Portugal & Det Nordvestlige Spanien – 6 dages Busrejse

Det er den perfekte tur til jer, der elsker historie, lækker mad, herunder fisk og skaldyr, og fantastiske naturlandskaber. På denne rejse forlader I den moderne verden og og rejser tilbage til det gamle Europas traditioner og skatte.

Gå gennem de brostensbelagte gader i Portugals gamle byer og få mere at vide om de indflydelsesrige universiteter i Coimbra og Salamanca. I udforsker katedralen, der markerer afslutningen på den verdensberømte pilgrimsrute, Camino de Santiago, og hører om nogle af Romerrigets største bedrifter.
De gamle civilisationer i Europa efterlod et væld af vidundere. Munkene i Porto skabte lækre drinks til religiøse ceremonier, romerne formede hele bjerge i deres jagt på guld, og kongerne fra det 16. århundrede brugte deres rigdom til at bygge prangende pladser og paladser.


Turen inkluderer

Turen inkluderer:

  • Transport i en luksus mini-coach med en lokal chauffør
  • Aircondition som standard
  • Engelsktalende guide
  • 5 nætter på 3* & 4* hoteller
  • 5  x morgenmad
  • Entré til Coimbra Universitets Bibliotek and El Escorial

Turen inkluderer ikke:

  • Måltider, medmindre andet er angivet ovenfor
  • Seværdigheder, medmindre andet er angivet ovenfor

Der må påregnes at vi bestiller min. 1 ekstra overnatning i Lissabon og 1 i Madrid.

Flybilletter booker vi også gerne.

Pak behagelige sko til gåturene.


Priser er i DKK pr. person

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 8 jul, 22 julfra kr. 13.100fra kr. 15.700
2024: 5 aug, 19 augfra kr. 13.100fra kr. 15.400
2024: 2 sep, 16 sep, 30 sepfra kr. 13.500fra kr. 16.000
2024: 14 okt, 28 oktfra kr. 13.100fra kr. 15.500
2024: 11 novfra kr. 12.700fra kr. 15.000

Ingen børn u. 15 år på denne tur.

Dag 1: Óbidos, Coimbra, Aveiro & Porto

I forlader kysthovedstaden Lissabon og kører den korte afstand til Óbidos.
Denne maleriske murede by byder på et væld af vidundere, som I kan gå på opdagelse i. I kan studere de robuste vægge i det mauriske slot og slentre gennem de små brostensbelagte gader. I kan nyde en Ginjinha d’Óbidos, der er en sød likør, serveret i en chokoladekop.
Turen fører jer længere nordpå til Coimbra. Denne tidligere portugisiske hovedstad er berømt for et af verdens ældste universiteter. I vil udforske denne storslåede institution, hvis rødder går tilbage til det 13. århundrede. Derefter kan I finde noget spændende lokal mad til frokost.
Når I har suget historien til jer, er det tid til at tage til Aveiro. Det er som at være kommet til en mindre udgave af Venedig. Den er fuld af kanaler og art nouveau arkitektur.
Jeres sidste stop på dagen er Porto, der vil være jeres hjem i de næste to nætter. Det har været en travl dag, men forhåbentlig er I ikke for trætte til at gå til et sted og se solnedgangen i byen med de mange lag.

Overnatning på Grande Hotel do Porto 3* eller lignende, Porto.


Dag 2: Porto eller Douro & Peso de Regua

I dag skal I tage en vigtig beslutning.
Vil I slappe af og nyde katedraler, kældre og køkkener i smukke Porto? Eller hopper I på minibussen og begiver jer gennem Douro-dalen?
Man kan ikke vælge forkert. Begge dele er spændende.
Hvis I deltager i den valgfrie halvdagsudflugt, rejser I med bus til Pinhão for at nyde et flodkrydstogt på en traditionel rabelo-båd. Når I er ankommet til denne lille havneby, er det tid til at nyde lækre drikke og beundre de fantastiske udsigter.
Derefter kører I til Peso de Regua, hvor der en valgfri vinsmagning på en lokal vingård. Alternativt kan I bruge lidt tid på at udforske byen.
Før I vender tilbage til Porto midt på eftermiddagen, stopper I ved Mesão Frio, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Douro floden.
Resten af dagen kan I bruge på at kigge mere på Porto og forkæle jer selv med dens gode vin og mad. Og hvis I er glade for levende musik, må I ikke gå glip af en opførelse af Fado, Portugals rørende traditionelle musik.

Overnatning på Grande Hotel do Porto 3* eller lignende, Porto

Valgfri aktiviteter:
Krydstogt og vinsmagning på Douro floden
Vinsmagning på vingård i Peso de Regua

 


Dag 3: Braga, Mount Espinho & Guimarães

I forlader Porto og tager nordpå til Braga, hvor I besøger den berømte Bom Jesus do Monte helligdom. Dette sted med religiøs, kulturel og arkitektonisk arv blev erklæret et UNESCO World Heritage Site i 2019.
Ved foden af Mount Espinho kan I beundre den barokke trappe, som den zig-zagger opad med udsmykkede granitfontæner og statuer. Øverst ligger en neoklassisk kirke med en fantastisk udsigt over Braga. For at komme til toppen kan I købe en billet til den specielle elevator. Eller hvis I føler jer fit, kan I tackle de næsten 600 trin til fods.
Jeres næste stop er Guimarães, kendt som “Portugals Fødested”. Det historiske centrum er en del af UNESCOs verdensarv. I har tid til at nyde en frokost. Et must-see er Braganza Paladset, hvor I får et indblik i Braganza hertugernes liv fra det 15.-16. århundrede.
Derpå I kører over grænsen og ind i Nordspanien. I ankommer til Santiago de Compostela, et af de mest berømte pilgrimssteder i verden, hvor I overnatter i to nætter.

Overnatning på Hotel Gelmirez 3* eller lignende, Santiago de Compostela

Valgfri aktiviteter:
Indgang til Braganza Paladset

 


Dag 4: Santiago de Compostela eller Costa da Morte, Ézaro & Muxia

I dag kan I slappe af og nyde seværdighederne i Santiago de Compostela i jeres eget tempo – eller komme med på eventyr.
Hvis I deltager i busturen, starter dagen med en køretur langs Costa da Morte, (Dødens Kyst). Og nej, dette er ikke en kystlinje invaderet af pirater og kannibaler, men et sted, der engang var berygtet for mange skibsforlis. I ankommer først til byen Noia og fortsætter derefter til Muros for en kaffepause. Det næste er et fotostop ved Galiciens største strand – Playa de Carnota.
Derefter besøger I Ézaro vandfaldet. Her går I en lille tur for at nyde udsigten til et sjældent vidunder – Ézaro-floden, der falder ud over kanten og lige ned i havet.
Når I har nydt vandfaldet, rejser I til “Verdens Ende” ved Cape Finisterre. Gamle civilisationer troede, at dette var jordens ende. I har tid til at beundre fyret og se ud over det vilde Atlanterhav.
Jeres næste stop er i Muxía. Denne dejlige, historiske havneby er det perfekte sted at smage de friske fisk og skaldyr, som denne region er berømt for, og se skibene stikke til havs.
Når I kommer tilbage til Santiago de Compostela, er aftenen jeres, og I kan prøve galiciske specialiteter og beundre den berømte katedral, bygget over resterne af St Jakob, en af Jesu Kristi apostle.

Overnatning på Hotel Gelmirez 3* eller lignende, Santiago de Compostela


Dag 5: Lugo, Las Médulas & Salamanca

Jeres første stop denne dag er i Lugo. Byen har meget at være stolt af. Udover en fantastisk katedral og masser af charme, har den også en af de eneste fuldt intakte romerske bymure i verden. Så føl jer som romerske legionærer og gå en tur langs murene.
I fortsætter med at følge i fodsporene på de gamle romere og rejser videre til Las Médulas. Mærkelige røde tinder og huller i bjergene får dette landskab til at se og føles overjordisk. Romerne skabte det ved at bore ind i jorden i deres søgen efter guld.
I kigger nærmere på dette område og nyder jeres frokostpause, før I fortsætter rejsen til Salamanca, hvor I overnatter. Denne fascinerende by er prydet med rigdomme fra den spanske guldalder og kan prale af en stor kulinarisk scene.

Overnatning på Hotel Artheus Carmelitas 4* eller lignende, Salamanca


Dag 6: Salamanca, Castilla, León, El Escorial & Madrid

I har tid om morgenen til at beundre de gyldne vartegn i Salamanca og byens fantastiske arkitektur i den gamle bydel og universitetet. Alternativt I kan sove lidt længere, hvis I nød det berømte natteliv lidt for længe aftenen før.
Kast et sidste blik på byen, inden I tager afsted og fortsætter rejsen gennem de store sletter i Castilla y León.
I har et frokoststop og lidt fritid i byen Ávila, før I besøger El Escorial, de spanske kongeliges bemærkelsesværdige bopæl og et UNESCO World Heritage Site.
Efter at have oplevet nogle af Spaniens rigdomme, ankommer I til Madrid om aftenen.

Der kan tilkøbes ekstra nætter i Madrid.