Skotlands Klipper, Kyster og Slotte – 13 dage kør-selv

Vil I se de mest fantastiske landskaber med frodige grønne dale, smukke søer, høje bjerge og nyde synet af Skotlands fine gamle slotte? Så er turen her lige noget for Jer.

På rundrejsen oplever I bl.a. St Andrews, whiskyområdet Speyside og I kører gennem bjergene i det vidunderlige, barske skotske højland og langs dramatiske forrevne kyster på Skotlands vestkyst.
Se den smukke Isle of Skye og Fort William, hvor I finder Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis. Det er også muligt at nyde en sejltur på den skønne Loch Lomond.
I slutter af med et par dejlige dage i Edinburgh.
Dette er en rejse med masser af naturoplevelser!


Pakken inkluderer:

 • 12 x overnatninger på 4* hoteller (4*/5* mod tillæg)
 • 12 x morgenmad
 • Entré til Edinburgh Castle
 • Ghost Tour eller Historisk Tur i Edinburgh
 • Færge fra Isle of Skye til Mallaig
 • 1 nat i St Andrews–området
 • 2 nætter i Aberdeenshire
 • 1 nat i Inverness-området
 • 2 nætter i Gairloch/ Wester Ross-området
 • 2 nætter på Isle of Skye
 • 1 nat i Fort William-området
 • 1 nat i Loch Lomond/Stirling-området
 • 2 nætter i Edinburgh

Flybilletter og billeje booker vi også gerne.

Turen kan forlænges med ekstra nætter.

Priser er i DKK pr. person.
4* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 - 31 majfra kr. 14.900Få et tilbud
2024: 1 - 30 junfra kr. 15.800Få et tilbud
2024: 1 - 31 julfra kr. 16.700Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 17.300Få et tilbud
2024: 1 - 30 sep fra kr. 16.400Få et tilbud
2024: 1 okt - 30 novfra kr. 15.500Få et tilbud
2025: 1 mar - 30 aprfra kr. 15.500Få et tilbud

Priser er i DKK pr. person.
4*/5* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst og St Andrews

Ankomst til Edinburgh lufthavn. (Alternativt kan man starte fra Aberdeen og sidste nat er da i St Andrews området)
Kør nordpå og derfra ud til østkysten gennem de maleriske fiskerbyer Pittenweem, Anstruther og Crail og se de hvide sandstrande.
Næste stop er i St Andrews. Dens universitet, der blev grundlagt i 1410, dominerer centrum af byen. De elegante bygninger og dejlige haver har gennem tiden set mange berømte studerende, bl.a. Prins William. Det er et af Storbritanniens bedste universiteter og sammenlignes ofte med Oxford og Cambridge.
Derudover er St Andrews nok bedst kendt for sin rolle i golfens historie.

Overnatning i St Andrews området.


Dag 2: Glamis Castle, Dunnotar Castle & Crathes Castle

Turen fortsætter nordpå via Dundee til Coupar Angus, hvor I besøger Glamis Castle, der er fra 1600-tallet. Det var der, Dronning Elizabeths mor boede som barn og hvor Elizabeth’s søster Margaret blev født.
Derpå ad kystvejen til Stonehaven. Her kan I se ruinerne af Dunnotar Castle, smukt beliggende på kanten af en klippe, 50 m over havet.
Nær Banchory ligger Crathes Castle, der bl.a. er kendt for dets smukke haver.

Overnatning i Aberdeenshire.


Dag 3: Pennan, Macduff & Banff

Tag en tur op til nordkysten, hvor I kan besøge den lillebitte landsby Pennan (mellem Gardenstown og Rosehearty), som mange vil huske fra filmen ”Local Hero”. Den er sjov at se under alle omstændigheder. Folk valfarter dertil fra hele verden for at stå i den røde telefonboks, der optræder i filmen.
Besøg nogle af de andre små fiskerbyer på nordkysten, f.eks. Banff og Macduff. Undervejs kan I nyde synet af de smukke sandstrande. Der er også mulighed for at se delfiner i området.
I kan i stedet vælge at besøge “Granitbyen” Aberdeen med dens fine grå huse.
Derfra retur til jeres hotel.

Overnatning i Aberdeenshire.


Dag 4: Cairngorm Mountains, Speyside, Whisky & Inverness

Dagens rute fører jer gennem Cairngorm Mountains og de flotteste landskaber.
I kommer igennem Spey Valley med dens mange whiskydestillerier, såsom Cardhu, Genlivet, Glenfiddich og Tamdhu – for bare at nævne nogle få. Stop ved et af dem og få en guidet tur, hvor I kan høre og se, hvordan whiskyen fremstilles.
Fortsæt til Nairn, som er et populært ferie- og golfsted for skotterne, når de gerne vil slappe af ved de flotte sandstrande.
I fortsætter til Inverness, der også kaldes “Højlandets Hovedstad”.

Overnatning i Inverness-området.


Dag 5: Skotlands vestkyst

Denne morgen er det tid til at forlade Inverness-området og køre mod vestkysten. I kan se frem til en fantastisk køretur gennem det vilde højland ind i Wester Ross-området. Det er oplagt at tage masser af fotos undervejs.
Længere mod vest passerer I den idylliske Loch Maree. Hvis I har tid, anbefales det at gøre holdt og gå en tur her. Derpå kører I videre til vestkysten og fortsætter til jeres hotel.

Overnatning i Gairloch/ Wester Ross-området.


Dag 6: Red Point Beach & Inverewe Gardens

I tilbringer hele dagen i denne vidunderlige del af landet. Kør igennem Badaco til Red Point Beach, hvor I kan gå en tur blandt de flotte sandklitter. Derfra kan man på en klar dag se Isle of Skye.
Alternativt er det værd at besøge Rua Reidh Lighthouse. Parkér bilen på P pladsen og gå de ca. 5 km derud. Der ligger et lille besøgscenter, og man kan yde den flotte udsigt over Atlanterhavet.
Man bør ikke glemme et besøg i Inverewe Gardens, en subtropisk park lidt nord for Gairloch. Klimaet er mildt der p.g.a. Golfstrømmen.

Atter overnatning i Gairloch/ Wester Ross-området.


Dag 7: Den Skotske Vestkyst & Isle of Skye

I dag vil I køre turens smukkeste del. I starter morgenen med at køre tilbage mod Loch Maree og drejer af mod Torridon og Shieldaig.
Vi anbefaler, at I spiser frokost på den gode pub i Appelcross, der er en idyllisk lille højlands-landsby beliggende mellem bjergene, ved kysten.
Ruten videre derfra er en af de mest vidunderlige, man kan forestille sig. Det tager sin tid, men er det hele værd. Det bør dog påpeges, at man bør være lidt forsigtig, da den enkeltsporede vej derfra ikke er for svage sjæle.
Turen fortsætter senere til Loch Carron og Dornie. Her kan I se Eilean Donan Castle, som blev gjort berømt i filmen “Highlander”.
Derpå til Isle of Skye der er den største ø i De Indre Hebrider.

Overnatning på Isle of Skye.


Dag 8: Isle of Skye

Dagen kan bruges på forskellig vis. Det afhænger naturligvis også af vejr og vind. De fleste steder på Isle of Skye er der en fabelagtig smuk natur. I kan f.eks. tage nordpå til Old Man of Storr og den spektakulære Kilt Rock, der består af basaltsøjler og minder om læggene i en kilt og et vandfald, der løber i kaskader ned over klipperne og ender i havet.
Se også det betagende bjergpas Quiraing der nydes bedst på en vandretur gennem dette specielle geologiske område.
Længere vestpå skifter landskabet i den grønne dal Glendale og ved Neist Point, hvor I har mulighed for at gå ud til fyrtårnet, der ligger på Skyes vestligste punkt. Derfra kan man være heldig at få øje på hvaler eller hajer.
Besøg Dunvegan Castle fra det 13. årh., der har været MacLeod Klanens borg i næsten 800 år.
Talisker destilleriet kan I også få en rundvisning på. De fremstiller den typisk røgede whisky, som er kendetegnende for vestkysten.

Overnatning på Isle of Skye.


Dag 9: Glenfinnan Monumentet & Fort William

Hvis I har tid, kan I besøge Clan Donald Centre nær Armadale, inden I sejler med færgen fra Isle of Skye til Mallaig. Derfra ad en smuk rute (den samme som “Harry Potter Toget”). I passerer bl.a. Glenfinnan Monumentet på vej til Fort William. Byen ligger i skyggen af Storbritanniens højeste bjerg Ben Nevis (1344 m).
Det er muligt at tilkøbe en ekstra nat i Fort William, samt billetter til “Harry Potter Toget” fra Fort William til Mallaig og retur. Toget er også kendt som Hogwarts Express i filmene. Billetter til toget skal helst bestilles i meget god tid.

Overnatning i Fort William-området.


Dag 10: Loch Awe & Loch Lomond

Så er det tid til at forlade Fort William. I følger en bugtet rute igennem det imponerende og meget smukke kystlandskab og videre over Pass of Brander.
På nordsiden af Loch Awe ligger Kilchurn Castle, som bestemt er et besøg værd!
Fortsæt forbi Tyndrum og ned langs bredden af Loch Lomond, der er Skotlands største og smukkeste sø. Man kan evt. gøre holdt i landsbyen Luss.
Det er muligt at bestille en sejltur på søen.

Overnatning i Loch Lomond- eller Stirling-området.


Dag 11: Loch Lomond, Stirling Castle & Edinburgh

Kør til Stirling hvor I kan besøge det imponerende middelalderslot, Stirling Castle, der ligger på toppen af Castle Hill. Adskillige af de skotske konger og dronninger er blevet kronet der, bl.a. Mary, Queen of Scots i 1542.
Derefter kører I videre til Edinburgh, hvor I kan nyde aftenen i den charmerende by.

Overnatning i Edinburgh.


Dag 12: Edinburgh sightseeing

Start dagen med at besøge Edinburgh Castle. Der kan I bl.a. se byens ældste bygning – St Margaret’s Chapel hvor de skotske kronjuveler opbevares. Nyd en fabelagtig flot udsigt med kig ud over hele Edinburgh.
Senere kan I se frem til en guidet historisk tur eller en ghost tour – en tur til fods gennem de snævre gyder og underjordiske gader (billetter kan bestilles hos os).
Gå gennem den gamle historiske bydel med den brostensbelagte High Street, der engang var center for de fleste af byens aktiviteter. I kommer forbi St. Giles Cathedral og City Chambers på the Royal Mile, der går fra Edinburgh Castle til Holyrood House i den anden ende. Royal Mile er hjemsted for mange sære og spændende historier og har et utal af små snævre gyder “closes” med mange hemmeligheder.
I Edinburghs ”nye” bydel kan man gå på shopping i de små gader og nyde den smukke arkitektur. Se det elegante Charlotte Square og også Princes Street, der er byens hovedstrøg. Der er også masser af livlige caféer, pubber og gode restauranter, men også fredfyldte haver hvor man kan slappe af.

Overnatning i Edinburgh.


Dag 13: Edinburgh & Hjemrejse

I har muligvis tid til lidt mere sightseeing, hvor I f.eks. kan shoppe eller kigge mere på den smukke by.
Hjemrejse fra Edinburgh Airport.

Turen kan forlænges med ekstra nætter.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin