Englands Lake District, Hadrian’s Wall, The Dales & York – 5 dage med minibus

En rigtig smuk busrejse til England med flotte naturoplevelser. I kører fra Edinburgh gennem det sydlige Skotland og videre til det vidunderlige Lake District i Nordengland.

Her er bjerglandskaber, vandfald og en af Englands smukkeste søer, Ullswater.
I besøger markedsbyen Keswick og Hadrian's Wall, der blev bygget af romerne. Turen inkluderer også Yorkshire Dales National Park og den gamle vikingeby York.


Afgang fra Edinburgh.

Pakken inkluderer:

  • 4 overnatninger på B&B/guesthouse – eller 3* hoteller
  • 4 x morgenmad
  • Adgang til Bamburgh Castle, Vindolanda & Roman Army Museum
  • 45 minuters cruise på Lake Windermere
  • Turen foregår i 16-sæders Mercedes minibus med professionel chauffør-guide (engelsktalende).

Bemærk:
Der må påregnes min. 2 ekstra overnatninger i Edinburgh (1 før og 1 efter turen).

Det er det muligt at kombinere turen med andre busture.

Priser er i DKK pr. person
B&B / Guest House

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: mandage 21 - 27 majfra kr. 8.000fra kr. 9.300
2024: mandage 3 jun - 30 sepfra kr. 8.200fra kr. 9.500
2024: mandage 7 - 28 oktfra kr. 8.000fra kr. 9.300

Ingen børn u. 5 år på denne rejse.

Priser er i DKK pr. person
3* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: mandage 21 - 27 majfra kr. 9.500fra kr. 10.900
2024: mandage 3 jun - 30 sepfra kr. 9.700fra kr. 11.100
2024: mandage 7 - 28 oktfra kr. 9.500fra kr. 10.900

Ingen børn u. 5 år på denne rejse.

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Berwick-upon-Tweed, Alnwick Castle & York

Turen starter kl.08.45 fra Edinburgh og kører sydpå langs kysten i East Lothian til grænsebyen Berwick-upon-Tweed. Her stopper I for at se bymurene inden I passerer den skotske grænse.
I ankommer til byen Alnwick, hvor Alnwick Castle ligger. Det er det næststørste beboede slot i England og har siden 1309 været hjem for Northumberlands jarler og hertuger. Det har været med i mange film-og TV optagelser, bl.a. i Harry Potter filmene som Hogwarts skolen og i tv serien Downton Abbey.
I forlader Alnwick og kører mod York ad the Great North Road, hvor utallige romerske legioner drog fra de nordlige udposter til de mere befolkede egne af det romerske Britannien.
Sidst på eftermiddagen ankommer I til York, hvor I tilbringer de næste 2 nætter.

Overnatning i York.


Dag 2: York, Nordsøkysten, Whitby, Robin Hood's Bay

Dagen byder på 2 muligheder: I kan vælge at blive i York og  opleve byens gamle middelaldercentrum. Yorks rige historie går tilbage til romerne, vikingerne og normannerne. der er masser at foretage sig. I kan f.eks. besøge chokolademuseet, finde ud af  vikingernes betydning for byen og slentre rundt i de smalle gader i og på de gamle bymure.
Eller I kan vælge at tage på tur om formiddagen til Yorkshires Nordsøkyst. Først til North Yorkshire Moors National Park.
Der vil være stop med tid på egen hånd i Whitby, der har en travl fiskerihavn. Det var her forfatteren Bram Stoker fandt inspiration til sin roman Dracula, da han boede på Royal Hotel i den vestlige del af byen. Efter frokostpause og tid på egen hånd kører I om eftermiddagen til fiskerbyen Robin Hood’s Bay*, der er meget velbevaret med snoede gader og snævre gyder. Der er masser af historier om smuglere i den lille by.
Derfra retur til York hvor I ankommer først på aftenen.
Uanset på hvilken måde I vælger at tilbringe dagen kan aftenen bruges i York

Atter overnatning i York.

*Robin Hood’s Bay – minibussen kan ikke køre ind i selve landsbyen p.g.a. lokale restriktioner. Den vil sætte jer af på toppen, hvorefter I må gå ned ad en stejl bakke til centrum og tilbage igen.


Dag 3: Cumbria, Yorkshire Dales National Park & Keswick

Rejsen går gennem Cumbria til markedsbyen Sedberg i den storslåede vestlige del af Yorkshire Dales National Park. Byen er meget charmerende med dens brostensbelagte gader og historiske huse.
Der fortsættes ind i hjertet af Yorkshire National Park, der blev oprettet i 1954. Den er enestående smuk med et rigt dyreliv og kulturel historie. I kører derefter til Northern Dales, der er et ualmindeligt flot område og centrum for Dales kvæghandel. Det er også for dets bryggerier og ostefremstilling. Sidste del af dagens program fører jer højt op i de øde områder af Yorkshire Dales, inden I kører ned igen til den livlige og charmerende markedsby Keswick. Der kan I nyde resten af dagen.

Overnatning i Keswick*.

(*Bemærk at på turene, der starter 13. 16, 20, 23, 27 og 30 juli, will der der være overnatning i Bowness-on-Windermere istedet for i Keswick.)


Dag 4: Castlerigg, Kirkstone Pass & Windermere

Efter morgenmaden er der en kort køretur til de mystiske opretstående sten ved Castlerigg. De anslås at være bygget for mere end 5.000 år siden, og det formodes, at der blev udført ritualer dér.
Videre til Ullswater der er kendt som værende en af Englands smukkeste søer. Her vandrer I gennem skoven til det mægtige Aira Force vandfald.
Turen fortsætter sydpå gennem det snævre og snoede Kirkstone Pass, og der gøres holdt ved Lake Windermere. Her er det muligt at tage en sejltur på søen – eller bare sidde og spise frokost, alt imens I nyder udsigten over søen og bjergene.
Efter frokost kører I rundt om den sydlige del af Lake Windermere mod Coniston Water til den idylliske landsby Hawkshead. Det var her, poeten William Wordsworth gik i skole. Der vil være tid til at opleve landsbyen på egen hånd, før I kører ad de små landeveje mod Grasmere.
Igen tid på egen hånd til at se Wordsworths “Dove Cottage”, smage det legendariske gingerbread eller nyde Wordsworth Daffodil Garden ved Rothy floden.
Sidst på eftermiddagen retur til Keswick.

Atter overnatning i Keswick*

(*Bemærk at på turene, der starter 13. 16, 20, 23, 27 og 30 juli, will der der være overnatning i Bowness-on-Windermere istedet for i Keswick.)


Dag 5: Alnwick, Borders, Berwick Upon Tweed, Edinburgh

På vejen nordpå gennem følger I ruten over Hartside passet, hvorfra man på en klar dag kan se Skotlands bjerge og Englands Lake District. I følger den gamle fårerute mellem England og Skotland. I standser ved Hadrian’s Wall. Her kan I udforske den romerske mur og følge i legionærernes fodspor, da de patruljerede langs denne nordligste post i det romerske imperium. I kører derfra ad den gamle romervej Dere Street over den skotske grænse til et kort stop i Jedburgh ved ruinerne af Jedburgh Abbey.
Sidste stop er ved det verdensberømte Scott’s View med en betagende udsigt over Tweed floden og Cheviot Hills. I nærheden står William Wallace statuen, der var den første, som blev rejst over Skotlands mest frygtede kriger.
Derfra til Edinburgh med ankomst ca. kl. 19.00.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin