Pompeji, Amalfikysten & Skønne Syditalien – 6 dage

Nogle er begejstrede for naturskønne bjergudsigter, mens andre siger, at intet kan sammenlignes med det azurblå hav. Det er det ældgamle spørgsmål: Foretrækker I bjerge eller hav? På denne tur behøver I ikke svare på dette, fordi I får begge dele på denne tur i Syditalien hvor synet af de smukke bjerge og kyster vil tage pusten fra jer.

I lytter til spændende fortællinger i højtbeliggende byer, besøger landsbyer, der ligger op ad klippesiderne i de lucaniske Dolomitter og kører videre op i højderne ved vulkanen Vesuv.
Samtidig kan I nyde de blide, skvulpende bølger på Salento-halvøen, opleve glitter og glamour på den berømte Amalfikyst og smage alle mulige slags fisk og skaldyr i fiskerbyerne ved Adriaterhavet.
Det er også lykkedes at inkludere Pompeji, Montecassino Abbey og nogle historiske vidundere i denne uimodståelige rejseplan.


Turen inkluderer

  • Transport i en luksus minibus med en lokal chauffør
  • Aircondition som standard
  • Engelsktalende guide
  • 5 nætter på 3*/4* hoteller
  • 5 x continental morgenmad
  • Entré til Montecassino Klostret
  • Entré til Vesuvs vulkankrater
  • Entré til Pompejis arkæologiske område
I skal desuden påregne, at vi booker minimum 1 ekstra nat i Rom før og 1 efter turen .

Bemærk:
Pak behagelige sko til gåture op til de smukke udsigter.
Medbring badetøj og et håndklæde til de skønne badesteder

Turen inkluderer ikke:
Måltider, udover morgenmad
Entréer til seværdigheder, medmindre andet er angivet ovenfor
Flybilletter – men dem booker vi også gerne.


Priser er i DKK pr. person

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 3 junfra kr. 13.500fra kr. 15.200
2024: 1 jul, 8 jul, 29 julfra kr. 12.700fra kr. 14.400
2024: 5 aug, 26 augfra kr. 12.700fra kr. 14.400
2024: 23 sep, 30 sepfra kr. 13.500fra kr. 15.200
2024: 21 okt, 28 oktfra kr. 12.700fra kr. 14.400
2024: 18 novfra kr. 12.700fra kr. 14.400

Ingen børn u. 15 år på denne tur.

Dag 1: Cassino, San Pietro Infine, Benevento & Ariano Irpino

I dag forlader I Roms travlhed og kører sydpå mod fredelige Cassino.
På toppen af Montecassino bjerget ligger Montecassino klostret, der er et smukt syn. Det er både et fungerende kloster og et pilgrimssted. Klostret var førhen et center for kunst, kultur og læring. Det var også skueplads for et afgørende slag nær slutningen af Anden Verdenskrig. I får tid til at slentre gennem klostret og få mere at vide om den turbulente historie under krigen.
Derefter besøger I ruinerne af San Pietro Infine, hvorefter I rejser forbi de højtbeliggende landsbyer til Benevento. Byen ligger med en fantastisk baggrund af bjerge og er præget af tidens tand, men har stadig en særlig aura. Det er fyldt med minder fra de gamle samnitter, romere og longobarder. Legenderne siger, at hekse fra hele verden samles her ved et gammelt valnøddetræ ved den lokale flod.
Efter en dag med historier, legender og fabelagtige udsigter, rejser I mod sydøst til Ariano Irpino, der er jeres hjem for natten.

Overnatning på Hotel Incontro 4* eller lignende, Ariano Irpino


Dag 2: Trani, Polignano a Mare, Alberobello & Lecce

I starter dagen i den eventyrlige region Campania og kører derpå sydpå til Trani, også kendt som “Apuliens Perle”., med en historisk stenbygget havn og fiskerby raffinement. Gå langs promenaden i marinaen eller gennem det historiske centrum hvor I kan beundre de middelalderlige kirker, katedralen og det historiske jødiske kvarter.
Herefter kører I videre til Polignano a Mare, en lille idyllisk badeby, der ligger på kanten af klipperne. Nyd jeres frokost omgivet af solblegede stenbygninger og  Adriaterhavets brise. I måske få øje på de modige klippedykkere i en lille bugt.
Bedst som I måske troede, at jeres dag ikke kunne blive bedre, fortsætter jeres eventyr i Alberobello. Med over 1.500 små og afrundede hvide huse ser denne by ud, som om den er beboet af nisser. Disse bikubeformede bygninger kaldes trulli og er så unikke for Apulien, at de blev tildelt UNESCOs verdensarvsstatus. Tag jer tid til at slentre gennem i de smalle gader.
Når I føler “La Vita è Bella”, forlader I Alberobello og fortsætter sydpå mod Italiens hæl til Lecce, jeres base i to nætter.

Overnatning på Hotel Eos 3* eller lignende, Lecce


Dag 3: Lecce, Otranto & Gallipoli

Buongiorno! Vågn op og start dagen med nogle pasticciotto, de smukke morgenmadskager. Nyd morgenen på egen hånd ved at slentre gennem Lecces gamle bydel og beundre dens unikke arkitektur. Byens barokstil har sit eget navn: ‘Lecce Baroque’.
Som kontrast til Lecces pragt kører I derpå til de afslappede kystbyer på Salento-halvøen. Dem forlader I ved middagstid og rejser forbi okkerfarvede marker og olivenlunde til Otranto. Der kan I vil se befæstningerne og havnepromenaden og kan prøve nogle af de lokale retter.
I fortsætter jeres eventyr til den “smukke by” som Gallipoli betyder, og denne fine badeby skuffer ikke. Tag en tur rundt i den gamle bydel, der er omgivet af krystalblåt vand på alle sider.
I rejser videre ind i landet til Lecce, hvor I ankommer om aftenen.

Overnatning på Hotel Eos 3* eller lignende, Lecce


Dag 4: Matera, Castelmezzano & Salerno

I forlader Lecce og bliver kørt til UNESCO verdensarvsbyen Matera. Denne by er så perfekt tilpasset terrænet, at den går i et med de stenede omgivelser på klippekanten. Det er et virvar af sassi – gamle huleboliger, huse og kirker.
Tilbring jeres tid på at afdække den rige historie på dette sted og besøg de gamle kirker med malerier på stenvæggene. I kan også se, hvordan boligerne fra det 18. århundrede så ud, og se steder, hvor Mel Gibsons “Passion of the Christ” blev filmet .
Jeres eventyr fører jer igen væk fra den slagne vej, når I rejser ind i hjertet af de lucaniske Dolomitter og landsbyen Castelmezzano. Den er en af de højest beliggende landsbyer i Basilicata-regionen. Den ligger på en smal afsats på kanten af en dramatisk kløft. Men Castelmezzano blev ikke kun bygget her p.g.a. den fantastiske udsigt. Hør om dens rige historie, når I udforsker landsbyen eller tager på en vandretur for at se ruinerne af slottet, der har givet navn til landsbyen.
Efter en travl dag rejser I gennem bjergene i Basilicata mod den italienske vestkyst, hvor I tilbringer de næste to nætter i Salerno.

Overnatning på Hotel Plaza 3* eller lignende, Salerno


Dag 5: Amalfikysten, Sorrento, Positano & Salerno

I dag handler det om den glamourøse Amalfikyst. Pastelfarvede huse og villaer, smarte butikker, gourmetrestauranter, dette er La Dolce Vita, når det er bedst.
I starter dagen med at udforske porten til Amalfikysten, Sorrento. Denne by med citroner og stejle klipper lokkede litterære genier til, lige fra Byron og Goethe til Dickens og Tolstoj. I kan vandre over de solbeskinnede piazzaer og f.eks. nyde et glas kold limoncello, før I fortsætter jeres rejse.
Herefter køres I til Positano, som ligner en farverig lagkage, der klamrer sig til en havklippe. På en lokal restaurant kan I nyde jeres frokost, alt imens I beundrer den storslåede udsigt over Det Tyrrhenske Hav. Derefter kan I se jer omkring i de lokale butikker og tage fotos, imens I går gennem de bugtede gader. Alternativt kan I gå ned til stranden og tage en svømmetur.
Efter jeres besøg i Positano, er det tid til at hoppe på færgen og sejle langs den blændende smukke Amalfikyst, besøge en anden malerisk by og tage masser af fotos på vej tilbage. Efter sejlturen returnerer I til Salerno sidst på eftermiddagen, hvor I kan nyde solnedgangen, f.eks. med en drink i hånden.

Overnatning på Hotel Plaza 3* eller lignende, Salerno


Dag 6: Vesuv, Pompeji & Rom

I dag er det tid til noget mere dramatisk: I kører nordpå for at se Vesuv. I oldtiden blev dette bjerg anset for at være guddommeligt og for at have forbindelse til Jupiter – guden for himlen og lyn. Legenderne siger, at titanen plejede at bebo vulkanen, hvilket forklarede dens høje lyde og rumlen.
Hvor skræmmende det end lyder, er titanen gået i dvale nu, så tag jeres vandresko på og gør jer klar til en uforglemmelig oplevelse. Det er nemlig muligt at vandre op til krateret (det er dog ikke et must for de, der ikke kan gå så langt eller ikke har lyst).
Efter den spændende start på dagen besøger I Pompeji, der som bekendt blev offer for Vesuvs udbrud. Der var ikke tid til at flygte, så mennesker og bygninger blev begravet og bevaret i vulkansk aske. Få et glimt af de gamle romeres verden, når I udforsker dette arkæologiske sted.
I forlader fortiden og tager en af vejene, der fører til Rom. Undervejs kan I nyde den afslappende tur nordpå gennem Campania og Lazio, før I ankommer til den evige by tidligt på aftenen.