Belmond Royal Scotsman – Western Scenic Wonders – Edinburgh & Togrejse i Skotland – 7 dage

Nyd synet af den smukke Loch Lomond, Storbritanniens højeste bjerg Ben Nevis og Isle of Bute med det betagende og overdådige Mount Stuart House på denne skønne rejse gennem det skotske højland.

Royal Scotsman er Storbritanniens eneste luksustog med sovekupéer der er rigtigt flotte og har eget bad og toilet. Både spisevognene og observationsvognen, der er "dagligstuen" finder man en klassisk elegance med lakerede træpaneler og intim country-house atmosfære, hvor man kan slappe af. Det er ren forkælelse!
Der serveres udsøgt mad og drikke og alt med en gennemført service. Togets bar har et bredt udvalg af gode whiskyer. Alt er inkluderet i prisen. Der er også underholdning med traditionel skotsk musik et par aftener. På toget er der plads til 36 gæster.

Bestil nu for 2023!


Turen inkluderer:

  • 3 overnatninger i dejlig togkupé med eget bad, toilet og air conditioning.
  • 3 overnatninger på 5* hotel i Edinburgh, inkl. morgenmad (1 nat før togturen og 2 nætter efter)
  • Alle måltider ombord på toget fremstillet af lækre råvarer (full Scottish breakfast, to-retters frokost, 2 retters middag).
  • Alle drikkevarer på togturen. Et fremragende udvalg af vin og spiritus, fri bar, te og kaffe.
  • Underholdning med bl.a. skotsk musik.
  • Alle sightseeingture som beskrevet i programmet.
  • Transfers fra lufthavn til jeres hotel t/r
  • Transfers fra hotel til togstation i Edinburgh t/r

Prisen inkluderer ikke:

  • Ekstra hotelovernatninger i Edinburgh, samt flybilletter, men vi booker gerne.

Priser er i DKK pr. person

Periodepr. person i delt Twin Cabinpr. person i delt Double Cabinpr. person i delt Grand Suitepr. person i Double/Twin Cabin for Sole Use
2024: 5 sepfra kr. 102.100UdsolgtUdsolgtfra kr. 204.200
2025: 17 aprfra kr. 82.500fra kr. 97.500Udsolgtfra kr. 165.000
2025: 31 julfra kr. 87.100fra kr. 94.100fra kr. 201.100fra kr. 174.200
2025: 7 augfra kr. 94.100fra kr. 102.100fra kr. 201.100fra kr. 174.200
2025: 28 augfra kr. 100.300Udsolgtfra kr. 185.300fra kr. 200.600
2025: 11 sepfra kr. 91.400fra kr. 108.400fra kr. 213.400fra kr. 182.700
2025: 2 oktfra kr. 116.000Udsolgtfra kr. 211.500fra kr. 213.000

Rejsebeskrivelse

 

Dag 1: Edinburgh

Ankomst Edinburgh. Der er en privat transfer fra Edinburgh Airport til jeres hotel.
Alt efter ankomsttidspunkt vil der evt. være tid til at kigge jer omkring i byen.

Overnatning på 5* hotel i Edinburgh.


Dag 2: Loch Lomond, Glen Falloch, Rannoch Moor & Spean Bridge

I har en privat transfer fra jeres hotel til Waverley togstation i Edinburgh. Jeres flotte tog afgår fra Edinburgh tidligt på eftermiddagen og turen går mod vest gennem Falkirk, Clydebank and Dumbarton til udkanten af Glasgow, inden I når Clyde flodens nordlige bred. Nær flodens udmunding ligger Craigendoran, hvor den majestætiske West Highland Line begynder.
Nyd en dejlig afternoon tea, alt imens I kører langs Gare Loch. I ser også Loch Long med det 884 m høje Ben Arthur i baggrunden. Idet I passerer Arrochar, får I det første glimt af Loch Lomond, der er Storbritanniens største sø. Toget kører næsten i vandkanten ved Ardlui, før det stiger op gennem Glen Falloch, hvis mange vandfald er et imponerende syn.
På vej nordover passerer I gennem landsbyerne Crianlarich og Bridge of Orchy på vej gennem Rannoch Moor, der er et af Skotlands sidste store vilde områder. I spiser en uformel middag i spisevognen på Belmond Royal Scotsman, imens I fortsætter mod Spean Bridge.  Bagefter I kan se frem til en hyggelig aften i observationsvognen, med livlig underholdning leveret af lokale musikere.


Dag 3: Arisaig, Glenfinnan Monumentet, & Bridge of Orchy

Alt imens I kører videre vestpå forbi Fort William, så hold udkig efter Ben Nevis, der med sine 1344m er Storbritanniens højeste bjerg. I følger Loch Eil forbi den buede Glenfinnan Viadukt (kendt fra Harry Potter filmene) og landsbyen Lochailort, inden I drejer mod nord langs den dramatiske kystlinje til Arisaig. Der stiger I af for at gå en tur på den flotte strand i Morar, hvorfra I kan se Isle of Skye’s Cuillin Mountains i det fjerne.
Tilbage på the Royal Scotsman serveres frokost på turen tilbage mod Fort William.
I stopper undervejs og besøger det historiske Glenfinnan Monument, hvor jacobitterne opstand startede i 1745. I ledsages af en lokal højlænder, der bringer historierne om de store skotske helte til live.
Herefter drinks og nogle let mad på den hyggelige The Old Station Restaurant på Spean Bridge Railway Station.

De energiske kan tage på en vandretur (afhænger af vejret). En mountain ranger leder jer til det imponerende Steall Waterfall, der falder 120 m ned ad siden af den smukke Nevis Gorge (kløft). Turen er på 2 timer og af moderat sværhedsgrad (kræver en rimelig fysisk form). Der kan være stejlt, glat og klippefuldt nogle steder, så vandrestøvler, passende bukser og vandtæt jakke skal medbringes. (Der vil være et begænset antal vandrestøvler og vandtæt tøj man kan låne).
Tilbage til jeres tog i Fort William, hvor der er tid til at slappe lidt af inden aftenens uformelle middag. Den indtages på vej mod den lille landsby Bridge of Orchy i Argyll. Bagefter kan I slappe af med en drink og nyde aftenens underholdning i observationsvognen.


Dag 4: Wemyss Bay - Isle of Bute - Mount Stuart - Kilmarnock

Nyd de dramatiske højlands scenerier på rejsen sydover mod Glasgow og ud til vestkysten.
Efter frokost går I ombord på færgen i Wemyss Bay, der sejler jer de 35 minutter til Isle of Bute. Øen er rig på spændende geologi, en lang historie, dyreliv og et varieret landskab, bestående af kyster, landbrugsland, hede og skov. Lige fra St Blane’s Chapel i syd til de forladte beboelser i nord virker det, som om hver en sten har en historie at berette.
Isle of Bute’s highlight er Mount Stuart, der er Storbritanniens mest spektakulære hus og en arkitektonisk viktoriansk/gotisk fantasi, der stammer fra den tredje Marquess of Bute og hans arkitekt Sir Robert Rowand Anderson. Det mystiske og overraskende interiør reflekterer markiens passion for kunst, astrologi og mytologi. Huset rummer Skotlands fineste privatejede samling af familieportrætter. Efter afternoon tea i dagligstuen kan I opleve det spektakulære hus og grunden, der indbefatter en klippehave, køkkenhave, sjældne planter og en viktoriansk pinetum (samling af sjældne fyrre- og nåletræer). I kan vandre ned ad stedets limetree avenue til den smukke kyst, hvorfra der er en flot udsigt over til fastlandet.
I slutter jer igen til toget i Wemyss Bay, hvor der venter en skøn formel middag, der serveres imens I kører til Kilmarnock, hvor I stopper for natten. Slap af i observationsvognen med kaffe, likør og traditionel skotsk musik.


Dag 5: Edinburgh sightseeing

Nyd jeres dejlige Scottish Breakfast imens toget kører fra Kilmarnock mod øst, tilbage til jeres udgangspunkt. I ankommer derefter til Edinburgh Waverley Station. Derfra er der en privat transfer tilbage til jeres dejlige hotel.
Vi kan anbefale, at I bruger noget af dagen på sightseeing i Edinburgh. I kan tage en tur med hop-on hop-off bus – eller vi kan arrangere, at en privat chauffør/guide kører jer rundt i byen.
Et besøg på Edinburgh Castle er et must. Det troner på toppen af en udslukt vulkan, og I kan nyde den flotte udsigt. Det er muligt at kombinere besøget med en guidet tur til fods i Edinburghs gamle middelalderbydel “Old Town”. Den nyere del “New Town” er fra det 18. århundrede, og det er der, de fleste af byens butikker ligger. I havnedistriktet Leith ligger det gamle royale skib Royal Yacht Britannia, der kan besøges.
Byen har mange gode restauranter, og vi hjælper gerne med bordbestilling.

 


Dag 6: Edinburgh sightseeing - eller bustur til St Andrews eller Loch Lomond

Dagen kan bruges på at kigge nærmere på Edinburgh.
Besøg et af byens mange gode museer, den botaniske have eller Holyrood Palace, der er Dronningens officielle residens i den skotske hovedstad.
Det er også muligt at tage på en éndagstur med minibus f.eks. til St Andrews eller en whiskytur.’

Alternativt kan vi arrangere en skræddersyet tur med privatchauffør ud fra Edinburgh.

Overnatning på 5* hotel i Edinburgh.


Dag 7: Hjemrejse

I dag er det tid at sige farvel til Skotland for denne gang. I har en privat transfer fra jeres hotel til Edinburgh Airport.

Det er muligt at forlænge opholdet i Edinburgh eller kombinere rejsen med en af vores andre ture – eller en skræddersyet rejse.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin