Orkney og Shetland – 11 dage – kør-selv ferie

Kør- selv ferie til det nordligste Skotland. Dette er en utroligt spændende og oplevelsesrig tur, der starter i Edinburgh og videre gennem det skotske landskab til Aberdeen. Herfra sejler I med færge til Orkney og Shetland.

I besøger I bl.a. Jarlshof, Skare Brae, Ring of Brodgar og Orkneys eneste whiskydestilleri, Highland Park. Derefter venter en sejltur tilbage til Aberdeen.
Alternativt sejler I med færge fra Stromness til Scrabster, og kører ned gennem den nordlige del af Skotland hvor der overnattes og videre gennem højlandet til Inverness og Loch Ness.


Turen inkluderer:

 • 10 overnatninger på 3*/4*hoteller
 • 10 x morgenmad.
 • Færge til Shetland og Orkney (For bil op til 6m og 2 pers.) og der inkluderer:
 • 1 overnatning i en-suite udvendig kahyt på færge fra Aberdeen til Lerwick/b Kirkwall til Aberdeen, inkl. morgenmad.
 • Færge fra Lerwick til Kirkwall. (For bil op til 6m og 2 pers.)
 • Færge fra Orkney til Aberdeen* (For bil op til 6m og 2 pers.)
 • (Div. måltider ombord på færgerne vil ikke være inkluderet i prisen)

Flybillet og billeje bestiller vi også gerne.

Det vil også være muligt i stedet at starte og slutte turen i Aberdeen.

 • 1 nat i Edinburgh
 • 1 nat i St Andrews/ Perth
 • 1 nat i Speyside/ Royal Deeside
 • 1 nat ombord på færgen fra Aberdeen til Lerwick
 • 2 nætter på Shetland
 • 2 nætter på Orkney
 • 1 nat på færgen fra Kirkwall – Aberdeen
 • 1 nat i Edinburgh

Bemærk: Skal være med ankomst til Edinburgh på mandage, onsdage eller lørdage.

Priser er i DKK pr. person.
3*/4* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Edinburgh

Ankomst.
Brug resten af dagen på spændende sightseeing i Edinburgh, der er Skotlands hovedstad. Se det elegante Charlotte Square i den nyere victorianske bydel og tag derefter hen i den gamle del af byen, der emmer af historie. Besøg Grassmarket hvor kriminelle blev hængt og den brostensbelagte High Street, der var det absolutte midtpunkt for byens aktiviteter. Tag en spadseretur ad the Royal Mile, der løber fra Edinburgh Castle til Holyrood Palace.

Overnatning i Edinburgh.


Dag 2: St Andrews - Perth

I dag kører I til St Andrews, der er golfens hovedstad med den berømte og prestigefyldte Old Course. Byen er også hjemsted for Skotlands ældste universitet.
Se resterne af den store gamle katedral og et slot fra 1300-tallet, der ligger med udsigt over Nordsøen. Her fandt mange onde gerninger sted i “Bottle Dungeon” under reformationen. I den gamle del af byen ligger mange små forretninger og et golf museum.
Om eftermiddagen kan I besøge Scone Palace, der er befæstet som en borg. På Moat Hill lå engang den berømte kronings-sten “The Stone of Destiny”. Den befinder sig nu på Edinburgh Castle efter at have været bortført af englænderne.

Overnatning i St Andrews, Dundee eller Perth området.


Dag 3: Speyside/ Deeside - Aberdeen

Herfra går turen mod nord gennem Speyside og Royal Deeside til Aberdeen.
På vejen kan I besøge det smukke Glamis Castle, der er hjem for Jarlen af Strathmore. Dette var Dronning Elisabeths barndomshjem, og stedet hvor Prinsesse Margaret blev født. En af slottets ældste dele er Duncan’s Hall, hvori flere scener i Shakespeares Macbeth udspiller sig.
Det er også muligt at se Balmoral Castle, der siden 1852 har været kongefamiliens højlands-residens. Det var Dronning Viktorias mand, Prins Albert, der i sin tid købte det.
I Ballater finder man Crathie Church, hvor den kongelige familie deltager i gudstjenesten, når de er på Balmoral.
Besøg evt. Crathes Castle, der er fra 1600-tallet. Her kan man se de originale malede lofter og en samling af skotske møbler. Slottet er omgivet af en mur og har i alt 8 haver.

Overnatning i Aberdeen området.


Dag 4: Aberdeen - Lerwick

Tid til lidt sightseeing i Aberdeen, også kaldet granitbyen. Aberdeen er en havneby med historie tilbage til 1124. Der var stærke handelsforbindelser til Skandinavien. I dag er den base for mange folk fra olie- og gasudvindingen i Nordsøen.
Se Aberdeen Universitet der er et af Skotlands ældste.
Hvis I har lyst til sightseeing udenfor byen, kan den forhenværende fiskerby Stonehaven anbefales. Den har en smuk havn. Også Dunnotter Castle, en slotsruin, der rejser sig 50 m over havet og den er værd at besøge. Det var her skotterne forsvarede deres kronjuveler mod Oliver Cromwell’s hær.
Sidst på eftermiddagen check-in på skibet i Aberdeen, hvor der venter en komfortabel udvendig kahyt. Undervejs kan I slappe af i baren og i skibets restaurant.

Overnatning på skibet fra Aberdeen til Lerwick.


Dag 5: Shetland

Skibet ankommer til Lerwick på Shetland på hovedøen Mainland om morgenen. Nyd morgenmaden ombord og tag derpå på heldagstur på øen. Kør først sydpå og besøg Musa Broch. Det er det fineste og verdens bedst bevarede jernaldertårn på dets egen lille ø og man kan sejle dertil med en færge (kort tur) fra Sandwick. Se de mange nye og gamle seværdigheder og nyd det smukke kystlandskab, som øen er berømt for.
Ved Sumburg Head er der nogle 100 m høje klipper med udsigt til tusindvis af havfugles ynglepladser, bl.a. søpapegøjer og lomvier. Det er også et godt sted at holde udkig efter delfiner og hvaler, især vågehvaler og spækhuggere. Der ligger også et fyrtårn, der blev åbnet i 1821.
I området ligger Jarlshof er et af de mest bemærkelsesværdige arkæologiske områder man nogensinde har udgravet i Storbritannien. Der er spor af bosættelser fra de sidste 4.000 år.

Overnatning i Lerwick, Shetland.


Dag 6: Shetland

Når man er på Shetland er det også et must at nyde dyrelivet. Den dramatiske kystlinje med klipper, der er formet af havet, er en perfekt yngleplads for mange fugle. Man kan også være heldig at se sæler, der ligger og slapper af på klipperne og de hvide sandstrande. Shetlandsponyen også velkendt af mange.
På Shetland laves mange smykker, der er har en stærk indflydelse fra vikingerne. Man kan besøge workshops og se dem blive fremstillet.
Fisk og skaldyr trives i vandet ud for Shetlands kyst, og havet der er faktisk et af de fiskerigeste i verden. Det har naturligvis sat sit præg på den lokale menu. Muslinger, økologisk laks og fisk af alle mulige sorter kan fås i overflod, så det er et oplagt valg når man skal spise middag.
Tag til Scalloway, der ligger på kysten, vest for Lerwick. Vikingerne gjorde oprindeligt den til Shetlands hovedby. Det var den indtil begyndelsen af 1900-årene. Her finder I også Shetlands største borgruin Scalloway Castle. Tilbage i Lerwick finder I Shetland Museum, der fortæller historien om øboerne.
Om aftenen vil mange sikkert synes om en lokal øl på en af byens pubber.

Overnatning i Lerwick, Shetland.


Dag 7: Shetland - Orkney

Denne dag sejler I videre til Orkney (5,5 time.)
I dag har I mulighed for at se Kirkwalls dominerende St Magnus Cathedral, der er et af de bedst bevarede eksempler på Normansk arkitektur i Skotland. Få meter væk finder man ruinerne af Bishop’s Palace og Earl’s Palace. De beskrives af nogle som et af de mest perfekte eksempler på skotsk rænaissance-arkitektur.
Efter at have set de historiske steder i Kirkwalls centrum, kan I nyde en tur ad hovedgaden, med de gamle huse fra 1500-tallet. Her er det muligt at købe strikvarer, rav, smykker og lokale fødevarer.

Overnatning på Orkney.


Dag 8: Orkney - Skara Brae, Maes Howe, Stencirklerne i Brodgar og Standing Stones of Stenness

I dag er der tid til en spændende heldagstur på Orkney. Her er mulighed for at se øens verdensberømte seværdigheder og arkæologiske fund, bl.a. den 5.000 år gamle landsby Skara Brae på vestsiden af øen. Den lå i årtusinder uforstyrret under sandet, indtil en storm afslørede den i 1850. Her kan man bl.a. se stensæder og -senge.
Se også Maes Howe, hvor vikingerne efterlod en af de mest omfattende samlinger af runeinskriptioner. Man skal køre til Stenness til Maeshowe visitor centre, hvorfra der er en shuttlebus ud til gravhøjen Maes Howe, der er 5.000 år gammel.
Se Ring of Brodgar og Standing Stones of Stenness der er et monument fra yngre stenalder .
Dertil kommer øens pragtfulde landskab og smukke kystlinjer.

Atter overnatning på Orkney.


Dag 9: Orkney- Kirkwall

Snyd ikke jer selv for et besøg på whiskydestilleriet Highland Park. Det er over 200 år gammelt og bruger stadigvæk de samme traditionelle metoder til fremstillingen af den gode maltwhisky.
Blandt øens mange attraktioner er også Scapa Flow, der var skueplads for mange begivenheder under begge verdenskrige.
Sidst på eftermiddagen er det tid til at tage afsked med Orkney og gå ombord på færgen.

Overnatning på færgen til Aberdeen.

Alternativt kan I sejle med færgen fra Stromness på Orkney til Scrabster i den nordlige del af Skotlands fastland. Her overnattes så i højlandet, og der må påregnes en ekstra overnatning på vej sydpå, inden turen afsluttes i Edinburgh.


Dag 10: Aberdeen - Edinburgh

I vågner op i Aberdeen og kører derpå tilbage til Edinburgh, hvor I kan nyde den smukke og meget spændende by. Der er en gammel middelalderbydel med smalle gyder og en nyere med brede, lige gader og elegante pladser. Royal Mile er rygraden i den gamle del, og den strækker sig fra Edinburgh Castle til Palace of Holyrood House. Edinburgh Castle er bestemt et besøg værd. Det ligger på en klippe, højt hævet over byen. Her kan I se de skotske kronjuveler og Stone of Destiny. Der er også mulighed for at se Mary Stuarts private lejlighed og St Margarets Chapel, der er den ældste bygning i byen.
Palace of Holyrood er dronningens officielle bolig. I nærheden finder man det skotske parlament, der er et af de mere innovative designs i dagens Storbritannien.

Overnatning i Edinburgh.


Dag 11: Hjemrejse

Hjemrejse fra Edinburgh Airport.

Måske tid til lidt mere sightseeing i den charmerende by.

Turen kan forlænges.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin