Sydenglands Kyster, Slotte og Haver – 10 dage kør-selv

I den sydøstlige del af England ligger grevskaberne Kent og Sussex. Her finder man et overflødighedshorn af smukke bakkede landskaber, charmerende landsbyer og flotte kyststrækninger.

I Sydengland fremstilles bl.a. vin, øl og cider. I besøger byerne Canterbury, Eastbourne, Brighton, Winchester, og Salisbury.
Se spændende seværdigheder som Canterbury Cathedral, Stonehenge, Salisbury Cathedral og Royal Pavillion i Brighton.
Sydengland er også berømt for sine mange fine slotte og smukke haver. På denne skønne rejse har I mulighed for at besøge de berømte haver i Wisley, Sissinghurst, Hever Castle, Beaulieu Abbey, Scotney Castle og Arundel Castle.


Turen inkluderer:

 • 9 x overnatninger på 4* hoteller (4*/5* mod tillæg)
 • 9 x morgenmad
 • English Heritage Pass der bl.a. giver adgang til Stonehenge
  Entré til Windsor Castle
 • 2 nætter i Canterbury området
 • 1 nat i Rye området
 • 2 nætter i Brighton
 • 1 nat i New Forest/ Southampton området
 • 1 nat i Salisbury / Winchester området
 • 2 nætter i Windsor

Vi bestiller også gerne jeres flybilletter og billeje.

Turen kan forlænges med ekstra nætter.
Rejsen kan også arrangeres for grupper.

Priser er i DKK pr. person
4* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 - 31 marfra kr. 11.900Få et tilbud
2024: 1 apr - 31 majfra kr. 12.400Få et tilbud
2024: 1 jun - 31 julfra kr. 12.900Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 13.900Få et tilbud
2024: 1 - 30 sepfra kr. 12.900Få et tilbud
2024: 1 - 31 okt fra kr. 12.400Få et tilbud

Priser er i DKK pr. person
4*/5* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Hever Castle, Leeds Castle & Canterbury

Ankomst til England. Afhent jeres bil og kør i retning mod grevskabet Kent, også kaldet “The Garden of England”. På vejen bør I besøge de spektakulære haver ved Hever Castle, der blev anlagt mellem 1904 og 1908 af Joseph Cheal & Son. Det førhen sumpede område blev forvandlet til de skønne haver, man kan se i dag. En af de mest imponerende er den italienske have, der er blevet til ved hjælp af 1.000 mænd, der i 2 år gravede for at lave den 14 ha store sø i den bageste del af haven. Den yndige og farverige rosenhave rummer over 3.000 planter. Der er mange springvand og bassiner rundt i området. Man kan spadsere gennem Tudor Haven, på Rododendron Walk eller på Anne Boleyn’s Walk med træer plantet for over 100 år siden. Hever Castle var hendes barndomshjem.
En anden mulighed er at se det betagende Leeds Castle, også kaldet “the loveliest castle in the world”. Dette majestætiske slot ligger delvist på en ø i floden Len, og er et af de mest elegante slotte i England. Det er omgivet af en stor park. I begiver jer derpå længere ind i Kent og kører videre til Canterbury.


Dag 2: Caterbury

Canterbury er domineret af den store imponerende Canterbury Cathedral, som I vil have mulighed for at besøge. Den smukke by har gamle middelaldergader, betagende arkitektur og en bymur og der er en masse historie man kan fordybe sig i. Nyd fantastisk mad og drikke og byens historiske landemærker  som de ikoniske St. Augustne’s Abbey og St Martin’s Church. Eller I kan blive sejlet rundt i det smukke område i en flodbåd og bagefter besøge Canterbury Tales.

Overnatning i Canterbury – området.


Dag 3: Vin, Sissinghurst & Eastbourne

Sissinghurst er med sine velfriserede haver er et must for enhver haveelsker. Den berømte have blev skabt af forfatterne Vita Sackville og Harold Nicholsen i årene fra 1930 og var datidens mest beundrede engelske have. Den består af en masse små romantiske områder, omsluttet af de resterende dele af det gamle palæ. Den er en stor inspirationskilde for alle.
I den hyggelige landsby, Tenterden, kan man spise frokost. Bagefter er det muligt at få en rundvisning på en vingård, hvor I også kan smage deres vine. Ruten går derpå til Rye eller Hastings, der ligger på sydkysten.

Overnatning i Rye/Hastings – området.


Dag 4: Beachy Head & Brighton

Vest for Eastbourne ligger Beachy Head med de høje hvide skrænter, der vender ud mod Den Engelske Kanal. Derfra til Brighton, der er en af Storbritanniens mest spændende kystbyer. Den er helt sin egen og har noget at tilbyde enhver besøgende. Man kan gå tur langs strandpromenaden hvor det er også muligt at tage en tur op i byens attraktion i360, der er 162 meter højt observationstårn. Det er verdens højeste bevægelige observationstårn, og derfra er der en formidabel udsigt over hele området.

Overnatning i Brighton – området.


Dag 5: Great Gardens of Sussex & Brighton

Nordpå  ligger “Great Gardens of Sussex” der består 4 skønne haver, der alle ligger i området ved Haywards Heath. Det er Borde Hill, High Beeches, Wakehurst Place og Nymans.
Alternativt er det muligt at blive i Brighton og besøge Royal Pavilion, der blev påbegyndt i 1787 og bygget af den daværende Kronprins af Wales, den senere Kong Georg IV, som hans feriested. Det er et eksotisk slot med indisk inspireret arkitektur og en farverig historie. Det er beliggende midt i byen. The Lanes er en labyrint af små snævre stræder i den hyggelige gamle bydel. Der er fiskerhuse, der er op til 400 år gamle. Her ligger bl.a. mange juvellér- og antikvitetsbutikker, men også mange små hyggelige caféer, pubber og restauranter.

Overnatning i Brighton – området.


Dag 6: Arundel Castle & New Forest

I kører vestpå langs Englands smukke sydkyst. I middelalderbyen Arundel kan man se det flotte Arundel Castle, der også har en fin have. Videre til Portsmouth der bl.a. er kendt for at være en militær havneby. Southampton er en vigtig havneby for krydstogtskibe, bl.a. stævnede Titanic ud fra byen.
Mod syd, i New Forest National Park, ligger Beaulieu Abbey & Gardens. For de, der er bilinteresserede, kan det anbefales at besøge det spændende National Motor Museum, der bl.a. har World of Top Gear.
I Mottisfont ved Romsey kan man bl.a. besøge den store smukke rosenhave (blomstrer fra juni måned).

Overnatning i New Forest/ Southampton-området.


Dag 7: Salisbury - Stonehenge

Besøg middelalderbyen Salisbury der blev grundlagt i 1220. Den ligger dér hvor floderne Avon, Nadder og Bourne mødes. Salisbury Cathedral blev bygget inden for en periode på 38 år, hvilket var en bemærkelsesværdig kort årrække for et bygningsværk af den størrelse.
Dagen byder også på et besøg på Stonehenge, der stammer helt tilbage til år 3000 f. kr. Det er Europas berømteste forhistoriske monument, og man er stadigvæk ikke 100% sikker på, hvad stencirklen blev brugt til.

Overnatning i Salisbury/ Winchester – området.


Dag 8: Winchester & Windsor

Winchester var de angelsaksiske kongers hovedsæde, indtil normannerne erobrede området. Besøg den berømte katedral, der oprindeligt var et benediktinerkloster. I byen ligger også Great Hall med Queen Eleanor’s Garden, der er en middelalder-urtehave.
Derfra videre til den charmerende by Windsor, der mest er berømt for dens flotte slot. Nyd resten af dagen i Windsor. Det er dejligt at gå en tur langs Themsen, der løber gennem byen.

​Overnatning i Windsor.


Dag 9: Saville Garden & Windsor Castle

Besøg Windsor Castle der ligger lige midt i byen og stadigvæk bruges som bolig af Kong Charles. Man kan gå tur i Windsor Great Park, der engang var en del af en kæmpestor jagtskov. Den består af en blanding af lange brede avenuer, haver, skov, græsarealer og en dyrepark. Området ejes af det britiske kongerige.
Et stykke fra byen kan I besøge den helt vidunderlige Saville Garden, der har mange forskellige haver, som hver byder på sin egne unikke attraktioner. Den har også en dejlig café i en helt speciel og meget flot bygning.


Dag 10: Hjemrejse

I har mulighed for at kigge lidt mere på Windsor, alt efter afrejsetidspunkt. Der er bl.a. en del butikker, gallerier m.m. i Windsor.

Turen kan forlænges med en eller flere nætter undervejs, eller f.eks. med nogle ekstra dage i London.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin