Slotsferie i Skotland for livsnydere – 12 dage kør-selv

Denne eksklusive livsnyderferie i Skotland er for de, der vil have de bedste luksushoteller, kombineret med smuk natur. Hvis ikke prisen er afgørende og I har lyst til at bo på nogle af Skotlands bedste hoteller og slotte, så er en skræddersyet luksusrejse i Skotland perfekt til jer. Vi har foreslået en rute går gennem det skotske højland med dets vilde bjerglandskaber. Vi lover, at det bliver en fantastisk oplevelse.

I kommer til at bo godt på de bedste hoteller, manor houses og slotte. På disse er der mulighed for at opleve rigtig afternoon tea, god mad, flotte haver og parker og god service. Det er også muligt at spille golf, skyde lerduer, nyde spabehandlinger, vandre m.m.
Vi arrangerer selvfølgelig også flybilletterne billejen. Har I ikke lyst til at køre selv, kan vi tilbyde en luksusløsning, der inkluderer en bil med privatchauffør.


Turforslag:

  • 11 overnatninger på 4*& 5* manor houses, hoteller og slotte
  • 11 x morgenmad
  • 2 nætter i Edinburgh
  • 2 nætter Perthshire
  • 2 nætter i Aberdeen-området
  • 1 nat i Inverness-området
  • 2 nætter i Fort William/Glencoe-området
  • 2 nætter i Stirling-området
  • Highland Safari og/eller en bådtur på Loch Tay.
  • Vi kan tilbyde billetter til “Harry Potter Toget (skal bestilles i god tid)

Flybilletter bestiller vi også gerne
Billeje: Vi kan tilbyde biler i alle prisklasser

Der kan tilføjes ekstra nætter.

På denne eksklusive rundrejse bor I på nogle af Skotlands bedste hoteller. Vi skræddersyr rejsen i samarbejde med jer.
Priser er i DKK pr. person.
4*& 5* luksushoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024 Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst & Edinburgh

Ankomst til Edinburgh lufthavn.
I checker ind på jeres skønne 5* slotshotel, der ligger lidt uden for centrum (ca. 10 min. i taxi). Det er omgivet af en stor have med påfugle, og indenfor er det helt specielt sted med antikke møbler og malerier og en uovertruffen service. Nyd eftermiddagen dér.
Vil I hellere bo lige midt i byen, er der flere 5* hoteller at vælge imellem.
Alle værelser er af høj standard, så jeres ophold bliver så behageligt som muligt. På hotellet kan I bl.a. bestille afternoon tea, middag og cocktails.
I sommerhalvåret kører der de fleste aftener desuden et godt show med middag.

Overnatning på 5* hotel i Edinburgh.


Dag 2: Edinburgh Castle, Holyrood Palace & Royal Yacht Britannia

Et must er at se Edinburgh Castle, der byder på masser af spændende historie. Fra slottet kan man gå ad Royal Mile, der ligger højt, og hvor der er masser af små gyder og gamle huse.
Den “nye” bydel finder man omkring Princes Street hvor mange af byens butikker ligger. Besøg Holyrood Palace, som er dronningens officielle bolig, når hun besøger Skotland eller et af de mange spændende museer byen har.
The Royal Yacht Britannia, der førhen var regentens hjem på rejser til søs, er også en mulighed. Yachten ligger i Leith og giver et godt indblik i de kongeliges liv.
Vi kan også bestille en sightseeingtur i Edinburgh med egen chauffør, hvis I ønsker det.

Overnatning på 5* hotel i Edinburgh.


Dag 3: St Andrews, Glamis Castle & Perthshire

I forlader Edinburgh om morgenen og kører over Forth Road Bridge. Fra broen kan man nyde udsigten til Forth Rail Bridge.
Videre ind i det oldgamle kongedømme, Fife. Hvis man tager kystvejen til St. Andrews, så kommer man gennem nogle af de smukkeste små fiskerbyer.
St. Andrews har en lang historie. Den blev navngivet efter Skotlands skytshelgen, og det er efter sigende her, han er begravet.
Byen er også verdenskendt for at være golfens fødested. Det er desuden stedet hvor Kronprins William og Kate Donaldson i sin tid mødtes, mens de studerede på St. Andrews University.
Fortsæt turen til det fine Glamis Castle, som var Elizabeth Bowes-Lyons barndomshjem. Hun er nok bedre kendt som Dronning Elizabeth’s nu afdøde mor. Hendes anden datter, Prinsesse Margaret, grevinde af Snowdonia, blev født på slottet. Det har siden 1987 prydet bagsiden af de skotske £10 sedler.
Derefter kører I mod vest til Perthshire og jeres lækre hotel der bl.a. byder på skøn beliggenhed og en fantastisk spa.
I Pitlochry ligger også Blair Athol Distillery, hvor vi kan booke en tur, hvis I har lyst til en rundvisning og smagning.

Overnatning på 5* slotshotel i Pitlochry, Perthshire.


Dag 4: Blair Castle, Queen's View, Whisky og Chokolade

Denne dag kan I glæde jer til en Highland Safari og/eller en bådtur på Loch Tay.
Lidt nord for Pitlochry kan I besøge Blair Castle i Blair Atholl. Det er et yderst charmerende og smukt lille hvidt slot med dets egen hær og en flot våbensamling i hall’en. Det er hjemsted for hertugerne og greverne af Atholl. Det er fra 1269 og er blevet ændret op gennem tiderne fra en stærk middelalderborg til et stateligt victoriansk slot. Disse forskellige stilarters indflydelse kan stadigvæk ses i de 30 rum, der er åbne for publikum.
I vil mere at vide om Mary Queen of Scots, Bonnie Prince Charles og om hvordan Dronning Victorias besøg førte til dannelsen af Europas eneste private hær, The Atholl Highlanders.
Nær Pitlochry finder I udsigtspunktet Queen’s View med et Visitor Centre.  I Aberfeldy kan I besøge Iain Burnetts lille prisvindende chokoladefabrik hvor de også tilbyder chokolade tastings.

Overnatning på 5* slotshotel i Pitlochry, Perthshire.


Dag 5: Balmoral, Royal Lochnagar Distillery, Royal Deeside

Nu går turen nordpå over skiområdet Glenshee mod Braemar.
I Crathie kan man se kirken, hvor den kongelige familie går til søndagsmesse under deres ophold på Balmoral Castle. I kan også besøge Balmoral Castle, dog er slottet i visse perioder lukket for publikum, når kongefamilien bruger stedet.
Hvis I kan lide whisky, så ligger Royal Lochnagar Distillery kun 2 km fra Balmoral, ved floden Dee. Det fik prædikatet kongelig hofleverandør, da Dronning Victoria og Prins Albert besøgte det i 1848. Derfra videre gennem Royal Deeside til jeres næste hotel der har egen golfbane.

Overnatning i Aberdeen-området.


Dag 6: Pennan, Macduff & Banff eller Aberdeen

I kan nyde dagen på hotellet eller køre en tur op til nordkysten til den lillebitte landsby Pennan, der er kendt fra filmen ”Local Hero”. Folk valfarter dertil fra hele verden for at stå i den røde telefonboks, der optræder i filmen.
Besøg også de små byer Macduff og Banff. Undervejs kan I nyde synet af de smukke sandstrande. Der er også mulighed for at se delfiner i området.
Alternativt kan I også vælge at tage en tur til Aberdeen.

Overnatning i Aberdeen-området.


Dag 7: Cairngorms, Whisky & Cawdor Castle

Turen går gennem de smukke vilde Cairngorm Mountains. I kommer til Tomintoul, der er den højest beliggende landsby i Storbritannien.
Derefter kører I til Grantown-on-Spey. Her kan I besøge et af de mange whiskydestillerier i Speyside-området.
Fortsæt nordpå til Nairn, som er berømt for dens gode golfbane og smukke hvide sandstrande.
Hvis I har lyst, kan I besøge Cawdor Castle, der er mest kendt fra sine litterære forbindelser til William Shakespeare’s teaterstykke – Macbeth – hvor hovedpersonen bliver gjort til greve af Cawdor. Slottet er faktisk bygget mange år efter at begivenhederne i stykket fandt sted. Eller besøg Fort George, der er et af Europas mest bemærkelsesværdige. Det blev bygget lige efter the Battle of Culloden (1746), som en sikker base for King George II’s hær.
Videre til næste hotel.
I kan se Culloden Battlefield. Her stod det sidste blodige slag mellem den engelske hær og de skotske jacobit-tropper, anført af Bonnie Prince Charles. Der kan man også se også de 4.000 år gamle gravkamre, Clava Cairns.

Overnatning i Inverness-området.


Dag 8: Loch Ness & Fort William

Fra Inverness tager I mod syd og følger Loch Ness. Ved Drumnadrochit kan I se ruinerne af Urquhart Castle. Der er dér de fleste beretninger om “Nessie” kommer fra. Fortsæt langs med Caledonian Canal til Fort Augustus. I Fort Augustus er det muligt at tage på en sejltur på Loch Ness.
Lige inden I kommer til Fort William, kan I dreje af mod Glenfinnan. Glenfinnan Monument ligger på den smukke vej “Road to the Isles”. Det er omgivet af et fantastisk højlandslandskab med dramatiske bjerge ved den flotte Loch Sheil.
Monumentet blev rejst i 1815 som hyldest til de klanfolk, der kæmpede og døde for Jacobitternes sag. I kan også se togviadukten med de 21 buer, som blev kendt i Harry Potter filmene.
Herfra kører I til Fort William,

Overnatning på hotel i Fort William/ Glencoe området.


Dag 9: Fort William, Glencoe og Harry Potter Toget

Nyd de imponerende bjerglandskaber i Glencoe og omkring Fort William. Der er rig mulighed for at vandre – eller bare gå ture i områderne. Fort William er beliggende for foden af Ben Nevis, som er Storbritanniens højeste bjerg. Byen ligger ved bredden af Loch Linnhe.
Vi kan tilbyde billetter til “Harry Potter Toget. (Skal bestilles i rigtig god tid i forvejen, da de hurtigt bliver udsolgt).

Overnatning på hotel i Fort William/ Glencoe området.


Dag 10: Loch Lomond & Stirling

I fortsætter gennem Rannoch Moor og kan senere følge Loch Lomond, der er den største og efter sigende smukkeste af alle Skotlands søer. Undervejs er det muligt at tage en bådtur på søen. Videre til jeres næste lækre hotel.
Det byder bl.a. på in-room spa behandlinger. Der er masser af muligheder for aktiviteter, lige fra tennis, billiard, croquet til skydning.

Overnatning på 5* country house hotel i Stirling-området.

 


Dag 11: Afslapning og Stirling Castle

Kør til Stirling der er kendt som “Porten til højlandet” p.g.a. dens strategiske beliggenhed. Stirling Castle ligger højt hævet på en klippe med udsigt over den nærved beliggende slagmark, Bannockburn. Stirling har adskillige monumenter over skotske helte såsom og Robert the Bruce og William Wallace, der vandt over englænderne i 1300- og 1400-tallet.
Byen har også et gammelt fængsel, Stirling Old Town Jail.

Overnatning på 5* country house hotel i Stirling-området.


Dag 12: Hjemrejse

Kør til Edinburgh Airport og aflevér bilen. Hjemrejse.

Turen kan ændres eller forlænges med ekstra nætter undervejs.

Den kan også arrangeres for mindre grupper. Ring og hør nærmere.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin