Cinque Terre, Firenze & Toscana – 6 dages Bustur i Norditalien

Deltagere på denne tur kan meget vel starte en kærlighedsaffære med Norditalie. Oplev dets rigdomme og renæssancen, hvorfra videnskabelige fremskridt, kunstneriske genier og arkitektoniske vidundere udsprang. Vi kan ikke fortælle jer, hvordan det hele startede, men I vil helt sikkert blive forelsket i Firenze, Pisa, Lucca og andre vidunderne i denne periode af historien.

Besøg Firenze hvor Da Vinci, Raphael og kunstnerne skabte den standard, som al kunst bedømmes efter. I Pienza opfandt Pave Pius II det moderne bydesign med hans "ideelle by", der var både beboelig og behagelig. Bygninger prydet med store søjler og skulpturer af nøgne helte blev moderigtige over hele landet.
I kan også nyde de rustikke vine fremstillet blandt de grønne bakker i Toscana, smage fisk og skaldyr i de farverige landsbyer i Cinque Terre og opfriske jeres sanser ved de helbredende varme kilder i Bagno Vignoni.


Turen inkluderer

  • Transport i en luksus mini-coach med en lokal chauffør
  • Aircondition som standard
  • Engelsktalende guide
  • 5 nætter på 3 & 4 stjernede hoteller med kontinental morgenmad
  • Tog til Cinque Terre som en del af Cinque Terre Card
I skal desuden påregne, at vi booker minimum 1 ekstra nat overnatning i Milano før turen og 1 i Rom efter turen.

Bemærk:
Pak behagelige sko til gåture op til de smukke udsigter.
Medbring gerne badetøj og håndklæde til en dukkert på de skønne badesteder

Turen inkluderer ikke:
Måltider, udover morgenmad
Entréer til seværdigheder, medmindre andet er angivet ovenfor
Flybilletter – men dem booker vi også gerne.

Flybilletter booker vi også gerne.


Priser er i DKK pr. person

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 24 junfra kr. 13.500fra kr. 18.100
2024: 1 jul, 22 jul, 29 julfra kr. 12.700fra kr. 16.900
2024: 19 aug, 26 augfra kr. 12.700fra kr. 16.900
2024: 16 sep, 23 sepfra kr. 13.500fra kr. 17.900
2024: 14 okt, 21 oktfra kr. 12.700fra kr. 16.100
2024: 11 novfra kr. 12.700fra kr. 16.000

Ingen børn u. 15 år på denne tur.

Dag 1: Cinque Terre & La Spezia

Om morgenen kører I ud af Milano og sætter kursen mod havnebyen La Spezia, døren til det smukke Cinque Terre. Efter at have tjekket ind på jeres hotel, ledsager jeres guide jer på en kort togrejse til de første byer ved kysten. Der har I tid på egen hånd resten af eftermiddagen og aftenen.
Hver by har en unik karakter, så I bestemmer, hvad I er i humør til. Hvis I vil se strande og en strandpromenade, skal I gå til Monterosso. Vinelskere bør udforske Manarola og nyde den lokale vin. Hvis I vil besøge en landsby med fantastisk udsigt, skal I vælge en af denne fantastiske trio: Riomaggiore, Vernazza eller Corniglia.
Efter at have udforsket Cinque Terre landsbyerne, tager I toget tilbage til La Spezia, jeres base for natten.

Overnatning på Hotel CDH La Spezia 4* eller lignende, La Spezia


Dag 2: Pietrasanta, Piza

Buongiorno! I dag handler det om at udforske de arkitektoniske vidundere i Norditalien.
I forlader La Spezia om morgenen og stopper i Pietrasanta, som er der Michelangelo udvalgte den bedste marmor til sine skulpturer.
I rejser derefter til Pisa, hvor I kan gå rundt i byen i et par timer. Byen havde engang maritim magt der konkurrerede med Genova og Venedig. Nu er Pisa berømt over hele verden for et arkitektonisk projekt, der gik helt galt. Lænene eller ej, Det Skæve Tårn i Pisa har en smuk, udførlig romansk arkitektur og en fascinerende historie. Indtag jeres frokost og nyd udsigten over andre arkitektoniske højdepunkter på Campo dei Miracoli.
Næste på listen over italienske lækkerier er Lucca, berømt for sine fuldt bevarede bymure. Oprindeligt blev byen grundlagt af etruskerne, og derefter var den en romersk koloni og fik sin rigdom gennem silkehandel. Man kan se denne velstand i denne overflod af yndefulde bygninger og smukke piazzaer. Med et par timers fritid kan I selv kan vandre langs bymurene, før I rejser videre.
Alle disse imponerende arkitektoniske perler denne dag var bare en opvarmning. Forbered jer på en sand fest for øjnene, når I kommer til Firenze, jeres base for de næste to nætter.

Overnatning på B&B Hotel Firenze Laurus al Duomo eller lignende, Firenze


Dag 3: Firenze - Sightseeing på egen hånd

I dag tilbringer I en hel dag på egen hånd i “Renæssancens Fødested” og kan selv bestemme, hvordan I vil bruge den.
I kan starte med at følge i fodsporene på Leonardo, Michelangelo, Dante og Galileo. Stir i ærefrygt på Duomo, byens majestætiske katedral, der fylder synsfeltet, se Venus’ Fødsel og nogle af de mest berømte skatte på Uffizi Gallery. Besøg Galleria dell’Accademia, for at beundre Michelangelos mesterværk, David.
Mennesket lever ikke af kunst alene, så glem ikke at smage på de lokale specialiteter. De kulinariske lækkerier såsom håndlavet pasta, pizza, kager, vin og gelato hjælper med at holde til de mange indtryk.
Om eftermiddagen kunne I fundere over Medicis magt og hemmeligheder og udforske Palazzo Pitti, denne indflydelsesrige families store palads, der er hjemsted for nogle af renæssancens største skatte.
For en perfekt afslutning på dagen kan I besøge Boboli Gardens der er fyldt med statuer, springvand, damme og skjulte labyrinter. Det er jeres anden nat i Firenze, så tilbring aftenen med at nyde atmosfæren når I udforsker de travle pladser og de fremragende restauranter og barer.

* Da dette er en dag på engen hånd, vil vi anbefale, at I booker alle attraktioner, I er interesseret i at besøge, før I rejser hjemmefra, for at spare tid og undgå kø.

Overnatning på B&B Hotel Firenze Laurus al Duomo eller lignende, Firenze


Dag 4: San Gimignano, Siena & Montepulciano

Det er tid til at vinke farvel til Firenze for at gå på opdagelse i de spektakulære middelalderlige bakkebyer i Toscana.
Når I rejser igennem de grønne bakker i den berømte Chianti-vinregion, ser I de 14 tårne i San Gimignano, der skyder op som et middelalderligt Manhattan. Hør historien om de adelige familier, der konkurrerede om at bygge det højeste tårn-hus. Nyd en tur rundt i det velbevarede befæstede gamle bycentrum og smag lokale delikatesser til frokost.
I fortsætter sydpå til Siena, der er dagens højdepunkt. Denne smukke røde murstensby hylder gotisk arkitektur som ingen andre steder. Stedets essens er centreret omkring den unikke skalformede Piazza del Campo. Det er her, det halvårlige hestevæddeløb ‘Palio di Siena’ bliver holdt. Og det er også her, James Bonds vanvittige jagt på hans fjende i “Quantum of Solace” foregår.
Herefter fortsætter rejsen ad landevejene, forbi cypresser og olivenlunde, og I ankommer til Montepulciano tidligt på aftenen. Denne højtbeliggende by i Toscanas landdistrikt er jeres hjem for to nætter.

Overnatning på Albergo San Biagio 3* eller lignende, Montepulciano


Dag 5: Montepulciano, Pienza, Brunellovin & Val d'Orcia

I dag udforsker I den toscanske region Val d’Orcia, hvor tiden synes at gå langsommere. Dette område kan prale af en uspoleret skønhed og er gennemsyret af historie og kultur. Ikke så underligt, at den er blevet erklæret en UNESCO-kulturarv.
Start dagen med at udforske Montepulciano på egen hånd, før I fortsætter til Pienza. Denne byplanlægningsmæssige juvel er kendt som den “Ideelle By” og er resultatet af pave Pius II’s renæssancevision. Kald det forfængelighed eller fremsynethed, men i det 15. århundrede gik paven i gang med at omdanne sit fødested og resultaterne er så fantastiske, at UNESCO udpegede Pienza som et verdensarvssted.
Nu er det tid til at smage nogle af de bedste vine i verden på et besøg på Solaria Winery i Montalcino. Dette er hjemsted for Brunello, den berømte rødvin lavet af en særlig druesort med beskyttet status.
I afslutter dagen i Val d’Orcia med et besøg i Bagno Vignoni, en landsby kendt for sit helbredende vand. Etruskerne, romerne, pilgrimme i Via Francigena og Medici værdsatte det varme, svovlholdige vand. I dag kan I beundre denne gamle spa og følge kildevandet strømme igennem den arkæologiske park.
Efter at have oplevet og nydt det bedste landdistrikterne i Toscana kan tilbyde, ankommer I til Montepulciano tidligt på aftenen hvor I tilbringer jeres anden nat.

Overnatning på Albergo San Biagio 3* eller lignende, Montepulciano


Dag 6: Maremma, Capodimonte & Rom

I forlader Toscana om morgenen og rejser sydpå til Maremma-regionen. Her kan I komme tæt på den etruskiske civilisation ved Sovana Necropolis og Vie Hulen. Dette sted danner et imponerende vejnet, der i bronzealderen blev hugget ud af tuf, en porøs bjergart dannet af vulkansk aske.
Derefter besøger I Sovana, hvor I kan få noget at spise og nyde atmosfæren i denne middelalderby, før I fortsætter jeres eventyr.
Om eftermiddagen går rejsen videre til Capodimonte. Denne lille by ligger på bredden af Bolsena-søen, den største vulkanske sø i Italien. Det er jeres sidste stop, så nyd charmen i denne lille landsby før jeres sidste stykke af rejsen til Rom.

Valgfrie aktiviteter:
Indgang til den etruskiske nekropolis og Vie Cave.

Der kan tilkøbes ekstra overnatninger i Rom