Lewis, Harris & Isle of Skye – 6 dage med minibus

Tag på en vidunderlig busrejse til nogle Skotlands vestligste øer, Lewis, Harris og Isle of Skye. Alle byder på nogle helt unikke og smukke naturoplevelser.

I ser bl.a. den mystiske Callanich stencirkel, Quilt Rock, Eilean Donan Castle, flotte hvide sandstrande og forrevne klippekyster.


Pakken inkluderer:

  • 5 x overnatninger på B&B – eller 3* hoteller
  • 5 x morgenmad
  • Færgeoverfarter ifølge programmet
  • Adgang til Arnol Blackhouse
  • Turen foregår i 16-sæders Mercedes minibus med professionel chauffør/ guide (engelsktalende).

Bemærk: Det må påregnes at vi booker min. 2 ekstra overnatninger i Edinburgh (1 før og 1 efter turen).

Flybilletter bestiller vi også gerne.

Priser er i DKK pr. person
B&B Turistklasse

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: mandage 29 jul - 30 sepfra kr. 9.300fra kr. 11.200
2024: mandage 7 - 28 oktfra kr. 9.000fra kr. 10.900

Ingen børn u. 5 år på denne rejse.

Priser er i DKK pr. person
3* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: mandage 29 jul - 30 sepfra kr. 12.100fra kr. 15.600
2024: mandage 7 - 28 oktfra kr. 11.900fra kr. 15.400

Ingen børn u. 5 år på denne rejse.

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Grampian Mountains, Loch Ness og Ullapool

Denne spændende tur starter i Edinburgh med afgang kl. 09.00. Derfra kører I nordpå over Forth Rail Bridge og op i det skotske højland med første stop i den historiske landsby Dunkeld. I får tid til at strække benene og beundre synet af katedralens usædvanlige blanding af arkitektoniske stilarter.
I fortsætter gennem de vidunderlige Grampian Mountains til Spey Valley, hvor der er stop for frokost.
Videre til Loch Ness hvor I kan spejde efter “Nessie” i den berømte sø.
I kører mod nordvest ad den smukkeste tur gennem højlandet, hvor I kan beundre de imponerede vandfald i Corrieshalloch Gorge og videre til vestkysten og den lille fiskerby Ullapool. Der kan man spise rigtig god mad med helt friske fisk og skaldyr.

Overnatning i Ullapool.


Dag 2: Lewis & Stornoway

Dagens mål er øen Lewis, der er en del af de Ydre Hebrider. Turen starter tidligt med færgen på en 2 timers sejltur, der går gennem Loch Broom, forbi Summer Islands over Minch til Stornoway. Den er øens hovedby og hovedstad på Western Isles. Undervejs er I nødt til at holde øje med havet hvor I kan være heldige at se delfiner og hvaler.
Når I kommer i land, vil jeres chauffør-guide køre jer gennem traditionelle landsbyer og havnebyer. I vil også se øens nordligste punkt, Butt of Lewis. Ved fyrtårnet kan man stå og fundere over, at der derfra ikke er andet end vand og fisk mellem jer selv og Amerika.
Aftenen tilbringes i den livlige Stornoway hvor man bl.a. kan få Skotlands lækreste black puddings

Overnatning i Stornoway.


Dag 3: Lewis & Callanish stencirkel

I dag er I så heldige at se nogle af Lewis´ historiske seværdigheder og dens fine strande. I starter med at tage til Arnol Blackhouse hvor I kan opleve hvordan traditionelt landbrug foregik i disse afsides beliggende områder – uden at få alt for beskidte hænder. Lidt derfra besøger I den fascinerende runde stenfæstning Dun Carloway der blev bygget 100 år f. Kr. og har har været skue for et utal af slag.
I kører gennem de mere traditionelle små husmandssamfund til Callanich, hvor I kan opleve den mystiske stencirkel, der stadigvæk giver arkæologer grå hår.
Resten af eftermiddagen tilbringer I ved de fine sandstrande og bjerge på den vestlige del af øen. Dette er den vilde natur på de vestlige øer, når den er bedst!

Atter overnatning i Stornoway.


Dag 4: Harris & Isle of Skye

I dag kører I gennem Lewis’ vilde hedelandskab og videre til den mere bjergrige Harris, der næsten er en ø for sig selv – men alligevel ikke. Harris er mest berømt for sin gode tweed og myter, der er lige så underlige, som de er gribende. Øen er desuden hjemsted for de højeste bjerge på De Ydre Hebrider og en af Storbritanniens smukkeste hvide sandstrande, Luskentyre.
I gør holdt for frokost. Hvis vejret tillader kan I måske tage på picnic på stranden. Så husk solbrillerne! I kører til den lille havneby Tarbet, hvorfra I tager med en sen eftermiddagsfærge til maleriske havneby Portree på Isle of Skye.
Der er der indkvartering på jeres overnatningssted.

Overnatning i Portree/ Isle of Skye.


Dag 5: Sightseeing på Isle of Skye

Dagen kan bruges på forskellig måde. Det afhænger af vejr og vind, og chaufføren vil finde den bedste dagstur til jer.
Overalt på Isle of Skye er der en fabelagtig smuk natur. I kan f.eks. tage nordpå til det betagende bjergpas Quiraing og nyde en vandretur gennem dette specielle geologiske område. Eller I kan se Kilt Rock, der består af basaltsøjler (og minder om læggene i en kilt), med et gigantisk vandfald der løber i kaskader ned over klipperne og ender i havet. En tredje mulighed er at tage en bådtur til den mindre kendte Loch Coruisk.
Om aftenen kan I nyde jeres sidste aften i Portree, der byder på masser af dejlige fisk og skaldyrsrestauranter.

Atter overnatning i Portree, Isle of Skye.

 


Dag 6: Eilean Donan Castle, Glencoe & Edinburgh

I må sige farvel til Isle of Skye for denne gang! I kører tilbage til hovedlandet, hvor I stopper ikke ret langt fra broen ved det berømte Eilean Donan Castle: Det blev bl.a. er brugt i filmen “Highlander”. I sin tid var slottet bl.a. et forsvar mod de plyndrende vikinger.
Derfra til højlandsbyen Fort William, der ligger i skyggen af Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis, hvis tinde sandsynligvis er dækket af skyer. I fotsætter videre gennem de meget dramatiske bjerge og dale i Glencoe. Disse gemmer på en af Skotlands mest dystre historier om massakren på en hel klan, Macdonald’s.
I fortsætter sydpå gennem det centrale højland, med et stop undervejs, før I vender tilbage til Edinburgh.

Ankomst til Edinburgh ca. kl. 19.00.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin