Highlights of Scotland – 8 dage med bus

Tag med på en oplevelsesrig busrejse til nogle af højdepunkterne i Skotland. Se Glasgow, Fort William, Isle of Skye, den sagnomspundne Loch Ness, Speyside, Royal Deeside, golfens hjemsted St Andrews og Edinburgh.

I oplever de mest vidunderlige landskaber, sejler på Loch Lomond, besøger et whiskydestilleri, ser Edinburgh Castle og Tattoo'et hvis I rejser i august.
Som ekstra bonus rejser I sammen med folk fra forskellige lande, så der er rig mulighed for at knytte nye venskaber.


Pakken inkluderer:

 • Rundrejse med luksusbus og engelsktalende turleder
 • 7 overnatninger på gode 3*og 4* hoteller
 • 7 x skotsk morgenmad
 • 4 x middag på hoteller
 • 1 skotsk aften
 • Velkomstdrink
 • Sightseeingture i Glasgow og Edinburgh
 • Sejltur på Loch Lomond
 • Færge til Isle of Skye
 • Sheep Dog demonstration
 • Rundvisning og smagning på Blair Atholl whiskydestilleri
 • Entréer til: Kelvingrove Art Gallery & Museum, Inveraray Castle, Clan Donald Centre på Armadale Castle, Culloden Battlefield besøgscenter, Blair Castle, Glamis Castle & Edinburgh Castle.
 • På visse afgange i august vil der være billetter til Edinburgh Tattoo inkluderet i prisen.

Flybilletter og ekstra overnatninger bestiller vi også gerne.

Priser er i DKK pr. person
Turen starter i Glasgow

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 5 jun, 14 junfra kr. 25.000fra kr. 31.000
2024: 16 jun (small group - max. 26 personer)fra kr. 29.200fra kr. 35.200
2024: 21 jun, 26 junfra kr. 25.000fra kr. 31.000
2024: 3 jul, 14 julfra kr. 25.000fra kr. 31.000
2024: 9 aug, 11 aug, 16 aug (m. Tattoo)fra kr. 27.900fra kr. 33.900
2024: 6 sep, 25 sepfra kr. 25.000fra kr. 31.000

Ingen børn u. 8 år på denne rejse.

Rejsebeskrivelse

 

Dag 1: Ankomst & Glasgow

Ankomst til jeres hotel i centrum af Glasgow. Kl. 14.00 er der sightseeingtur i Glasgow med bus. (Det anbefales, at vi tilføjer en ekstra overnatning dagen før, da I ellers går glip af sightseeingturen grundet flytiderne fra København.)
I ser Clyde Floden og det område, der engang var berømt for skibsbygning, samt Glasgow Cathedral og Kelvingrove Art Gallery and Museum.
Senere mødes I med jeres turleder og medrejsende over en velkomstdrink på jeres hotel. Middag på egen hånd denne aften.

Overnatning på Sandman Signature Glasgow Hotel 4*, Glasgow (eller tilsvarende).


Dag 2: Loch Lomond, Inveraray Castle & Glencoe

Fra Glasgow kører I op langs bredden af Loch Lomond, hvorfra der er en betagende udsigt til bjerget Ben Lomond og andre højlandsbjerge.
I kan glæde jer til en kort sejltur på Loch Lomond, hvor I kan nyde stilheden på den berømte sø.
Derefter kører I gennem bjergpasset “Rest and be Thankful”, hvorpå I besøger den lille by Inveraray. Der vil være tid til at købe frokost og kigge på byen. Derpå besøger I Inveraray Castle, der var med i “Downton Abbey” (sæson 4). Denne imponerende bygning blev bygget mellem 1746 og 1789 og var Campbell familiens hjem. På en rundvisning får I mere at vide om familien og området.
Derpå fortsætter I over det vilde Rannoch Moor og gennem Glencoe med høje bjerge. Det er et af Skotlands smukkeste steder. Stedet var skueplads for Campbell Klanens brutale massakre på MacDonald Klanen i 1692. I skal bo i Ballachulish, der ligger smukt ved Loch Leven.
Om aftenen er der middag på hotellet.

Overnatning på Ballachulish Hotel 3*, Ballachulish.


Dag 3: Isle of Skye & Clan Donald Centre

Turen fortsætter nordpå gennem Fort William og ad “Road to the Isles” hvor I vil opleve nogle af de skønneste landskaber. I gør holdt ved Glenfinnan Monumentet (tag masser af billeder), inden I kører videre vestpå til Mallaig.
Derfra I tager færgen til Armadale på Isle of Skye. Her er første stop et besøg på Clan Donald Centret ved ruinerne af Armadale Castle, der er omgivet af en flot park. I får historien om Donald Klanen, der var øens mest magtfulde, også kaldet “Lords of the Isles”.
I kører gennem nogle meget flotte landskaber, inden I returnerer til fastlandet via broen til Kyle of Lochalsh. I stopper og kigger på det maleriske Eilean Donan Castle, der nok er et af de mest fotograferede slotte i Skotland.
Turen går langs Loch Ness, hvor I kan nyde den smukke udsigt og holde udkig efter “Nessie”. I ankommer til jeres hotel i Nairn, øst for Inverness.
Om aftenen er der middag på hotellet.

Overnatning på Muthu Newton Hotel 4*, Nairn (eller tilsvarende).


Dag 4: Culloden Battlefield & Sheepdogs

Dagens første besøg er på Culloden Battlefield Visitor Centre, og slagmarken hvor Bonnie Prince Charlie på blot en time blev slået af den britiske hær d.16 april 1746. Dette kom for evigt til at ændre livet for højlandets klaner og slukkede Stuart’ernes håb om at genvinde den britiske krone. I kan se mere både på besøgscentret og gå en tur rundt i hedelandskabet og se de forskellige monumenter.
I kører derpå til Leault Farm, hvor I ser Sheepdogs i aktion.
Derfra går turen ned gennem det smukke skotske højland i Grampian Mountains til jeres næste hotel i den lille by Pitlochry.
I spiser middag på hotellet.

Overnatning på Atholl Palace Hotel 4*, Pitlochry (eller tilsvarende).

 


Dag 5: Blair Castle & Whisky

I kører en kort tur til det smukke hvide Blair Castle, der er hjemsted for hertugerne og greverne af Atholl. Det er fra 1269 og er blevet ændret op gennem tiderne fra en stærk middelalderborg til et stateligt victoriansk slot. Disse forskellige stilarters indflydelse kan stadigvæk ses i de 30 rum, der er åbne for publikum.
I vil høre om Mary Queen of Scots, Bonnie Prince Charles og om hvordan Dronning Victorias besøg førte til dannelsen af Europas eneste private hær, The Atholl Highlanders.
Bagefter får I en rundvisning på Blair Atholl destilleriet, hvor I ser, hvordan de fremstiller whisky, efterfulgt af en smagsprøve.
Om eftermiddagen kan I se jer omkring i hotellets haver og dets lille museum. Det er også muligt at kigge jer omkring i Pitlochry by, der ligger i kort gå-afstand derfra.
Om aftenen serveres middag på hotellet.

Overnatning på Atholl Palace Hotel 4*, Pitlochry (eller tilsvarende).


Dag 6: Glamis Castle & St. Andrews

I dag skal I se det smukke Glamis Castle, der er stedet hvor Shakespeare’s “Macbeth” udspiller sig. Slottet var også den afdøde dronningemoders barndomshjem. Det er fyldt med værdifulde møbler og genstande. Det påstås at være et af de mest hjemsøgte slotte i Storbritannien.
I kører over den moderne Tay Bridge til St. Andrews, der er golfens hjemsted. I ser det berømte Royal and Ancient Clubhouse og Old Course. I vil have tid på egen hånd og kan besøge British Golf Museum og vandre rundt i den gamle middelalderby med dens katedral og slot.
I fortsætter mod syd til Jeres hotel der ligger ca. 18 km vest for Edinburgh centrum. Om aftenen skal I nyde en skotsk aften med middag, haggis, sækkepiber, kilte og underholdning. På afgange i perioden 27 juli – 18 august vil der være middag på egen hånd (ikke inkluderet i prisen).

Overnatning på Norton House Hotel & Spa Hotel 4*, Ingliston, Newbridge ca. 18 km vest for Edinburgh centrum.


Dag 7: Edinburgh Castle & sightseeingtur

Dagen starter med en byrundtur i Edinburgh med guide. I ser den 200 år gamle “nye bydel” med dens lige gader og smukke huse, hvor mange forfattere og opfindere har boet gennem tiden.
I den gamle del af Edinburgh finder man Royal Mile, der ligger på den højeste del af byen. Dens middelalderhuse står tæt sammen, nogle var engang helt op til 11 etager høje. På Edinburgh Castle kan I bl.a. se de skotske kronjuveler og Stone of Scone, samt nyde en fabelagtig flot udsigt med kig ud over hele Edinburgh.
Resten af dagen vil være fri til at kigge på denne fantastiske by på egen hånd. Se nogle af de spændende museer, shop i nogle af de mange butikker på Princess Street, eller gå blot rundt og kig på de mange små gyder, der strækker sig ud fra Royal Mile.
Middag denne aften er ikke inkluderet. Der er mange gode restauranter i Edinburgh.
(På afgange i perioden 27 juli – 18 august vil der være billetter til Edinburgh Tattoo inkluderet i prisen).

Overnatning på Norton House Hotel & Spa Hotel 4*, Ingliston, Newbridge ca. 18 km vest for Edinburgh centrum.


Dag 8: Hjemrejse

I dag er det tid til at sige farvel til Skotland for denne gang.

Der kan tilkøbes flere nætter i den charmerende skotske hovedstad Edinburgh.

 

 


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin