Nytår i Wien 2024 – Ungarn, Østrig, Tjekkiet & Slovakiet – 9 dage

Nytåret skal fejres og hvilken bedre måde kan det gøres end med en højtidelig fest i Wien? Denne fantastisk flotte nytårs-togrejse gennem hjertet af Europa ombord på Golden Eagle Donau Express byder på en fascinerende rejse. Jeres rejsefæller er af forskellige nationaliteter. Turen byder på et væld af oplevelser: Overdådige gallamiddage, opera, dans, fyrværkeri og eksklusive regionale festligheder. En helt uforglemmelig oplevelse!

Byen Budapest er udgangspunktet for denne vidunderlige togrejse, bundet sammen af en samling af smukke middelalderlige og barokke bygninger. Før I går ombord på jeres eksklusive private tog, får I tid til at opleve den spændende historie i de engang opdelte byer Buda og Pest.
Fra Ungarn bevæger I jer gennem vinterlandskaber i dalene under de tårnhøje østrigske alper, når I krydser gennem Centraleuropa. I vil se de smukke hovedstæder og skjulte perler, der består af en stilfuld kombination af musikalsk fest, rig historie og arkitektoniske skatte. Besøg Budapest, Krakow, Warszawa, Malbork, Gdansk, Berlin, Dresden, Prag, Salzburg og Wien.
Jeres rejsefæller er af forskellige nationaliteter.


Turen inkluderer

Budapest – Keszthely – Graz – Wien – Cesky Krumlov – Prag – Kosice – Budapest

Rejsen Inkluderer:

 • 5 nætter i privat kupé en-suite på Golden Eagle Donau Express toget
 • 3 nætter på 5* hoteller ( i Budapest).
 • Inklusive alle drikkevarer (fra standard bar-listen)
 • 8 x morgenmad, 7 x frokost & 8 x middag
  (Herunder frisk tillavede måltider af lokale råvarer ombord på toget, autentiske madoplevelser på lokale restauranter.)
 • Ekspert guidede udflugter som beskrevet i turbeskrivelsen
 • Freedom of Choice udflugts muligheder
 • Kabine-service inklusive aftenopredning
 • Erfarent Tour Management team
 • Services fra en britisk registeret læge og medicinske faciliteter ombord på toget
 • Transfers ved ankomst og afrejse
 • Porter service af jeres bagage under hele rejsen
 • Alle drikkepenge – både i og uden for toget
 • VIP billetter til nytårsgalla aften i Wien

Bemærk:
Flybilletter er ikke inkluderet i prisen, men dem booker vi selvfølgelig også gerne.

Ophold
3 overnatninger på 5* hotel i Budapest
5 nætter ombord på Golden Eagle Donau Express


Priser er i DKK pr. person

Periodepr. person i delt Deluxe Twin Cabinpr. person i enkelt Deluxe Cabinpr. person i delt Superior Deluxe Dobbelt Cabinpr. person i enkelt Superior Deluxe Cabin
28 dec 2024 - 5 jan 2025fra kr. 95.300fra kr. 142.500fra kr. 118.500fra kr. 199.500
28 dec 2025 - 5 jan 2026Spørg om prisSpørg om prisSpørg om prisSpørg om pris

Dag 1: Ankomst Ungarn - Budapest

Ved ankomst til Budapest vil I blive mødt og der er transfer til Four Seasons Hotel Gresham Palace 5* hvor I har to nætters ophold. Nyd en velkomstreceptionsmiddag i de elegante omgivelser af dette art nouveau vartegn, hvor I kan møde jeres medrejsende, inden denne meget festlige rejse.

Overnatning på Four Seasons Hotel Gresham Palace 5*, Budapest

 


Dag 2: Budapest

Budapest er som nævnt to byer adskilt af floden Donau. Den gamle by Buda, med det imponerende kongelige palads, dominerer byen med en fantastisk udsigt over Donau til det kommercielle hjerte af Pest. Jeres første hele dag inkluderer en bytur, besøg på kongeslottet, St. Mathias Kirke og I kan nyde panoramaudsigten over byen fra Gellert Hill. I vil også se Citadellet, Operahuset, St Stephen’s Cathedral, Heroes Square og City Park.
Resten af dagen er til fri disposition. I kan slentre gennem de mange julemarkeder, der ligger spredt rundt omkring i byen. Det kan være en god idé at besøge den historiske Great Market Hall med dens endeløse udvalg af lækre fødevarer og vine – eller I kan få varmen i et af byens berømte termiske bade og få en foryngende juledukkert.

Overnatning på Four Seasons Hotel Gresham Palace 5*, Budapest


Dag 3: Ungarn - Keszthely

Efter morgenmaden er der transfer fra jeres hotel til Golden Eagle Danube Express. Der er først en tidlig drinks-reception i det imponerende Royal Waiting Room på Budapest Nyugati station, før I går ombord på jeres private luksustog. Efter at have fundet jer til rette i jeres eksklusive en-suite kupé, starter jeres første rejsedag gennem Ungarns vinterlandskab til Balaton Uplands National Park.
På vej ud af nationalparken ankommer I til byen Keszthely, der ligger i den vestligste ende af Balatonsøen. Den er billedskøn og fyldt med store byhuse. Den er berømt for Festetics Palace, et overdådigt barokhjem, der er en konge værdig. Efter en rundvisning i paladset fortsætter I mod sydvest ind i Østrig, hvor I fortsætter natten over.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 4: Østrig - Graz & Wien - Nytårsaften i Wien

Når I ankommer til Østrig denne morgen morgenen, begynder jeres udforskning af den fantastiske by Graz. Den er beliggende ved foden af de østrigske alper. I transporteres med bus til byens centrum. Her er der en kort bytur i Graz, med dens fine renæssance-gårde og provinsielle barokke paladser. Som en del af jeres Freedom of Choice-program kan I vælge at tage rundt i byen på egen hånd, eller nyde en spændende græskarfrøolie-smagning, kombineret med traditionelt, lokalt fremstillet brød og vin.
Derefter spiser I en lækker gourmetfrokost ombord på toget, og I fortsætter til Wien, hvor I kan se frem til at fejre jeres fantastiske nytårsaften. Om eftermiddag får jeres gruppe mulighed for at deltage i en stemningsfuld introduktion til wienervals. Ingen forudgående erfaring er nødvendig!
Om aftenen serveres en særlig nytårs-gallamiddag inde i byens smukke rådhus, Rathaus Wien, der ledsages af en forestilling fremført af det berømte Wiener Hofball Orkester. Der er musik og danses vals lige til midnat, hvorefter I fra rådhusets balkon kan nyde fyrværkeriet og den utrolig smukke udsigt over Wien.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 5: Wien Nytårsdag - Brunch på Palais Coburg, Schönbrunn slottet amp; Heiligenkreuz

Godt nytår!
I begynder dagens program med en festlig brunch på det fantastiske Palais Coburgh, der er et tidligere Habsburg-palads. På Coburg kan I se livetransmissionen af nytårskoncerten fra Wiener Filharmonikerne.
Hvis I hellere vil opleve mere af den pragtfulde østrigske by, har I, som en del af deres Freedom of Choice-program, mulighed for at besøge det dejlige Schönbrunn slot og for at se byens berømte festlige julemarked, som stadig vil være åbent. Alternativt kan I besøge klosteret Heiligenkreuz, der er fra det 12. århundrede.
Senere på aftenen mødes gruppen igen i toget, hvor I spiser middag. Derpå forlader I Østrig med kurs mod til Tjekkiet.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 6: Tjekkiet - Cesky Krumlov & Prag

Denne morgen begynder I dagen i den fantastiske by tjekkiske by, Cesky Krumlov, der er en UNESCO World Heritage destination. Den gamle bydels charme vil kun blive forstærket i tilfælde af let sne og det er et smukt stop på jeres rejse. Efter en kort introduktion til byen vil I have mulighed for at udforske Cesky Krumlov på egen hånd. Den perfekte mulighed for at få købt en souvenir eller to.
I fortsætter derefter ad en en naturskøn rute mod Prag, imens I spiser frokost ombord på toget, Prag er en af de smukkeste og mest velbevarede byer i Europa. Byen spænder over Vltava-floden og er domineret af Prags borg fra det 9. århundrede. Den er et fantastisk syn og kan ses næsten uanset hvor man befinder sig i byen. Jeres tur bringer jer til Old Town Square med dets mange historiske bygninger og det Astronomiske Ur, til den smukke historiske Karlsbro fra det 14. århundrede og ind i det jødiske kvarter.
Om aftenen spiser I middag, efterfulgt af en privat koncert.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 7: Prag - sightseeing

I har en hel dag til at udforske den historiske by Prag. Først kører I med en vintage sporvogn gennem “Byen med de Hundrede Spir” op ad bakken til Prag Slot og den gotiske St. Vitus katedral. Slottet og dets omkringliggende arkitektoniske perler indtager en perfekt placering på en bjergskråning med udsigt over byen og floden. Frokosten serveres på Lobkowicz paladset fra det 16. århundrede, som ligger i Prags Slot og med en betagende panoramaudsigt over byen fra terrassen.
Resten af dagen kan I opleve mere på egen hånd og se de festlige markeder eller flere af de ikoniske steder i byen, alle inden for gåafstand fra stationen. Middagen serveres ombord på jeres tog, imens I påbegynder rejsen mod Slovakiet.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 8 & 9: Slovakiet - Kosice & Ungarn - Budapest

I starter jeres sidste dag med rundtur I en af de mindre kendte perler i Centraleuropa, byen Kosice i Slovakiet. Den blev kåret til europæisk kulturhovedstad i 2013, og dens middelalderlige kosmopolitiske stil tiltrækker stadigt flere besøgende til denne tidligere hjørnesten i det tidligere kommunistiske Tjekkoslovakiet. I vil se nogle højdepunkter i byen, herunder det store ovale centrale torv, fyldt med relikvier fra det 15. og 16. århundrede.
Denne eftermiddag vil I nyde turens sidste frokost ombord på toget, inden I ankommer til Budapest og returnerer til Four Seasons Gresham Palace Hotel til en festlig afskedsmiddag og kan skåle for en succesfuld og oplevelsesrig tur.

Overnatning på Four Seasons Hotel Gresham Palace 5*, Budapest


Dag 9: Ungarn - Budapest

Efter morgenmaden den sidste morgen vil I blive kørt til lufthavnen til jeres flyafgang.

Det er muligt at forlænge jeres ophold i Budapest så I har tid til at udforske den ungarske hovedstad på egen hånd.
Kontakt os venligst for hotelmuligheder og priser.