The Best of Wales – 9 dage kør-selv

I kan se frem til en dejlig rundrejse i det smukke Wales, der byder på et væld af flotte naturoplevelser og skønne slotte, krydret med den charmerende walisiske kultur.

I besøger Portmeirion, der er lavet som en italiensk by, og Brecon Beacons og Snowdonia nationalparker. Se de smukke kyststrækninger med både sand og klipper, Caernarfon Castle og et af verdens mindste whiskydestillerier.


9 dage / 8 nætter

  • 1 nat i Llandudno (Nordwales)
  • 2 nætter i Portmeirion/ Snowdonia
  • 1 nat på vestkysten i Aberaeron området
  • 2 nætter i sydvest Wales (Fishguard / Haverfordwest)
  • 2 nætter i Brecon Beacons

Turen inkluderer:

  • 8 overnatninger på 4* hoteller
  • 8 x morgenmad

Vi bestiller også gerne jeres flybilletter og billeje.

Priser er i DKK pr. person
4* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 - 31 majfra kr. 9.900Få et tilbud
2024: 1 - 30 junfra kr. 10.300Få et tilbud
2024: 1 - 31 julfra kr. 10.900Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 11.900Få et tilbud
2024: 1 sep - 31 oktfra kr. 10.500Få et tilbud
2025: 1 jan - 31 marfra kr. 9.300Få et tilbud

Priser er i DKK pr. person
4*/5* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst til England, Chester og Llandudno i Wales

Ankomst til England – Manchester Airport.
Kør mod Wales og stop evt. i den smukke by middelalderby Chester. Grænsen ligger kun 20 min. fra Chester, og man føler med det samme, at man er i et andet land med dets eget tempo, sprog, egne traditioner og mad.
Grænseområdet mellem England og Wales har i øvrigt verdens højeste koncentration af slotte. Når man tager i betragtning, at de ofte blev opført for at holde de oprørske waliserne i skak, er det lidt morsomt, at Wales nu har adopteret dem, og at de tilmed er en af deres største turistattraktioner.
I kører til nordkysten og badebyen Llandudno. Her kan I tage The Great Orme Tramway, der er Storbritanniens eneste kabeldrevne sporvogn. De 100 år gamle victorianske vogne kører op til The Great Orme Country Park and Nature Reserve, hvorfra der er en flot udsigt. Hvis det er klart i vejret, kan man se helt til Isle of Man.

Overnatning i Llandudno.


Dag 2: Caernarfon & besøg en skifermine

Start dagen med at besøge Caernarfon Castle, der nok er det mest iøjnefaldende middelaldermonument i Wales. Det blev påbegyndt i 1283 af Edward I og blev konstrueret som et militært anlæg, samtidigt med at det var sæde for regeringen og et kongeligt slot. Dets unikke tårne, truende brystværn og murene med malede striber skulle være en efterligning af Konstantinopel og magten i Rom.
Slottets symbolske status blev cementeret, da Edwards søn blev født i 1284 og dermed blev den første prins af Wales. I 1969 blev stedet verdensberømt, da den nulevende Prins Charles blev kronet som prins af Wales der.
Besøg Llechwedd Slate Caverns, der ikke er et typisk museum, men en arbejdende skifermine, der har været aktiv siden åbningen i 1836.

Overnatning i Portmeirion/ Snowdonia.


Dag 3: Snowdonia & Portmeirion

Portmeirion, der ligger på vestkysten, er designet af Sir Clough Williams-Ellis i 1925. Det blev bygget som en kopi af af en rustik italiensk landsby for at demonstrere, hvordan et naturligt smukt sted kunne udvikles – uden at ødelægge det. Portmeirion er blevet vidt berømt. Den er bl.a. blevet brugt som film location adskillige gange.
Kør til Snowdonia Nationalpark. Dens walisiske navn er “Eryri” og betyder “ørnenes sted”. Det er et enestående naturområde og det flotteste i Wales. Her kører Welsh Highland Railway mellem Caernarfon og Porthmadog. Det kører op ved foden af Snowdon, der er det højeste punkt i Wales, hvorefter det zig-zagger ned til landsbyen Beddgelert og videre gennem Aberglaslyn Passet til havnebyen Porthmadog.
Om eftermiddagen kan I tage en tur ud på Llyn halvøen nord for Portmeirion. Her er usædvanlig smukt med vilde kyster, oldgamle udslukte vulkaner og græsklædte bakker med jernalderforter. Der er også dejlige familievenlige strande bl.a. ved de hyggelige byer Criccieth, Pwllheli og Abersoch på sydkysten.

Overnatning i Portmeirion/ Snowdonia.


Dag 4: Barmouth, Aberystwyth & Aberaeron

I dag går turen sydpå langs kysten, hvor I kan gøre holdt undervejs, f.eks. i Barmouth.
Kør videre til Llanerchaeron syd for Aberystwyth. Det er en ejendom, ejet af National Trust, der blev overdraget af Mr J.P. Ponsonby Lewis i 1989, efter at hans familie havde levet der i 10 generationer. Det har overlevet uden at have ændret sig væsentligt. Huset blev bygget af John Nash i 1795 til Major William Lewis. Det består af hovedhuset, tjenestefolkenes kvarter, stalde, landbrugsbygninger og en muromkranset have.
Derfra videre til Aberaeron.

Overnatning i Aberaeron.


Dag 5: St. Davids, Pembrokeshire Coast National Park & Haverfordwest

Dagens rute bringer jer langs kysten til Cardigan. I bugten er der bl.a. delfiner og gråsæler, hvor hannerne kan blive næsten 3m lange. Videre til det sydvestlige hjørne af Wales. Her ligger Pembrokeshire National Park, der er Storbritanniens eneste kyst-nationalpark. Den dækker et område på 612 kvadratkilometer og er enestående. Kysten varierer mellem vilde klipper og skønne med sandstrande.
Det er et fantastisk smukt område og perfekt til vandreture, romantisk ferie og familieture. Der er også et rigt dyreliv. National Geographic har udnævnt den til verdens næstbedste kystdestination.
Kør til St. Davids der er opkaldt efter Wales’ skytsengel Saint David, der var munk og levede der i det 4.årh. Den er Storbritanniens mindste “city” (en city skal have en katedral) med et befolkningstal på lidt over 1.600 personer. Katedralen anses som værende en af de helligste i Wales med dens relikvier af St. David. Den var en pilgrimsdestination i middelalderen.

Overnatning i Haverfordwest.


Dag 6: Bådtur & Colby Woodland Garden

I Pembrokeshire er der flere udbydere af bådture, hvor man kan se delfiner, hvaler, sæler eller fugle, man kan tage på havfiskeri. De kan anbefales til alle, lige fra familier og begyndere, til de mere erfarne lystfiskere. (Kontakt os for booking).
Besøg Colby Woodland Garden i Amroth (ved kysten øst for Haverfordwest), der især har flotte farver i foråret med rhodedendron, magnolie, azalea og kamelia, men senere også andre smukke planter.

Overnatning i Haverfordwest.


Dag 7: Dinefwr Castle & Brecon Beacons

Kør mod vest mod Brecon Beacons National Park og besøg Dinefwr Castle & Deer Park i Llandeilo.
Brecon Beacons National Park er formet i istiden. Dens bjerge, bakker og dale er også blevet påvirket af næsten 8.000 års menneskelig aktivitet i området. Der ligger masser af gamle før-historiske monumenter strøet omkring på de vejrbidte skråninger.
Der er en rig landbrugstradition i og omkring nationalparken, og den byder på nogle helt specielle byer som Crickhowell, Beacon, Abergavenny og Hay-on-Wye.

Overnatning i Brecon Beacons.


Dag 8: Brecon Beacons & St. Fagans Museum of Welsh History

Tag til Penderyn whisky Distillery der er et af verdens mindste og et af de få, der er uafhængigt. Navnet kommer af den landsby, det ligger i ved foden af den oldgamle Brecon Breacon bjergkæde.
St. Fagans Museum of Welsh History er et af Europas ledende udendørs-museer og befinder sig på området ved St Fagans Castle. Det er et prægtigt manor house fra slutningen af det 16. årh. og blev doneret til den walisiske befolkning af Jarlen af Plymouth. I løbet af de sidste 40 år har man genopført mere end 40 originale bygninger fra forskellige historiske perioder i det store parkområde.

Overnatning i Brecon Beacons.


Dag 9: Hjemrejse

Det er blevet tid til at forlade Wales og køre tilbage til lufthavnen i Manchester eller Heathrow.

Turen kan forlænges med ekstra overnatninger undervejs.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin