Det Nordlige Irland – 9 dage kør-selv

Oplevelserne er fantastiske på denne rundrejse i Nordirland, Donegal og Sligo.

I vil se nogle af Irlands smukkeste naturområder med hvide sandstrande, høje bjerge og små landsbyer. Besøg bl.a. det forhistoriske Newgrange, Giant's Causeway og Glenveagh National Park.
Undervejs kan I nyde de gode restauranter og hyggelige pubber og kigge på et whiskey destilleri.
I Belfast kan I se det spændende Titanic Museum, og i Derry er der mulighed for at høre mere om byens turbulente historie. I tilbringer også et par dage i Dublin. Her er inkluderet en sightseeingtur med bus og afternoon tea.


Turen inkluderer:

 • 8 overnatninger på 4* hoteller
 • (I kan også vælge 5 * hoteller på dele af turen, mod tillæg)
 • 8 x morgenmad
 • Billet til Titanic Museet i Belfast
 • Sightseeingtur med bus i Dublin og afternoon tea ombord
 • 2 nætter i Belfast
 • 1 nat i Co Antrim, Nordirland
 • 1 nat i Derry
 • 2 nætter i Co Donegal
 • 1 nat i Co Sligo
 • 1 nat i Dublin

Det er muligt at tilføje ekstra nætter.

Flybilletter og billeje bestiller vi også gerne.

Priser er i DKK pr. person.
4* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2023: 1 - 31 marfra kr. 7.700Få et tilbud
2023: 1 apr - 31 majfra kr. 8.000Få et tilbud
2023: 1 - 30 junfra kr. 8.500Få et tilbud
2023: 1 - 31 julfra kr. 9.200Få et tilbud
2023: 1 - 31 augfra kr. 10.200Få et tilbud
2023: 1 - 30 sep fra kr. 8.500Få et tilbud

Priser er i DKK pr. person.
4*/5* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2023Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst - Boyne Valley og Belfast

Kør nordpå til Bru na Boyne og Newgrange, et område fuldt af historie. Her er gamle grave fra 2.500 f. kr. De ligger i Boyne Valley hvor floden løber, og det var her, det berømte Battle of Boyne fandt sted i 1690.
Den megalitiske passage-grav i Newgrange blev bygget i 3.200 f.kr. Den nyreformede gravhøj dækker et stort område, og den 19 m lange indre grav leder ind til et korsformet kammer. Man regner med, at det må have taget 300 mand ca. 20 år at lave graven. Passagen og kammeret oplyses ved vintersolhverv. Dette varer i 17 min. ved daggry fra 19. – 23 december.
Derfra kører I videre til Belfast.

Overnatning i Belfast.


Dag 2: Titanic og Belfast

Belfast gennemgår en rivende udvikling. Besøg det flotte Titanic Museum hvor man sagtens kan bruge nogle timer. Der er også meget interessant at se ved Titanics gamle dok.
Byen har en mange gode restauranter og pubber med live musik om aftenen. Byen har et stort flot rådhus, og det store operahus er også blevet totalt renoveret til sin oprindelige pragt.
I området omkring Queen’s University er der et hyggeligt studentermiljø. Der er desuden en virkelig interessant botanisk have og mange forskellige slags butikker. Der er også et spændende indendørs marked med madvarer.

Overnatning i Belfast.


Dag 3: Giant's Causeway & Old Bushmills Distillery

Forlad Belfast og kør nordpå langs med kysten gennem “Nine Glens of Antrim” til I kommer til Giant’s Causeway. Det er et af Irlands mest fantastiske og betagende steder. Det er på UNESCOS liste og består af mere end 40.000 basaltsøjler, der tilsammen former de flotte klipper ved havet.
En legende fortæller, at de blev bygget af en kæmpe ved navn Finn MacCumhail. Han byggede en vej over til Skotland, så han kunne kæmpe mod sin fjende, Fingal, der havde påbegyndt en fra den anden side. (Det samme sceneri kan faktisk ses på en af de hebridiske øer.) De to havde aldrig mødtes før, og da Finn hørte Fingalls tunge skridt, vendte han om og klædte sig ud som baby, med hjælp fra sin kone. Da Fingal så kæmpebabyen, antog han at faderen var meget, meget større og løb hjem, alt imens han ødelagde vejen bag sig. En uforglemmelig historie!
Næste stop er på Old Bushmills Distillery. Det har en af verdens ældste licenser på at lave whiskey (fra 1608). Her kan I se hemmeligheden bag irsk whiskeyfremstilling og høre om destilleriets historie langt tilbage i tiden.
Besøg også nogle af de små charmerende byer langs kysten.

Overnatning i Co Antrim.


Dag 4: Derry/ Londonderry

I dag kører I videre til Derry/ Londonderry. Besøg Tower Museum og O’Doherty Tower, der fortæller historien om Derry fra førhistorisk tid og til nu. Byen blev grundlagt allerede i det 6. årh.
I 1613 blev Derry udpeget til at være et sted, hvor briter kunne bosætte sig, og samtidigt byggede man murene omkring byen for at forsvare sig mod de gæliske klanledere. En tur rundt på den historiske bymur er et must, når man er på de kanter. Den hører til blandt et af de mest velbevarede fæstningsværker i Europa. Den rejser sig op til 8 m op og er visse steder 9 m bred. I dag deler den den katolske og den protestantiske del af Derry.

Overnatning i Derry/ Londonderry.


Dag 5: Donegal & Glenveagh National Park

I kører vestpå ind i Co Donegal, der ligger i republikken Irland. Her kører I igennem Glenveagh National Park. Det er et kæmpe område med bjerge, dale, søer skove og man kan også være heldig at se råvildt.
Besøg Glenveag Castle der var beboet indtil 1980’erne, og som har haft besøg af berømtheder som Marilyn Monroe og Greta Garbo.

Overnatning i det nordlige Co Donegal.


Dag 6: Donegal & Slieve League

I dag skal I se de helt fantastiske Atlanterhavsklipper Slieve League, vest for Killybegs ved landsbyen Carrick. Klipperne er nogle af Europas højeste, og udsigten er formidabel.
Fra det nærliggende besøgscenter kan man gå ud til klipperne eller tage deres bus. Hvis I gerne vil tættere på, kan I tage en (åben) bådtur med Nuela Star fra havnen i Teelin.
Derfra til Killybegs der huser Irlands største fiskerflåde.
Videre til Donegal by, hvor I kan besøge slottet af samme navn. Det ligger ved floden Eske og er bl.a. dekoreret med persiske tæpper og franske tapeter.

Overnatning i Co Donegal.


Dag 7: Enniskillen, Ceide Fields & Sligo

Dagens rute går sydpå gennem området med Fermanagh Søen. Besøg Enniskillen og det omkringliggende område hvor man finder Marble Arch Grotten og det statelige Castle Coole.
Derfra kører I til Sligo, der også er kendt som Yeats-land, opkaldt efter digteren William Butler Yeats.
Besøg Ceide Fields og et af verdens mest omfattende stenaldermonumenter med megalitiske gravkamre, der er mere end 5000 år gamle.
Områdets flora er internationalt værdsat og helt enestående med planter, der myldrer frem på nogle af Irlands mest spektakulære klippeformationer.

Overnatning i Co Sligo eller Co Mayo.


Dag 8: Dublin & sightseeingtur m. afternoon tea

Turen går til Dublin, hvor I kan tilbringe resten af dagen med at gå på opdagelse i byen.
I har billetter til en sightseeingtur med dobbeltdækkerbus, hvor I også får afternoon tea.
Besøg evt. nogle af de mange spændende attraktioner som Trinity College, Irish Rock Museum, Christchurch Cathedral, Epic Ireland m.m.
Dublin har også gode shoppingmuligheder.
Om aftenen er det spændende at besøge det livlige Temple Bar ved Liffey floden. Det er et område med mange pubber og restauranter.

Overnatning på hotel i Dublin.


Dag 9: Hjemrejse

Alt efter jeres flyafgang vil der evt. være tid til lidt mere sightseeing i Dublin.

Turen kan forlænges med ekstra nætter.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

- og få inspiration til din næste kvalitetsrejse