Venedig, Gardasøen & Det Romantiske Norditalien – 6 dage

Kunst, mad, natur: Italienerne gør alt lidt bedre. Og intet sted er dette mere tydeligt end i renæssancebyerne i Norditalien. Tag med og udforsk de karakteristiske steder i Norditalien.

I Venedig finder I udsmykkede facader og broer, der buer sig over kanalerne. I Bologna snor I jer gennem søjlegange og kan opdage lækre delikatesser og små hyggelige butikker. Besøg også Romeo og Julies Verona, Italiens ældste by Padua. I de omkringliggende landskaber finder man bl.a. rustikke køkkener og bjergrige dale med fyrreskov.


Turen Inkluderer

  • Transport i en luksus mini-coach med en lokal chauffør
  • Aircondition som standard
  • Historier og tjenester fra en engelsktalende guide
  • 5 nætter på 3-4 stjernede hoteller med kontinental morgenmad
  • To-timers guidet vandretur i Venedig
  • Indgang til Villa Pisani

Pak behagelige sko til gåture

Turen inkluderer ikke:

  • Måltider, medmindre andet er angivet ovenfor
  • Seværdigheder, medmindre andet er angivet ovenfor

Priser er i DKK pr. person

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 17 junfra kr. 13.500fra kr. 15.500
2024: 8 jul, 15 julfra kr. 12.700fra kr. 14.800
2024: 5 aug, 12 augfra kr. 12.700fra kr. 14.800
2024: 2 sep, 9 sep, 30 sepfra kr. 13.500fra kr. 15.500
2024: 7 okt, 28 oktfra kr. 12.700fra kr. 14.800
2024: 4 novfra kr. 12.700fra kr. 14.800

Ingen børn u. 15 år på denne tur.

Dag 1: Orvieto, Parco Naturale Le Balze & Bologna

I forlader trængslen og travlheden i Rom og rejser til Orvieto. Næsten trafikfri, perfekt bevaret og med lækker vin alle steder. Det er den perfekte idylliske italienske landsby. I kan vælge at besøge den farverige katedral og udforske den i jeres eget tempo.
Jeres rejse fører jer gennem Parco Naturale Le Balze, et landskab besat med klippetoppe, sulfitstrømme og smukke udsigter, et sted der blandt andre inspirerede Leonardo da Vinci.
Jeres frokoststop er i den lille landsby Piantravigne, det perfekte sted at prøve nogle virkelig autentiske italienske retter. Med maven og sanserne tilfredsstillet rejser I videre til smukke Bologna, jeres næste destination.

Overnatning på Zanhotel Tre Vecchi 4* eller lignende, Bologna


Dag 2: Ravenna, & Bologna

I dag kan I vælge deltage i en halvdags tur til Ravenna om morgenen. Ravenna er en labyrint af mosaik mesterværker, en unik blanding af tidlig kristen og byzantinsk arkitektur med hele otte punkter på UNESCOs liste. Denne uforglemmelige norditalienske destination er også byen, hvor Dante Alighieri er begravet – ham med Den guddommelige komedie.
Efter frokost kommer I tilbage fra jeres halvdagstur og har resten af dagen til at udforske Bologna på egen hånd. Under renæssancen blomstrede denne fascinerende by med kunst og var et center for intellektuel innovation. Dens berømte universitet er den ældste i den vestlige verden og så store sind som Petrarch, Dante Alighieri og Copernicus.
Der er masser at lave her. I kan slentre gennem de smukke, kilometerlange UNESCO-søjlegange, opklare universitetets mysterier eller pirre jeres smagsløg med Ragu alla Bolognese.

Overnatning på Zanhotel Tre Vecchi 4* eller lignende, Bologna


Dag 3: Po-deltaet, Este & Padova

Det er tid til at tage noget solcreme på, oplade jeres kamera eller mobil og komme langt ud i naturen. Jeres første stop er Porto Tolle, hvor I kan deltage i en valgfri bådtur langs Po Deltaet. Dette er den længste flod i Italien, og dens vådområder giver jer en chance for at få øje på sjældne trækfugle. Der er vil også være en madpakke, som I kan nyde.
Når I er tilbage på tørt land, rejser I til Este, en billedskøn by med en historie, der spænder over 3000 år. Her får I tid til at boltre jer langs bymurene eller besøge byens middelalderborg med dens voldgrav.
Herefter fortsætter turen til Padova (tidligere Padua), angiveligt den ældste by i Italien og jeres hjem de næste tre nætter. Dette fascinerende sted er på hjørnet mellem videnskab og religion. Det er her, den ærede Sankt Anthonius er begravet, og hvor de banebrydende videnskabelige opdagelser blev gjort i renæssancens storhedstid.

Valgfrie aktiviteter
Bådtur (med madpakke) langs Po-deltaet

Overnatning på Hotel Al Prato 3* eller lignende, Padova

 

 


Dag 4: Sightseeing i Venedig

I dag besøger I Venedig der med sine 177 kanaler og 350 gondolierer er et af de mest genkendelige bybilleder i verden.
Venedig, “Den flydende by”, har med sine rigdomme, handel og magt altid været dristig.
Den er bygget på over 118 øer, og er vært for en af de mest berømte festivaler i verden. Dens unikke malestil og arkitektur klassificerer Venedig som et af renæssancens store centre, svarende til Rom og Firenze.
Når I ankommer, nyder I en inkluderet to-timers guidet gåtur i byen. Se på menneskerne på Piazza San Marco eller de berømte gallerier. Det op til jer, hvordan I tilbringer resten af jeres dag i Venedig.
Tidligt på aftenen tager I tilbage til Padova i tide til middag.

Valgfrie aktiviteter:
Gondoltur

Overnatning på Hotel Al Prato 3* eller lignende, Padova


Dag 5: Villa Pisani, Valdobbiadene & Bassano del Grappa

De traditionelle smage af Italien skal udforskes i dag. Først tager I til Villa Pisani, denne inkluderede attraktion kan prale af fantastiske kunstudstillinger og er indbegrebet af senbarok arkitektur. Napoleon ejede engang dette enorme feriehus og gav det til sin stedsøn som gave.
I siger farvel til aristokratiets udskejelser og vover jer til Valdobbiadene for noget lidt sødere. Dette bølgende landskab er hjemsted for den bedste prosecco, og I har mulighed for at nyde en eksklusiv smagning. Det bliver den friskeste prosecco, I nogensinde har smagt. Tilfredsstillelsen fortsætter når I rejser til Bassano del Grappa, hvor I får chancen for at smage en sød og berusende Grappa. Hvis I har fået nok drikke for denne dag, kan I bruge jeres tid på at beundre slottet og byens berømte gamle bro i stedet. Derefter rejser I til Padua og jeres sidste aften i den historiske by.

Valgfrie aktiviteter:
Prosecco-smagning på Valdobbiadene
Grappa-smagning i Bassano del Grappa

Overnatning på Hotel Al Prato 3* eller lignende, Padova


Dag 7: Verona, Gardasøen & Milano

Sig ‘ciao!’ til romantikken i Italien, fordi jeres første stop i dag er stedet for Romeo og Julies Verona. Her har I tid til at mindes de elskende på den berømte balkon, beundre et storslået romersk Colosseum og slentre gennem de gamle piazzaer i jeres eget tempo.
Derefter rejser I til Gardasøen. Søens krystalklare vand og udsigt over Dolomitterne har gjort stedet til et yndet rejsemål for kunstnere, digtere og rejsende siden romertiden. I vil elske at udforske den fantastiske by Peschiera del Garda.

I ankommer til Milano om aftenen.