Oplev Østeuropa – 12 dages Luksus Togrejse

En spændende togrejse ombord på luksustoget Golden Eagle Donau Express! På denne helt unikke 12-dages togrejse gennem Ungarn, Polen, Tyskland, Tjekkiet og Østrig vil I se gamle arkitektoniske mesterværker, lige fra den middelalderlige pragt til den barokke elegance og gotiske storhed i nogle af Europas mest spektakulære byer.

Århundreder med indflydelsesrige imperier har formet de fængslende lande i Østeuropa og efterladt en varig indflydelse på deres historie, kultur, sprog og religion, hvilket stadigvæk kan ses og opleves i dag. Oplev Budapest – Krakow – Warszawa – Malbork – Gdansk – Berlin – Dresden – Prag – Salzburg – Wien.


Turen inkluderer

Budapest – Krakow – Warszawa – Malbork – Gdansk – Berlin – Dresden – Prag – Salzburg – Wien

Turen inkluderer:

 • 5* hotel før og efter turen (2 nætter i Budapest og 1 nat i  Wien)
 • 7 nætter i privat kupé en-suite på Golden Eagle Donau Express toget
 • Inklusive alle drikkevarer (fra standard bar-listen)
 • 11 x morgenmad, 10 x frokost & 11 x middag
  (Herunder frisk tillavede måltider af lokale råvarer ombord på toget, samt autentiske madoplevelser på lokale restauranter.)
 • Ekspert guidede udflugter som beskrevet i turbeskrivelsen
 • Kabine-service inklusive aftenopredning
 • Erfarent Tour Management team
 • Services fra en britisk registeret læge og medicinske faciliteter ombord på toget
 • Transfers ved ankomst og afrejse
 • Alle drikkepenge – både i og uden for toget
 • Porter service af jeres bagage under hele rejsen

Bemærk:

 • Flybilletter er ikke inkluderet i prisen, men dem booker vi selvfølgelig også gerne.

Priser er i DKK pr. person

Periodepr. person i delt Deluxe Twin Cabinpr. person i enkelt Deluxe Cabinpr. person i delt Superior Deluxe Dobbelt Cabin pr. person i enkelt Superior Deluxe Cabin
2024: 3 sep - 14 sepfra kr. 126.000fra kr. 187.500fra kr. 157.500fra kr. 264.000
2025: 18 aug - 29 augfra kr. 132.000fra kr. 196.500fra kr. 169.500fra kr. 283.500

Dag 1: Ankomst Ungarn - Budapest

På ankomstdagen i Budapest vil I blive mødt i lufthavnen og kørt til jeres luksushotel, hvor I skal overnatte de næste to nætter.
Senere er der en velkomstmiddag i de elegante omgivelser i dette art nouveau-vartegn, der ligger med flot panoramaudsigt over Donau Floden. Her mødes I med jeres medrejsende. I kan se frem til en utroligt spændende rejse.

Overnatning på Four Seasons Hotel Gresham Palace 5* i Budapest.


Dag 2: Budapest - Sightseeing

Budapest var engang to byer, Buda og Pest. De er adskilt af Donau Floden. Den gamle by, Buda, med det imponerende kongelige palads, dominerer byen. Det ligger med en fantastisk udsigt over Donau og Pests’ kommercielle hjerte. Jeres rundtur inkluderer Slotsdistriktet, St. Mathias Kirke og en panoramaudsigt over byen fra Gellert-bakken. I vil også se Citadellet, Operahuset, St. Stefans Basilika, Heltenes Plads og Byparken.
Nyd resten af dagen på egen hånd. I kan slentre langs bredden af ​​Donau, besøge den historiske store markedshal med dens enorme udvalg af lækre fødevarer og vine, eller tage til et af byens berømte termiske bade for en foryngende dukkert. Alternativt kan I slappe af på hotellet og forkæle jer selv i hotellets luksuriøse spa med infinity-pool, eller gøre brug af det topmoderne fitnesscenter.

Overnatning på Four Seasons Hotel Gresham Palace 5* i Budapest.


Dag 3: Budapest

Formiddagen er jeres egen hvor I kan opleve mere af denne utroligt smukke by.
Om eftermiddagen er der en drinksreception på Budapest Nyugati stationen inden I går ombord på jeres tog, Golden Eagle Donau Express. I har tid til at finde jer til rette i jeres kupé, inden I nyder en lækker middag imens toget kører i retning mod Polen.


Dag 4: Krakow - Auschwitz - Kazimierz jødiske distrikt - Wavel Katedralen

Krakow, der engang var en kongelig hovedstad med en ekstraordinær historie, og nu en livlig universitetsby med fashionable barer og restauranter, er en fascinerende by med smukke monumenter og en sprudlende atmosfære.
Denne morgen gør toget et planlagt stop ved Oswiecim, stationen til Auschwitz-Birkenau, hvor I vil foretage et 2-timers besøg ved koncentrationslejren og museet. Erklæret af UNESCO som et verdensarvssted. I skal på en dybt bevægende guidet tur, der står som en skarp påmindelse om de rædsler, der fandt sted her. I dag er Auschwitz-Birkenau bevaret som et museum, der giver besøgende mulighed for at reflektere over grusomhederne i Holocaust og høre om lejrens historie.
Herfra fortsætter I med bus ind til centrum af fantastiske Krakow, hvor I kan nyde jeres frokost med udsigt over den smukke gamle rådhusplads. Efter frokost vil I gå rundt i gaderne i den gamle bydel, herunder et besøg i Wavel Katedralen, efterfulgt af en panoramatur i Kazimierz jødiske distrikt.


Dag 5: Warszawa sightseeing - Chopin klaverkoncert

Denne morgen ankommer I til den polske hovedstad Warszawa, hvor I kan fornemme den ekstraordinære transformation af den by, der under Anden Verdenskrig blev næsten helt ødelagt. Når I krydser Wisla-floden og ser gamle den bydel på afstand, bliver I slået af, hvor usædvanligt panoramaet over byen er – skyskrabere stiger over de røde tage i den gamle bydel, historiske bygninger blander sig harmonisk med moderne arkitektur.
Jeres guidede tur tager jer med på en rejse gennem den gamle bydel og langs den kongelige rute, inden I tager ind i det, der tidligere var Warszawas ghetto. Den gamle bydel kan prale af en nostalgisk charme med sine farverige byhuse og den ekstraordinære atmosfære i de smalle gader. Den kongelige rute forbinder tre tidligere boliger for polske herskere: Kongeslottet, Royal Lazienki og Wilanów Paladset. I afslutter formiddagen i Lazienki Royal Park, hvor I nyder jeres frokost på Belvedere Restaurant.
Derefter vil I opleve en privat Chopin klaverkoncert på et af de historiske paladser i parken, inden I vender tilbage til toget, hvor I kan se frem til aftenens middag. aftensmaden.


Dag 6: Malbork & Gdansk

Dagen starter med et besøg i Malbork slottet, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Det var hovedsæde for den tyske stat fra 1280. Den Tyske Orden byggede oprindeligt et befæstet kloster her, senere kendt som det øvre slot. I det 13. århundrede blev den enorme murstenfæstning afsluttet og står med udsigt over floden Nogat. Museet huser værdifulde samlinger af kunstneriske rav-varer, gamle våben og militært udstyr.
I vender tilbage til toget til frokost og fortsætter på jeres rejse gennem Polen mod Gdansk.
Polens kystregion har en vigtig plads i den polske bevidsthed idét den var en nøglelokation i begyndelsen af Anden Verdenskrig, i september 1939. Det var også her, den berømte uafhængige fagforeningsbevægelse Solidaritet startede i 1980 for at beskytte arbejdstagernes rettigheder. Den blev senere symbolet på modstand mod den siddende regering, og stedet hvor kommunismens fald i Centraleuropa begyndte. Jeres besøg vil omfatte en rundvisning i det bemærkelsesværdige europæiske solidaritetscenter i Gdansk, der præsenterer det 20. århundredes historie om de politiske ændringer, der førte til kommunismens og Sovjetunionens sammenbrud.
I bruger eftermiddagen på at besøge skibsværftsbyen Gdansk.
Senere vil I høre en orgelkoncert i Oliwa-katedralen og bagefter besøge Dlugi Targ (Det lange marked), en af de smukkeste gader i det gamle Gdansk.


Dag 7: Berlin Sightseeing

Mens I nyder morgenmaden om bord på jeres luksustog, ankommer I til Berlin. Efter mange års splittelse har Berlin igen rejst sig som en af Europas mest glamourøse hovedstæder med fantastiske museer, fine kirker, brede boulevarder og et blomstrende kulturliv.
Denne morgen har I valget mellem at se byen enten på cykel eller med bus. Begge ture inkluderer højdepunkter i både Øst- og Vestberlin. I ser Rigsdagen, den berømte renæssancestilbygning, der huser Tysklands parlament. Efter turen vil I nyde en dejlig frokost med en fantastiske udsigt over Brandenburger Tor og Rigsdagen.
Om eftermiddagen kan der vælges mellem besøg på flere af byens seværdigheder, herunder East Side Gallery Berlin Wall-mindesmærket med mulighed for at køre en VEB Trabant, jeres helt eget autentiske østtyske køretøj. En unik oplevelse på tværs af den engang opdelte by! For gæster, der ikke vælger køreoplevelsen, vil der være tid på egen hånd. Det er muligt at besøge et museum efter eget valg, f.eks. Terrorens Topografi – eller tag tid til refleksion og fordybelse ved det gribende mindesmærke for Europas myrdede jøder.
Der vil være tid til shopping langs den elegante gade, Kurfürstendamm.


Dag 8: Dresden - Wackerbarth Slot - Vinsmagning - Prag

Denne morgen ankommer I til byen Dresden, der ligger i delstaten Sachsen. I forlader byen for at besøge det nærliggende Wackerbarth Slot, beliggende i Elbdalens dejlige landskaber. Slottet har ry for elegante og mousserende vine og saksisk livsglæde. Det præsenterer den 800 år gamle tradition for vindyrkning i Sachsen i sin mest enkle form. Her får I en rundvisning på vingården og bagefter er der vinsmagning, hvor I bliver introduceret for tre af godsets egne vine.
I vender tilbage til toget til en sen frokost og sætter kurs mod Tjekkiet. I ankommer i Prag sidst på eftermiddagen, hvor I vil nyde middagen i en lokal restaurant og have tid til at slentre gennem den smukke gamle bydel om aftenen.


Dag 9: Prag Sightseeing

Prag er en af de smukkeste og bedst bevarede byer i Europa. Den spænder over begge sider af Vltava  floden og domineres af Prags slot fra det 9. århundrede, et fantastisk syn, der kan ses næsten overalt i byen. Jeres tur går til Old Town Square med dens mange historiske bygninger, Det Astronomiske Ur, den historiske Karlsbro fra det 14. århundrede og det jødiske kvarter.
Frokosten indtages med udsigt over de arkitektoniske skatte i “Byen med de Hundrede Spir”‘.
Efter frokost kører I i en gammel sporvogn igennem byen og op ad bakken til Prags borg og den gotiske St. Vitus katedral. Slottet og dets omkringliggende arkitektoniske perler indtager en bjergskråning med udsigt over byen og floden. Derfra tager I på et afslappent krydstogt op ad Vltava floden ombord på en privat båd, hvor der serveres cocktails om bord.


Dag 10: Salzburg Sightseeing

I dag udforsker I hjertet af Salzburg, startende med Mirabell Paladset. Det barokke palads er fra det 17. århundrede og er på UNESCOs verdensarvsliste. Det er et af de mest fantastiske vartegn i byen og blevet berømt i moderne tid fordi det blev brugt i “The Sound of Music”.
I kort afstand fra paladset, på markedspladsen (Marketplatz), vil I besøge en af Mozart tidligere boliger, der nu er et museum. Herfra krydser I Makartsteg broen og går ind i den gamle bydel og langs Getreidegasse, Salzburgs mest berømte gade. Den er kendt for dens smedejerns-handelsskilte og for at være Mozarts fødested.
I mere end 400 år har Hellbrunn Palace med dets idylliske beliggenhed i den sydlige del af Salzburg, fortryllet sine besøgende med dets “trick” springvand. Slottet fungerede som sommerresidens for prins-ærkebiskoppen af Salzburg. Bygnoingens barokke ydre skjuler et overdådigt interiør lavet til underholdning, selvom de virkelige trækplastre er de finurlige trickfontæner (Wasserspiele) i haverne, der sprøjter vand fra uventede steder.


Dag 11: Salzburg - Wien - Koncert i Mozarts Hus

Denne morgen nyder I jeres sidste morgenmad ombord på det dejlige luksustog, imens I kører fra Salzburg på en majestætisk morgenrejse over det betagende Semmering pas, på vej mod Wien, hvortil I ankommer ved frokosttid.
Wien er en forførende metropol med smukke paladser, berømte kaffehuse, klassisk musik og fortryllende opera. Det er en storslået by, der fortsætter med at tryllebinde folk. Dagens program giver jer mulighed for at gå på opdagelse i Wien på egen hånd. I kan besøge det livlige Naschmarkt, der er hjemsted for over 100 mad- og antikboder og det verdensberømte Schönbrunn Slot.
Denne aften kan I nyde en privat koncert i Mozarts Hus med Vienna Supreme Orchestra.


Dag 12: Wien - Hjemrejse

Efter morgenmaden denne sidste dag vil I blive transporteret til lufthavnen til jeres hjemrejse.

I har også mulighed for at forlænge jeres ophold i Wien med yderligere nætter med mulighed for at opleve mere af denne utroligt fascinerende by.