kr. 187.500fra kr. 157.500fra kr. 264.000
2024: 11 okt - 22 oktfra kr. 126.000fra kr. 187.500fra kr. 157.500fra kr. 264.000
2025: 9 maj - 20 majfra kr. 132.000fra kr. 196.500fra kr. 169.500fra kr. 283.500
2025: 27 aug - 7 sepfra kr. 132.000fra kr. 196.500fra kr. 169.500fra kr. 283.500
2025: 10 okt - 21 oktfra kr. 132.000fra kr. 196.500fra kr. 169.500fra kr. 283.500

Dag 1: Italien - Venedig

Venedig er en virkelig fængslende og romantisk by. Dens uovertrufne skønhed tager pusten fra både førstegangs besøgende og stamgæster. Inkluderet i jeres ophold i Venedig er to nætter på et centralt beliggende hotel.
Denne aften vil I nyde en velkomstreception og middag hvor I kan hilse på jeres rejsefæller.

Overnatning på 5* hotel i Venedig.


Dag 2: Venedig - Canal Grande - Markuskirken - Rialto-markedet

Denne morgen kan I nyde en vandretur i denne betagende by, der er så romantisk at det næsten kan tage pusten fra enhver. I går gennem de snoede stræder langs Canal Grande til Markuspladsen, der i 1.000 år var hjertet i det venetianske byliv. I besøger også Markuskirken og slentrer gennem Rialto-markedet.
Alternativt kan I tilbringe dagen med at udforske denne storslåede by på egen hånd. I kan f.eks. tage en ikonisk gondoltur i St. Marks Basilika og på Canal Grande.

Overnatning på 5* hotel i Venedig.


Dag 3: Italien - Trieste

Denne morgen er der transfer fra hotellet med båd ad Canal Grande, direkte til Santa Lucia Station. Her står jeres private tog, Golden Eagle Danube Express, klar til at modtage jer.
Derpå vil toget begive sig ud af Santa Lucia station på 3-mile dæmningen over Venedig Lagoon og køre videre til jeres første stop, den italienske havneby Trieste. Her skal I på en eftermiddagstur. I stopper ved det imponerende Maramare Slot og ser også den store Piazza Unita d’Italia, byens vigtigste torv. I kan gå op ad bakken til den berømte kirke, San Giusto, der er bygget omkring et middelalderligt kompleks, der kan dateres tilbage til det 13. århundrede. Inde i kirken kan I nyde den pragtfulde byzantinske arkitektur og de dyrebare mosaikker.

Overnatning ombord på jeres tog.


Dag 4: Slovenien - Postojna Grotterne - Ljubljana

Denne dag skal I besøge de imponerende Postojna Grotter, hvor I kører med et lille tog dybt ind gennem et netværk af storslåede grotter og med mystiske dyr.
Efter besøget kører I til Sloveniens hovedstad, Ljubljana. Det er en dejlig by med en fin kombination af gammel arkitektur og en ungdommelig kultur. Jeres eftermiddags-bytur inkluderer besøg på Preseren Square, Trippelbroen, Dragebroen og Plecnik Markedet.

Overnatning ombord på jeres tog.


Dag 5: Bosnien-Hercegovina - Sarajevo & Mostar

Tidlig om morgenen ankommer I til den bosniske hovedstad, Sarajevo, der er en spændende blanding af østlig og vestlig kultur. Den har moskeer og minareter, en gammel basar og et atmosfærefyldt gammelt tyrkisk kvarter. Oplev byens gribende historie på en guidet tur, der beskriver Balkankrigens rædsler. Arrene fra krigen er stadig tydelige, når I rejser forbi krigshærgede bygninger. I foretager et særligt besøg på Tunnel museet under Sarajevo Lufthavn. Jeres guide, der gennemlevede konflikten 1992-1996, bringer på rørende vis de kampe, som borgerne i Sarajevo stod over for under belejringen af byen, til live.
Efter en frokost ombord på jeres tog rejser I om eftermiddagen videre til den historiske by Mostar, der er en blanding af mange civilisationer, kulturer og tre forskellige religioner. Mostar var en af de vigtigste byer i det osmanniske rige. Byens berømte stenbuebro, der forbinder de kristne og muslimske områder, blev genopbygget i sommeren 2004. I besøger også Turkish House og moskeen, før I går gennem de smalle basargader, hvor I kan shoppe traditionelle souvenirs og kunsthåndværk.
Sidst på eftermiddagen kører I med bus (131 km) til Dubrovnik, hvor I overnatter.

Overnatning på Hilton Pucic Palace Hotel (eller tilsvarende)


Dag 6: Kroatien - Dubrovnik

Siden grundlæggelsen i det 13. århundrede er Dubrovnik blevet angrebet mange gange, men er nu restaureret og har stort set uændret ud i 700 år. I vil gå rundt i byen gennem Ploce Gate for at besøge franciskanerklosteret, der har et af verdens ældste apoteker, den gamle havn, St. Laurence Fæstningen og Rektorens Palads. I spiser frokost med udsigt over Adriaterhavet og får derpå tid til at vandre rundt i de smalle gader på egen hånd. Sidst på eftermiddagen kører I tilbage med bus (107 km) til toget i Čapljina, der ligger nær den sebiske grænse. I spiser middag ombord, imens jeres tog kører mod Serbien.

Overnatning ombord på jeres tog.


Dag 7: Serbien - Beograd - Sightseeing

I ankommer om morgenen i den serbiske hovedstad, Beograd, den tidligere jugoslaviske hovedstad. Byen er beliggende på det strategiske mødested for Donau Foden og Sava Floden. Denne virkelig kosmopolitiske by byder på befæstninger fra keltisk tid, middelalderlige grave og tyrkiske bade. I tilbringer en hel dag her, og jeres bytur inkluderer “House of Flowers” – Josip Titos mausoleum, rådhuset, Republikpladsen og Knez Mihajlova Gaden, samt “Varos” Porten og et besøg på den mægtige Kalemegdan fæstning.

Overnatning ombord på jeres tog.


Dag 8: Skopje

Denne morgen ankommer I til det kun lidt besøgte Skopje og vil opdage, at det er en by, hvor den osmanniske indflydelse stadig temmelig stærk. Udforsk de smalle gader i den gamle bydel med små butikker og moskeer med keramisk flisebelagt interiør. Sno jer gennem det gamle basarområde, fyldt med varer man kan købe, og kryds stenbroen fra det 15. århundrede, der forbinder basaren med den moderne by.

Overnatning ombord på jeres tog.


Dag 9: Bulgarien - Sofia & Plovdiv

Stedet hvor Bulgariens moderne hovedstad, Sofia, ligger, ved foden af bjergmassivet Vitosha, blev først bosat af den thrakiske stamme Serdi. På jeres morgentur vil I se dele af en romersk mur, beundre den gamle St. George Kirke, Alexander Nevsky Katedralen med dens gyldne kupler og den tyrkiske Bashi moske.
I nyder frokosten på toget, imens I fortsætter fra Sofia til Plovdiv. Den næststørste by i Bulgarien, “De Syv Bakkers By” er en af Europas ældste byer med mere end 200 kendte arkæologiske steder. I tilbringer eftermiddagen her med at opleve de mange seværdigheder i den charmerende gamle bydel, herunder dens gamle teatre, middelalderlige mure og osmanniske bade.

Overnatning ombord på jeres tog.


Dag 10 & dag 11: Istanbul

Denne morgen ankommer I til Istanbul, hvor I overnatter to nætter på et femstjernet hotel.
Istanbul er en sagnomspunden by, der spænder over både Asien og Europa. I dag kan man opleve, hvordan gammelt møder nyt, øst møder vest, når man besøger et udvalg af Istanbuls must-see historiske steder.
Der er et besøg i det osmanniske riges kronjuvel, Topkapi. Dette fantastiske palads er det største og ældste i verden og var den primære bopæl for de osmanniske sultaner fra 1465 til 1853. Med sin statskasse og eksotiske bygninger med udsigt over Det Gyldne Horn bliver jeres besøg i Topkapi en virkelig fascinerende oplevelse.
Hagia Sophia blev bygget i det 6. århundrede af kejser Justinian og var dengang en af de største basilikaer i den kristne verden. Efter den osmanniske erobring blev det omdannet til en moské og er i dag et af de mest storslåede museer i verden. Giv jer tid til at beundre de fine byzantinske mosaikker.
Et af de mest berømte monumenter i både den tyrkiske og islamiske verden, Sultan Ahmet Moskeen (Den Blå Moske), er en fantastisk bygning i klassisk osmannisk stil. Den har seks tårnhøje minareter og 260 vinduer, der belyser sit store hovedkammer, som er dekoreret med mere end 20.000 Iznik-fliser.
Til sidst skal I på et eftermiddags cruise på det legendariske Bosphorus Stræde og ent besøg på Grand Basar.

2 overnatninger på 5* hotel i Istanbul.


Dag 12: Istanbul - Hjemrejse

Efter morgenmaden den sidste dag vil I blive transporteret til lufthavnen for hjemrejse.

Hvorfor ikke forlænge jeres ophold i Istanbul for at udforske mere af byen i jeres eget tempo?