Scottish Isles and Glens – 13 dage med bus

Tag med på en fantastisk busrejse til den Skotske vest- og nordkyst hvor I besøger nogle af øerne og det vilde højland.

Busturen starter i Glasgow og fortsætter til Isle of Bute og Isle of Skye.
Derfra går den videre op til fiskerbyen Ullapool og den nordligste del af Skotland og Orkney øen. Der vil I bl.a. se den 5.000 år gamle landsby Skara Brae. Andre af busrejsens højdepunkter er Glencoe, Loch Ness og Urquhart Castle. I kommer også med til skotsk aften i Edinburgh, ser sheepdogs i aktion og besøger et whiskydestilleri.
I kører i en komfortabel bus med engelsktalende guide.


Pakken inkluderer:

 • 12 overnatninger på 3* og 4* hoteller
 • Rundrejsen foregår i luksusbus med professionel chauffør, samt turleder (engelsktalende).
 • Gratis Wi-Fi i bussen
 • Velkomstdrink
 • 12 x full Scottish breakfast
 • 7 middage, herunder 1 skotsk aften i Edinburgh
 • Bemærk: På afgange 31 juli – 14 august er der 8 middage og Edinburgh Tattoo inkluderet
 • Transfer med taxi fra Edinburgh Airport til hotel i Glasgow
 • Sightseeingtur i Glasgow og Edinburgh
 • Sejltur på Loch Ness
 • Færge til Isle of Bute og Orkney
 • Besøg på Blair Atholl Distillery
 • Sheepdog demonstration i højlandet
 • Entréer til følgende: Spean Bridge Woollen Mill, Eilean Donan Castle, Dunvegan Castle, Inverewe Gardens, Skare Brae, Ring of Brodgar, St. Magnus Cathedral, Italian Chapel, Dunrobin Castle, Urquhart Castle, Culloden Battlefield Visitor Centre og Edinburgh Castle.

Priser er i DKK pr. person
Turen starter i Glasgow

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 19 majfra kr. 35.400fra kr. 50.800
2024: 2 junfra kr. 36.700fra kr. 52.100
2024: 5 julfra kr. 36.700fra kr. 52.100
2024: 26 jul (m. Tattoo)fra kr. 42.100fra kr. 57.500
2024: 25 aug (small group - max. 26 personer)fra kr. 42.100fra kr. 57.500
2024: 30 augfra kr. 36.700fra kr. 52.100
2024: 27 sepfra kr. 36.700fra kr. 52.100
2024: 13 okt (small group - max. 26 personer)fra kr. 38.800fra kr. 54.200

Ingen børn u. 8 år på denne rejse.

Rejsebeskrivelse

 

Dag 1: Ankomst & Glasgow

Ankomst til Edinburgh Airport. Der er transfer med bil fra lufthavnen til jeres hotel, der ligger i Glasgow (ca. 1 times kørsel).
Check in på jeres hotel og nyd resten af dagen i byen.
Middag på egen hånd denne aften.

Overnatning på Novotel Glasgow Centre Hotel 4*, Glasgow (eller tilsv.)


Dag 2: Sightseeingtur i Glasgow

Mød jeres turleder på jeres hotel kl. 14.30 til en sightseeingtur i Glasgow med bus.
I ser Clyde Floden og det område, der engang var berømt for handel og skibsbygning. Glasgow er i dag landets kulturelle centrum.
Senere mødes I med jeres turleder og medrejsende over en velkomstdrink, efterfulgt af middag på jeres hotel.

Overnatning på Novotel Glasgow Centre Hotel 4*, Glasgow (eller tilsv.)


Dag 3: Isle of Bute og Mount Stuart House

I kører gennem det skotske højland og bjergpasset “Rest and be Thankfull”. Derpå en kort sejltur til Isle of Bute. I vil køre langs kysten med flot udsigt over havet og øerne.
I skal besøge det meget flotte country house Mount Stuart. Huset blev bygget i 1870’erne for den 3. Marquis af Bute og udstyret med megen af den tids victorianske komfort – og lidt til. Noget helt unikt er en opvarmet swimmingpool, der menes at være verdens første. Huset blev også bygget med, efter den tids, så bemærkelsesværdige ting som elektrisk lys, centralvarme, et telefonsystem og en personelevator. Mount Stuart er overdådigt dekoreret og indrettet med meget kostbare ting, så man kan kun se stedet på guidede ture. Der er også en stor flot have.
I vil derefter have tid til at kigge på Rothesay, øens hovedby.
Tilbage til jeres hotel hvor I spiser middag på egen hånd.

Overnatning på Novotel Glasgow Centre Hotel 4*, Glasgow (eller tilsv.)


Dag 4: Loch Lomond, Højlandet & Eilean Donan Castle

I dag rejser I langs med den smukke Loch Lomond og videre over Rannoch Moor. Derefter kører I gennem Glencoe, der er ualmindeligt imponerende med høje bjerge. Stedet var skueplads for Campbell Klanens brutale massakre på MacDonald Klanen i 1692.
Turen fortsætter gennem højlandsbyen Fort William og næste stop er det romantiske Eilean Donan Castle, der er fra det 13. årh., men genopbygget adskillige gange.
Check in og spis middagen på jeres hotel.

Overnatning på Balmacara Hotel 3*, Kyle of Lochalsh.


Dag 5: Isle of Skye & Dunvegan Castle

Efter morgenmaden kører I over broen til Isle of Skye, der har fået navnet “Misty Isle” p.g.a. de byger, der ofte driver over bjergene.
I besøger Dunvegan Castle, der har været i Macleod Klanens eje i næsten 800 år, hvilket gør den til det skotske slot, der har været beboet længst i en sammenhængende periode. Se de uvurderlige familie-ejendele og gå en tur i parken.
Om eftermiddagen kører I til øens hovedby den maleriske havneby Portree, der ligger i en bugt. I vil stoppe kort ved den specielle Kilt Rock der minder om læggene i en kilt.
Derfra tilbage over broen til fastlandet til jeres hotel, hvor der vil være tid på egen hånd inden middagen på hotellet.

Overnatning på Balmacara Hotel 3*, Kyle of Lochalsh.


Dag 6: Inverewe Gardens & Ullapool

I har mere smuk natur i vente på vejen nordpå langs vestkysten. I besøger Inverewe Gardens hvor en flot, flot have er vokset op siden 1862. Her gror en mængde planter, også subtropiske, der trives ved Golfstrømmens varme.
Derfra går turen op i det nordvestlige højland til den charmerende lille fiskerby, Ullapool. Dens aktive havn, der er fra 1788, blev i sin tid bygget for at skaffe til dagen og vejen for de mennesker, der boede i området. Efter et kig på byen er der middag på jeres hotel.

Overnatning på Royal Hotel 3*, Ullapool.


Dag 7: Dunrobin Castle & Inverness

Efter morgenmaden tager I med færgen tilbage til fastlandet. Turen går langs med østkysten til et fotostop ved Dunrobin Castle, der er bygget i 1275, men som blev restaureret i midten af 1800-tallet. Med dets 189 værelser er det den største ejendom i Nordskotland.
Derefter kører I sydpå til jeres næste hotel i “Højlandet Hovedstad” Inverness.
Middag på hotellet.

Overnatning på Columba Hotel 4*, Inverness.


Dag 8: Det vilde nordlige højland & Orkney

Rejsen fortsætter nordpå gennem dramatiske højlandslandskaber, nogle af de mest afsides beliggende i landet, med imponerende forrevne bjerge, moser og kystlinjer. Der er pragtfuld natur for alle pengene!
En af grundene til, at Sutherland er et af de tyndest befolkede områder i Skotland, skyldes bl.a. “The Highland Clearances” mellem 1810-1820. Hertugen af Sutherland tvangsflyttede befolkningen ud til kysten og udlagde området til fåreavl. Det var et tragisk kapitel i Skotlands historie, og mange var nødt til at emigrere, bl.a. til USA og Australien. Wick og Thurso er hovedbyerne, begge med havne, og mange af indbyggerne lever af en blanding af fiskeri og turisme. Inde i landet, i Flow Country, er der tørvemoser og hedeland, og det er et af Europas sidste rigtigt vilde områder. Grundet den sparsomme befolkningstæthed er her masser af sjældne planter, insekter og fugle.
I kan tage fotos ved Kylesku, inden I fortsætter til Scrabster på Skotlands nordkyst. I tager færgen til Orkney og der kan købes middag ombord.

Overnatning på Ayre Hotel 3*, Kirkwall (eller tilsv.)


Dag 9: Orkney og Skara Brae

Dagen byder på sightseeing på Orkney.
I kører over Churchill Barriers, der blev bygget under Anden Verdenskrig for at forhindre tyskernes ubåde i at komme ind.
I skal også se det lille Italian Chapel, der er bygget af to præfabrikerede hytter, og hvor man kan se detaljerede malerier.
Stencirklen Ring of Brodgar, der er på UNESCO’s Verdensarvs liste er den næste oplevelse på programmet. I besøger også Skara Brae, resterne af en 5000 år gammel landsby.
Herefter går turen tilbage til Kirkwall for at se St. Magnus Cathedral, der er fra 1100-tallet. Der vil være tid til at se jer omkring på egen hånd.
Middag for egen regning denne aften.

Atter overnatning på Ayre Hotel 3*, Kirkwall (eller tilsv.)


Dag 10: Urquhart Castle & Culloden Battlefield

I dag skal I sejle på den berømte Loch Ness til ruinerne af Urquhart Castle, der engang var Skotlands største slot, men det blev ødelagt under Jakobit-krigene.
Dagens næste besøg er ved Culloden Battlefield Centre og slagmarken hvor Bonnie Prince Charlie i løbet af en time blev besejret af den britiske hær i 1746. Dette kom for evigt til at ændre livet for højlandets klaner og slukkede Stuart’ernes håb om at genvinde den britiske krone. I kan også gå en tur rundt på heden og se de forskellige monumenter.
Tilbage til jeres hotel i Inverness hvor I kan shoppe lidt eller slappe af, f.eks. med at gå tur langs Ness Floden inden middagen på jeres hotel.

Overnatning på Columba Hotel 4*, Inverness.


Dag 11: Sheepdog demonstration, whisky & Edinburgh

Rejsen går forbi de majestætiske Cairngorm Mountains til Leault Farm, hvor I skal opleve nogle dygtige sheepdogs i aktion.
Derefter kører I mod syd til Blair Atholl whiskydestilleri, der ligger smukt lidt uden for Pitlochry. Her kan I se, hvordan man fremstiller de gyldne dråber og bagefter smage.
I kører så til jeres næste hotel i Skotlands smukke hovedstad, Edinburgh.
Om aftenen er der skotsk middag med livlig traditionel underholdning.
Bemærk: På afgange 27 juli – 12 august er middag denne aften er ikke inkluderet. Der er mange gode restauranter i Edinburgh.

Overnatning på Apex Grassmarket Hotel 4*, Edinburgh (eller tilsv.)


Dag 12: Edinburgh Castle, sightseeing & skotsk aften

Dagen starter med en byrundtur med guide, hvor I ser den 200 år gamle “New Town” med dens lige gader og smukke huse, hvor mange forfattere og opfindere har boet gennem tiden.
I den gamle del af Edinburgh finder man Royal Mile, der ligger på den højeste del af byen. Dens middelalderhuse står tæt sammen, nogle var engang helt op til 11 etager høje. På Edinburgh Castle kan I nyde synet af de skotske kronjuveler og Stone of Scone, samt en fabelagtig flot udsigt over hele Edinburgh.
Resten af dagen er fri til at kigge på denne fantastiske by på egen hånd. Se nogle af de spændende museer, shop i nogle af de mange butikker på Princes Street, eller gå blot rundt og kig på de mange små gyder der strækker sig ud fra Royal Mile.
Middag på egen hånd denne aften.
Bemærk: På afgange 27 juli – 12 august er Edinburgh Tattoo inkluderet om aftenen.

Overnatning på Apex Grassmarket Hotel 4*, Edinburgh (eller tilsv.)


Dag 13: Hjemrejse

Så er det sidste dag i Skotland, og den kan evt. bruge tid på lidt mere sightseeing i Edinburgh inden afrejse – eller måske lidt shopping.

Der kan tilkøbes ekstra overnatninger.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin