Grand Tour of Scotland & Ireland – 16 dage med bus

Tag med på en skøn rundrejse hvor I besøger både Skotland og Irland.

I vil se nogle af Skotlands og Irlands mest vidunderlige landskaber, og busrejsen er spækket med masser af spændende oplevelser og underholdning undervejs.
Sejl på Loch Lomond, se Sheepdogs i aktion, besøg et whiskydestilleri, oplev en skotsk fest, Edinburgh Castle (og Tattoo hvis I tager afsted i august). Besøg Titanic Museet i Belfast, Galway og den irske vestkyst med Cliffs of Moher, Ring of Kerry. Oplev irsk dans og musik, besøg Waterford og se hvordan de fremstiller krystal og nyd den charmerende hovedstad Dublin.
Som ekstra bonus rejser I sammen med folk fra andre lande, så der er mulighed for at knytte nye venskaber på tværs af nationaliteter.


Pakken inkluderer:

 • Rundrejse med luksusbus og engelsktalende turleder
 • 15 overnatninger på gode 3* & 4* hoteller
 • 15 x morgenmad
 • 5 x middag på hoteller
 • 1 skotsk aften (undt. afgange 28 juli – 18 aug.)
 • Velkomstdrink
 • Sightseeingture i Glasgow og Edinburgh
 • Sejltur på Loch Lomond
 • Færgebillet til Isle of Skye, fra Skotland til Irland og over Shannon Floden
 • Rundvisning og smagning på Atholl whiskydestilleri
 • Ture til fods i Galway og Waterford
 • Katamaran cruise på Killary Fjord
 • Tur med hestevogn i Killarney
 • Besøg hos fåreavler
 • Besøg på Sean’s Bar i Athlone (den ældste bar i Europa)
 • Bemærk: Bemærk: På afgange i august er der inkluderet billetter til Royal Edinburgh Tattoo.
 • Entréer til: Kelvingrove Art Gallery & Museum, Inveraray Castle, Clan Donald Centre på Armadale Castle, Culloden Battlefield besøgscenter, Blair Castle, Glamis Castle, St Andrews, Edinburgh Castle, Titanic Belfast, Sean’s Bar; Kylemore Abbey, Cliffs of Moher, Blarney Castle og House of Waterford Crystals.

Flybilletter bestiller vi også gerne.

Priser er i DKK pr. person
Turen starter i Glasgow

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 16 aug (m. tattoo)fra kr. 47.900fra kr. 61.700
2024: 1 sep, 25 sepfra kr. 44.600fra kr. 58.400

Ingen børn u. 8 år på denne rejse.

Rejsebeskrivelse

 

Dag 1: Ankomst, sightseeing i Glasgow, Kelvingrove Art Gallery

I sørger selv for transport til jeres hotel i Glasgow (der er en lufthavnsbus fra Edinburgh Airport – eller der kan tilkøbes en privat transfer).
Det er også muligt at ankomme dagen i forvejen, således at I tilkøber en ekstra overnatning på hotellet i Glasgow – alt afhængig af flytiderne.
Ankomst til jeres hotel i centrum af Glasgow. Kl. 14.00 mødes I med jeres turleder, der tager jer på en sightseeingtur i byen med bus. Byen er bl.a. kendt for sin flotte victorianske arkitektur, kreative kulturscene og dens mange restauranter og livlige natteliv. Se Glasgows hovedattraktioner, parker og pladser. I besøger de  Kelvingrove Art Gallery and Museum, der huser en af Europas fineste kunstsamlinger, bl.a. mesterværker af Rembrandt, Titian og Dali.
Senere mødes I alle over en velkomstdrink på jeres hotel.
Middag på egen hånd denne aften. der ligger meget centralt i byen.

Overnatning på Hilton Glasgow Hotel 4*, Glasgow (eller tilsv.).


Dag 2: Loch Lomond, Inveraray Castle & Glencoe

Fra Glasgow kører I op langs bredden af Loch Lomond, hvorfra der er en betagende udsigt til bjerget Ben Lomond og andre højlandsbjerge.
I skal på en kort sejltur på Loch Lomond, hvor I kan nyde stilheden på den smukke sø.
Derpå gennem bjergpasset “Rest and be Thankful” hvorefter I besøger den lille by Inveraray. Der vil være tid til at kigge lidt på byen, inden I besøger Inveraray Castle. Denne imponerende bygning blev opført mellem 1746 og 1789 og var Campbell familiens hjem. På en guidet tur på det flotte slot får I mere at vide om familien og området. Det har også været med i “Downton Abbey”.
I fortsætter mod nord gennem Glencoe, der er ualmindeligt imponerende med de høje bjerge. Det er et af Skotlands smukkeste steder. Området var skueplads for Campbell Klanens brutale massakre på MacDonald Klanen i 1692.
I slutter af med middag på jeres hotel, der ligger meget naturskønt.

Overnatning på Ballachulish Hotel 3*, Ballachulish (eller tilsv.).


Dag 3: Isle of Skye & Clan Donald Centre

Turen fortsætter nordpå gennem Fort William ad “Road to the Isles” og nogle af de skønneste landskaber.
I gør holdt ved Glenfinnan Monumentet (husk kameraet), inden I når Mallaig på vestkysten. Derfra I tager færgen til Armadale på Isle of Skye.
Her er første stop et besøg på Clan Donald Centret på Armadale Castle. Hør historien om Donald Klanen, der var øens mest magtfulde, også kaldet “Lords of the Isles”.
I kører gennem nogle meget flotte landskaber, inden I returnerer til fastlandet via broen til Kyle of Lochalsh. I stopper ved det maleriske Eilean Donan Castle, der nok er et af de mest fotograferede slotte i Skotland.
Nyd turen gennem de flotte bjerglandskaber til Loch Ness. hvor I kan beundre den smukke udsigt og holde udkig efter “Nessie”.
Dagens sidste stop er ved jeres hotel i Nairn, der ligger på nordkysten, øst for Inverness.
Om aftenen spises middag på hotellet.

Overnatning på Muthu Newton Hotel 4*, Nairn (eller tilsv.).


Dag 4: Culloden Battlefield & Sheepdogs

Dagens første stop er på Culloden Battlefield besøgscenter. Hør om slaget hvor Prins Charles Edward Start (Bonnie Prince Charlie) blev slået af den britiske hær d. 16 april 1746. Dette kom for evigt til at ændre livet for højlandets klaner og slukkede Stuart’ernes håb om at genvinde den britiske krone. I kan også gå omkring i hedelandskabet og se monumenterne.
I kører derpå ned gennem det fabelagtigt smukke højland til Lenault Farm, hvor I kan se sheepdogs i aktion. Derfra fortsætter gennem Grampian Mountains til den lille by Pitlochry.
Der serveres middag på jeres hotel.

Overnatning på Atholl Palace Hotel 4*, Pitlochry, Perthshire (eller tilsv.).


Dag 5: Blair Castle & Whisky

I kører en kort tur til det smukke hvide Blair Castle, der er hjemsted for hertugerne og greverne af Atholl. Det stammer fra 1269 og er op gennem tiderne ændret fra at være en stærk middelalderborg til et stateligt victoriansk slot. Disse forskellige stilarters indflydelse kan stadigvæk ses i de 30 rum, der er åbne for publikum.
I vil høre om Mary Queen of Scots, Bonnie Prince Charles og om hvordan Dronning Victorias besøg førte til dannelsen af Europas eneste private hær, Atholl Highlanders.
Bagefter får I en rundvisning på Blair Atholl whiskydestilleri, hvor I ser hvordan den ædle drik fremstilles, efterfulgt af en smagsprøve.
Om eftermiddagen kan I se jer omkring i hotellets have og dets lille museum og gå en tur i Pitlochry by, der ligger i kort gåafstand derfra.
Om aftenen spises der middag på hotellet.

Atter overnatning på Atholl Palace Hotel 4*, Pitlochry (eller tilsv.).


Dag 6: Glamis Castle & St. Andrews

I dag skal I besøge det smukke Glamis Castle, der er stedet, hvor Shakespeare’s “Macbeth” udspiller sig, men også den afdøde dronningemoders barndomshjem.
I tager derpå til St. Andrews, der er golfens hjemsted. I kører rundt og ser det berømte Royal and Ancient Clubhouse og the Old Course. Eller I kan vandre rundt på egen hånd og besøge British Golf Museum og den gamle middelalderbys katedral og slot.
I fortsætter mod syd til Skotlands smukke hovedstad Edinburgh, hvor I skal bo på et country house hotel uden for centrum.
Dagen rundes af med en livlig skotsk aften med middag, haggis, sækkepiber og kilte.

Bemærk: På afgange 28 juli – 18 august er middag denne aften på egen hånd.

Overnatning på Norton House Hotel & Spa 4*, Ingliston, nær Edinburgh (eller tilsv.).


Dag 7: Edinburgh Castle & Sightseeingtur

Dagen starter med en byrundtur med guide, hvor I ser den 200 år gamle “nye bydel” med dens lige brede gader og smukke huse. Der har mange forfattere og opfindere boet gennem tiden. I den gamle bydel med dens smalle stræder og middelalderhuse kan man gå ad Royal Mile, der er ligger på den højeste del af byen. Dens huse står tæt sammen, nogle var engang helt op til 11 etager høje, men en del er i tidens løb blevet gemt under jorden.
På Edinburgh Castle kan I bl.a. se de skotske kronjuveler og Stone of Scone, samt nyde en fabelagtig flot udsigt med kig ud over hele Edinburgh.
Resten af dagen har I tid til at kigge på denne skønne by på egen hånd.
Se nogle af de spændende museer, shop i de mange butikker på Princes Street, eller gå blot rundt og kig på de mange små gyder der strækker sig ud fra Royal Mile.
Middag denne aften er ikke inkluderet. Der er mange gode restauranter i Edinburgh.

Bemærk: På afgange 28 juli – 18 august er der inkluderet billetter til Royal Edinburgh Tattoo.

Overnatning på Norton House Hotel & Spa 4*, Ingliston, nær Edinburgh (eller tilsv.).


Dag 8: Irland - Titanic Belfast & Dublin

I starter tidligt denne morgen og kører sydpå gennem Ayrshire og langs med kysten. I Cairnryan siger I farvel til jeres skotske guide og chauffør og går ombord på færgen til Belfast i Nordirland.
I kører til Belfast, hvor I kan glæde jer til at besøge det spændende Titanic Museum. På den prisvindende udstilling kan man følge hele historien om skibet og dets sørgelige skæbne.
Derpå går turen sydover mod Irlands hovedstad, Dublin, hvor I skal bo på et dejligt hotel i kystbyen Dun Laoghaire, et stykke syd for byen.
Middag på egen hånd. Der er mange restauranter og butikker nær hotellet.

Overnatning på Royal Marine Hotel, Dun Laoghaire 4*, (eller tilsv.).


Dag 9: Sean's Bar & Galway City

I møder resten af den irske turgruppe og forlader Dublin. Turen går mod vest til Athlone til Sean’s Bar, hvor I får en velkomstdrink. Det er den ældste bar i Europa.
Turen fortsætter til Galway, hvor I får en guidet tur til fods rundt i den smukke havneby,
Der vil være tid på egen hånd. Jeres hotel ligger nær specialbutikker, caféer og pubber.
Der serveres middag på hotellet.

Overnatning på The Galmont Hotel & Spa Galway 4*, Galway City (eller tilsv.).


Dag 10: Connemara, Katamaran Cruise & Kylemore Abbey

Dagens tur går gennem hjertet af det vidunderlige Connemara med søer, floder, bjerge og moser. Her er små landsbyer, hvor der stadigvæk tales irsk, og tiden synes at være gået lidt i stå. Det er den mest uberørte og romantiske del af Irland. Connemara er en halvø med en varieret kystlinje og et paradis for naturelskere.
I kører derpå til Killary Harbour, hvor I går ombord på en katamaran og tager på en kort sejltur på den dybe fjord. Nyd den smukke udsigt og for historie-interesserede kan man fryde sig over stadigvæk at kunne se sporene af 1800-tallets kartoffelmarker i området. Derefter er der stop ved det smukke og imponerende Kylemore Abbey, der ligger ved en sø. Her spiser I en let frokost. Klostret er fra 1868, og på området ligger også en miniaturekirke og en klosterhave. Der har siden 1920 boet benediktinernonner på klostret. Det er i dag en privatskole for unge piger. Der er også et besøgscenter, hvor man kan få mere at vide om dets historie.

I vender tilbage til Galway, hvor I spiser middag på egen hånd.

Overnatning på The Galmont Hotel & Spa Galway 4*, Galway City


Dag 11: Cliffs of Moher, Sheep Dogs & irsk aften i Killarney

Derfra kører I sydpå langs kysten i Galway Bay og gennem det smukke Burren område. I besøger en farm hvor I kan se hvordan deres sheep dogs vogter får. Bagefter til de imponerende Cliffs of Moher, der med de op til 215 m høje kalkstensklipper stækker sig 7 km langs Atlanterhavskysten. På en klar dag kan man tillige se Aran Øerne.
Senere fortsætter I på en kort færgetur over Shannon Floden, til Killarney i Co Kerry. Byen ligger fantastisk smukt omgivet af bjerge og søer, og jeres næste hotel ligger i centrum.
Om aftenen er der irsk aften med middag og musik.

Overnatning på Great Southern Hotel Killarney 4*, Killarney (eller tilsv.).


Dag 12: Tur med hestevogn & Ring of Kerry

Dagen byder på en meget smuk tur med hestevogn til Ross Castle. Derpå skal I på tur på den berømte Ring of Kerry, hvor vejene bugter sig mellem bjergene og Atlanterhavskysten. Undervejs stopper I og holder frokostpause i den farverige lille by Kenmare. På vejen kommer I bl.a. gennem Moll’s Gap, hvorfra der er en fantastisk flot udsigt over Killarneys tre søer.
Tilbage i Killarney kan I nyde resten af eftermiddagen på egen hånd.
Middagen er for egen regning denne aften, men der er mange spisesteder i Killarney og gode pubber, der spiller irsk musik.

Overnatning på Great Southern Killarney Hotel 4*, Killarney (eller tilsv.).


Dag 13: Blarney Castle og Waterford Crystal

I forlader Killarney og kører gennem bjergene i Co. Kerry til Blarney Castle, der er fra 1446. Det ligger 8 km fra Cork og er et af Irlands ældste slotte. Det er berømt for Blarney Stenen “the Stone of Eloquence”, der siges at berige enhver, der kysser den, med gode talegaver. Prøv selv!
Derfra langs med kysten til Marine Bar i Dungarvan hvor I får serveret en dejlig Irish Coffee og hører traditionel irsk musik.
Den gamle havneby Waterford er jeres næste bestemmelsessted. Her er der et spændende besøg hos Waterford Crystal, hvor I ser, hvordan de dygtige glaspustere fremstiller fine glas, og hvordan de slibes. Der er en stor flot stor udstilling.
I spiser middag på hotellet, hvorefter I kan gå en tur i byen. Måske et besøg på en lokal pub?

Overnatning på Granville Hotel 4*, Waterford (eller tilsv.)


Dag 14: Waterford, Smithwick’s øl & Dublin

I starter dagen med en gåtur gennem Waterford’s smalle gader, hvor I kan høre om byens lange historie.
Bussen kører jer derefter nordpå til middelalderbyen Kilkenny, hvor I kan kigge jer omkring, inden I besøger Smithwick’s Experience og får en rundvisning og smager på deres gode øl.
Derfra går turen til jeres hotel i Dublin.
Om aftenen kan I se frem til en middag på en lokal restaurant.

Overnatning på Clayton Hotel Burlington Road 4*, Dublin (eller tilsv.).


Dag 15: Sightseeing i Dublin

I har dagen til fri disposition. I jeres pakke er inkluderet en voucher til individuel sightseeingtur i Dublin med hop on – hop of bus og et besøg på enten Guinness Storehouse, Teeling Distillery, EPIC The Irish Emigration Museum eller General Post Office Museum
Dublin byder også på Trinity College med Book of Kells og andre interessante museer. Vi arrangerer gerne besøg f.eks. på whiskey museum, en musikalsk pub crawl eller andet. Dublin er også alle tiders shopping by.
Om aftenen er der meget livligt, bl.a. i Temple Bar ved Liffey floden. Nyd stemningen i byen og spis på en af de mange restauranter. Bagefter kan I evt. nyde en pint på en af Dublins mange pubber. Det er også en idé at gå en tur til den østlige del af byen, hvor det gamle havneområde nu er meget interessant med nye flotte bygninger.
Middag for egen regning.

Overnatning på Clayton Hotel Burlington Road 4*, Dublin (eller tilsv.).


Dag 16: Hjemrejse

I dag er det tid til at sige farvel til Irland for denne gang.
Måske er der tid til lidt mere shopping – eller måske vil I bare slentre lidt rundt og nyde en frokost på et byens mange dejlige spisesteder.

Turen kan forlænges med ekstra nætter.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin