Ferie for Livsnydere i Sydvestirland – 12 dage kør-selv

Glæd jer til en rigtig luksus kør-selv ferie til det sydlige og vestlige Irland. I bor på skønne hoteller undervejs. Oplev Irland, når det er bedst! Kør-selv ferien starter i syd og fortsætter videre op langs den smukke Atlanterhavskyst og slutter i Dublin. Det er også muligt at få en privatchauffør eller minibus, hvis I er flere.

Kør-selv ferien starter i Waterford i Sydirland og fortsætter videre op langs den smukke Atlanterhavskyst til Kerry, Clare, Galway og Mayo, og I slutter af med et par dage i Dublin.
På rejsen vil I opleve Irlands forskelligartede landskaber. I bor på lækre og charmerende manor houses og slotshoteller, hvor I kan slappe helt af efter dagens dejlige oplevelser. På mange hoteller er det muligt at inkludere aktiviteter som golf, tennis, ridning, cykelture, fiskeri, bue- eller lerdueskydning, madlavningskurser, spabehandlinger, vandreture m.m.


Prisen inkluderer:

  • 11 nætter på dejlige 4* & 5* slotshoteller/manor house hoteller
  • 11 x morgenmad
  • 5 x lækre middage på hoteller uden for Dublin
  • 1 nat i Co Waterford/ Co Kilkenny
  • 2 nætter i Co Cork
  • 2 nætter i Co Kerry
  • 2 nætter i Co Clare
  • 2 nætter i Co Galway
  • 2 nætter i Dublin-området

Flybilletter og billeje bestiller vi også gerne.

Der er mange gode golfbaner i Irland, og vi bestiller gerne hoteller, hvor det er muligt at spille.

Priser er i DKK pr. person.

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 - 30 junfra kr. 21.800Få et tilbud
2024: 1 - 31 julfra kr. 22.900Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 23.500Få et tilbud
2024: 1 - 30 sepFra kr. 22.900Få et tilbud
2024: 1 okt - 31 decfra kr. 20.900Få et tilbud
2025: 1 jan - 31 marfra kr. 20.900Få et tilbud
2025: 1 apr - 31 majfra kr. 21.800Få et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst, Dublin - Kilkenny

Velkommen til Irland. Ankomst i Dublin lufthavn. Turen går til den hyggelige middelalderby Kilkenny. Besøg Rothe House der er en bygning fra 1600-tallet, det forhenværende fængsel beliggende i Grace’s Castle – eller se Kilkenny Castle, der ligger i bymidten i en stor park.

Overnatning i Co. Kilkenny.


Dag 2: Copper Coast, Whiskey, Cork og

Fortsæt til Waterford City og gå rundt i den spændende by, der blev grundlagt i vikingetiden og med spændende museer. Her ligger også den berømte glasfabrik Waterford Crystal. Kør sydpå gennem kystbyerne Dungarvan og Youghal. På strækningen langs “Copper Coast”, ligger et væld af “uopdagede” ugenerte grotter og strande. Copper Coast UNESCO Global Geopark Visitor Centre er en udstilling om kobberminerne i Bunmahon og det omkringliggende område.
Videre til Midleton til Old Midleton Distillery. Her kan I få hele historien om den irske whiskey med rundvisning og smagning.
Besøg Cork City, der er Irlands næststørste by. Den ligger på en ø i Lee floden. Der er masser af broer med flotte udsigter. På det engelske marked sælges madvarer fra hele verden. Man kan ringe med Shandon Bells i det 300 år gamle tårn i St Anne’s Church eller se de gotiske spir i St. Finbarre’s Cathedral.

Overnatning i Co Cork.


Dag 3: Cobh & Titanic

Syd for Cork ligger havnebyen Cobh. Det var herfra mange irere stod ombord på skibene, da de emigrerede til Nordamerika i det 19 & 20 årh. Det var også her Titanic ankrede op på hendes sidste stop inden den skæbnesvangre jomfrurejse.


Dag 4: Beara Halvøen, Healy Pass & Killarney

Kør til Co Kerry og ad den smukke rute rundt i et af Irlands dejligste områder, Beara Halvøen. Den er knap så kendt som den noget større Ring of Kerry, men er lige så smuk og har lidt færre turister.
Køreturen over Healy Pass er utrolig flot. Utallige digtere, malere, forfattere og musikere har forsøgt at beskrive skønheden i området, der har bjerge, dale og søer, hvilke tilsammen udgør en palet af udsøgt natur. I kører langs kysten gennem små landsbyer, hvor nogle af indbyggerne stadigvæk taler irsk, gennem Molls Gap og videre til Lady’s View med flot udsigt over landskabet.
Forsæt til Killarney der ligger ved en stor Nationalpark, i hvilken man kan vandre eller cykle. Der er også et flot vandfald. Det er også muligt at køre med hestevogn langs Lough Leane.

Overnatning i Co Kerry.


Dag 5: Ring of Kerry

I dag kan I køre på en af Irlands mest berømte ruter, “The Ring of Kerry”. Her er et væld af bjerge, dale, søer og smukke kyststrækninger. I følger den dramatiske kystlinje, der omkranser Inveragh Halvøen, og gennem smukke landsbyer som Killorglin, Cahirciveen, Waterville og Sneem.

Overnatning i Co Kerry.


Dag 6: Limerick, Bunratty Castle & Folk Park & Cliffs of Moher

Kør nordpå mod nord til middelalderbyen Limerick. Undervejs bør I stoppe i den charmerende landsby, Adare, der har nogle smukke gamle stråtækte bygninger. Fortsæt til Bunratty Castle & Folk Park og udforsk slottets smukt restaurerede værelser og sale. Se de traditionelle stråtækte huse i rekonstruktionen af en typisk irsk landsby fra starten af det 20. årh. Der er arbejdende værksteder, skole, hotel & pub, pottemager, væveri, læge, postkontor m.m.
Derfra ud til vestkysten hvor I kan opleve de spektakulære Cliffs of Moher, der rejser sig 200 m op fra Atlanterhavet. Et imponerende syn! Der ligger også et besøgscenter.

Overnatning i Co Clare.


Dag 7: The Burren

I den nordlige del af Co Clare ligger det smukke Burren område, der er helt specielt. Det er et biologisk vidunder med mere end 200 forskellige planter, heriblandt mange sjældne blomster. I området er der et utal af stendysser, grotter m.m.

Overnatning i Co Clare.


Dag 8: Galway

I kører videre til mod nord til Co. Galway, med byen af samme navn, der også kaldes ” City of the Tribes”. Byen handlede i mange år med Spanien, og spansk indflydelse skinner igennem mange steder i Galway, bl.a. Spanish Arch og Spanish Parade, hvor rige købmænd promenerede med deres familier.
Derfra til jeres hotel.

Overnatning i Co Galway.

 


Dag 9: Connemara & Kylemore Abbey

Tag på heldagsdagstur i Connemara Nationalpark, der er et helt fantastisk og unikt område med bjerge, moser og utallige søer, samt vilde ponyer og rådyr, der kan ses mange steder. Nyd stilheden og kør videre til en af hyggelige små byer, hvor det er oplagt at spise frokost. Især fisk og skaldyr kan anbefales når man besøger Vestirland.
Besøg det smukke og unikke Kylemore Abbey, der ligger op ad klippesiden med en malerisk udsigt over Pollacapall Søen. På tilbagevejen er det en god idé at køre ad den flotte vej gennem Leenane. Her er der er mulighed for en sejltur gennem Killary Fjord, der gemmer på nogle af Connemaras skjulte smukke kyststrækninger og bjerge. Der er også nogle meget flotte kyststrækninger med sandstrande, bl.a. ved den hyggelige by Clifden på vestkysten.
I kan også vælge at blive forkælet eller være mere aktive. Det kunne være golf, spabehandlinger, fiskeri eller cykelture.

Overnatning i Co Galway.


Dag 10: Dublin

I dag kører I tilbage til Dublin, hvor I kan nyde byen og dens mange spændende seværdigheder. Nyd aftenen på en af byens mange gode restauranter og måske en tur på en pub eller bar bagefter.
Det vil være også være muligt at bo på et slotshotel uden for byen, hvis I hellere vil det.

Overnatning i Dublin.


Dag 11: Dublin & sightseeing

I kan tilbringe dagen med at gå på opdagelse i Dublin. Se nogle af de mange spændende attraktioner, f.eks. Guinness Bryggeriet hvor man kan smage en pint i baren øverst oppe, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Dublin, eller besøg et whiskey Destilleri.
Dublin har masser af spændende museer. Trinity College er et must for enhver besøgende i Dublin. Det blev grundlagt tilbage i 1592 af Elisabeth I, er Irlands ældste universitet. Det huser bl.a. den berømte “Book of Kells” fra det 9. årh., der er et af verdens ældste manuskripter og en af Dublins hovedattraktioner. Dublin har også andre interessante museer, f.eks. Dublinia Museet, der viser Dublins historie helt tilbage fra vikingernes indtog, Irish Rock Museum, Christchurch Cathedral, Epic The Irish Emigration Museum og Irish whiskey Museum.
Dublin er også alle tiders shoppingby.
Den nyere del af byen, der ligger i det gamle havneområde øst for shopping området, er spændende med masser af moderne arkitektur, og der dukker hele tiden nye cafeer, restauranter og butikker op. Gå en tur langs med floden dertil. Det kan anbefales.
Billetter til diverse attraktioner kan bestilles hos os.

Overnatning i Dublin.


Dag 12: Hjemrejse

Alt efter jeres flyafgang vil der evt. være tid til lidt mere sightseeing eller shopping i Dublin.

Turen kan forlænges med ekstra nætter.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin