Devon og Cornwall – 10 dage kør-selv

En flot tur hvor I besøger nogle vidunderlige og interessante områder i Devon, Cornwall og de sydengelske badebyer Brighton og Bournemouth.

Cornwall er at sammenligne med Danmarks Skagen. I vil bl.a. opleve betagende kyststrækninger, små hyggelige landsbyer, flotte huse og haver.
Se Stonehenge, Dartmoor, Tintangel Castle, der var Kong Arthurs fødested og St Michael's Mount. Torquay har siden victoriatiden været et af Storbritanniens populæreste feriedestinationer.


2 nætter i Brighton eller Portsmouth
3 nætter i Plymouth/Torquay – området
3 nætter i Penzance/Falmouth – området
1 nat i Winchester eller Windsor (alt efter lufthavn – Gatwick/eller Heathrow)

Turen inkluderer:

  • 9 overnatninger på hotel 4* hoteller (5* mod tillæg)
  • 9 x morgenmad
  • English Heritage Pass, der giver adgang til mange seværdigheder, bl.a. Stonehenge.

Vi bestiller også gerne jeres flybilletter og billeje.

Turen kan forlænges med ekstra overnatninger undervejs eller i London.

Priser er i DKK pr. person
4* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 feb - 31 marfra kr. 11.600Få et tilbud
2024: 1 apr - 31 majfra kr. 12.500Få et tilbud
2024: 1 - 30 junfra kr. 12.900Få et tilbud
2024: 1 - 31 julfra kr. 13.500Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 14.500Få et tilbud
2024: 1 - 30 sepfra kr. 13.500Få et tilbud
2024: 1 - 31 okt fra kr. 12.900Få et tilbud
2024: 1 nov - 31 decfra kr. 12.100Få et tilbud

Priser er i DKK pr. person
5* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst - Englands sydkyst & Bournemouth

Ankomst til Gatwick eller Heathrow lufthavn nær London. Afhent jeres bil.
I kører sydpå enten til badebyen Bournemouth på den engelske sydkyst. Den har hele 10 km gylden sandstrand, utallige parker og haver og desuden en masse trendy butikker, cafeer, restauranter, museer m.m.

Overnatning i Bournemouth området.


Dag 2: Jurassic Coast

Tag på udflugt til Jurassic Coast, Der er en 150 km lang kyststrækning der starter i Exmouth i det nordlige Devon til Studland Bay i Dorset. I kan udforske fossiler, klipper, grotter og strande og dermed rejse 185 millioner år tilbage i tiden. Et meget vigtigt område for forskningen af vores planets historie og er Englands første helt naturlige verdensarv.

Det er muligt at gå på fossiljagt, besøge diverse museer, vandre langs havet eller tage en bådtur.

Overnatning i Bournemouth området


Dag 3: Stonehenge - Plymouth

Start dagen tidligt og kør til Salisbury hvor I besøger Stonehenge. Det ligger på Salisbury Plain, der er et unikt forhistorisk sted med gamle gravmonumenter. Hvem boede der, hvem byggede dem og hvor kom stenene fra? Det er nogle af de spørgsmål, der melder sig når man står der, og denne 5000 år gamle gåde gisner eksperterne stadigvæk om. Det giver én lidt at tænke over, når man vandrer rundt i området.
Fortsæt til Wardour Castle. Ruinerne af middelalderslottet ligger i en smuk park og er vidunderligt beliggende ved en sø.
Derfra kører I videre gennem landskabet i det dejlige Wiltshire. Her ligger mange yndige landsbyer.
Besøg Montacute House der er fra Dronning Elisabeths tid, har elegante skorstene og er omgivet af nogle pragtfulde haver.

Overnatning i Plymouth/Torquay – området.


Dag 4: Torquay

Kør langs med den Engelske Rivieras smukke kyst til Torquay. Den har siden viktoriatiden været et af Storbritanniens populæreste feriedestinationer. Dengang spadserede man langs promenaden, badehuse blev kørt ned til stranden, og alle, der var noget ved musikken, havde en attraktiv villa med udsigt over havet. De berømte syv bakker, der ses i baggrunden, stranden, bugten og havet gør stedet til noget så flot, som man finder ved den franske riviera. Et ganske smukt sted!

Overnatning i Torquay – området.


Dag 5: Castle Drogo, Dartmoor

Start dagen med at se det fantastiske Castle Drogo, der ligger med en betagende flot udsigt over Dartmoor. Det er bygget af granit og er fra det 20. årh. Det har en rigtig smuk have.
Så fortsætter I til Dartmoor National Park, der nok er bedst kendt i forbindelse med “Baskerville-hunden”. Området er nu det tyndest befolkede i England. Her er vilde dartmoor-ponyer, skovklædte dale med yndige stråtækte huse og lyngklædt hedelandskab.
Første stop er Buckland-in-the-Moor, der er en af de mest idylliske landsbyer i området.
Kør gennem Dartmeet til Grimspound, der består af en imponerende 4000 år gammel broncealder-boplads. Ved Becky Falls kan man tage en vandretur gennem skoven til udsigtspladsen ved det smukke vandfald.

Atter overnatning i Plymouth / Torquay – området.


Dag 6: Tintangel Castle - Pencarrow - Padstow

I dag går rejsen til Cornwall. I Tamar Valley i Cotehele ligger et spændende tudorhus fyldt med antikke tekstiler, våben og møbler. Den tilhørende have tiltrækker folk fra hele verden.
Jeres næste besøg er på det magiske Tintangel Castle, der ifølge legenden er Kong Arthur’s fødested. Det er også berømt som troldmanden Merlins hjem. Tintangel er nok et af de mest betagende og romantiske steder i Storbritannien.
Fortsæt til Pencarrow, hvor man finder Moleswouth-St Aubun familiens hjem. De bor i huset, som man vil opdage, når man besøger stedet. Man kan se familiens ting, inkl. deres fotos, de klassiske statuer og børnebørnenes legetøj. Selv deres hunde elsker at hilse gæsterne velkommen, og de deltager ofte i de guidede ture.
Efter frokost kører I til fiskerbyen Padstow. Her er havnen ofte proppet med fiskerbåde og yachter. De små maleriske huse ser ud som om de næsten snubler over hinanden ned mod havnen. I bør også prøve en af de lokale is.

Overnatning i Penzance/Falmouth – området.


Dag 7: St Ives - St Michael's Mount

Efter morgenmaden kører I til St Ives, en gammel fiskerby med smalle gader og vidunderlige fiskerestauranter (perfekt til frokosten). Kunstnere valfarter til stedet p.g.a. det særlige klare lys. Brug lidt tid på at se nogle af dem i arbejde efter et besøg på Tate Gallery.
Videre til St Michael’s Mount. Det siges, at det var her ærkeenglen St. Michael viste sig. Det er en klippeø med et middelalderslot og en kirke fra det 12 årh. på toppen, og den er blevet lidt af et ikon for Cornwall. Ved ebbe er det muligt at gå derud, ellers kan man sejle med en lille båd.
Tilbage i den maleriske lille landsby kan I nyde det lokale miljø.

Atter overnatning i Penzance/Falmouth – området.


Dag 8: Trebah Gardens - St Mawes

Trebah Gardens er dagens første destination. Det er et helt vidunderligt sted med en have, der skråner fra huset ned mod en privat strand ved Helford River. Små vandløb risler gennem vandfald og damme med koi karper. Oplev det magiske 100.000 m2 store subtropiske paradis med eksotiske blomster og planter. Et enestående smukt sted. Se bl.a. 100 år gamle magnolia og rododendron.
Kør videre til fiskerbyen St. Mawes med dens smalle gader, spændende små butikker og pubber. Efter frokost kan I besøge St. Mawes Castle. Det er et eksempel på den fineste militære tudor-arkitektur. Det blev bygget af Henrik VIII til at forsvare England imod en forestående fransk invasion.
Fortsæt til Newquay der har nogle of Europas bedste surfing-strande – og gode is.

Atter overnatning i Penzance/Falmouth – området.


Dag 9: Somerset & Winchester

I dag kører I igennem Somerset, der er kendt for ciderbrygning. I kan besøge Burrow Hill Cider på Pass Vale Farm og få en rundvisning. Man kan se hele fremstillingsprocessen og smage deres cider og ciderbrandy.
I fortsætter turen til Winchester og besøger katedralen, der er fra 1079, samt en kirke fra 648. Her ligger den berømte forfatterinde Jane Austen begravet.

Overnatning i Winchester-området.

Alternativt
kan I fortsætte til den hyggelige by Windsor, der er domineret af slottet. Selve byen byder på mange butikker, restauranter og caféer, og I kan gå ned og kigge på Themsen. Det anbefales, at I bor 2 nætter der, så I har tid til at se Windsor Castle og den flotte park.


Dag 10: Winchester & hjemrejse

Kig jer lidt omkring i Winchester inden I tager til lufthavnen og afleverer bilen.

Turen kan forlænges med ekstra nætter undervejs eller med en af vores andre ture.
F.eks. kan vi kombinere rejsen med nogle spændende feriedage i London med musicalbilletter, forestillinger på Shakespeare’s Globe, besøg på Madame Tussauds, Houses of Parliament, London Eye, sejltur på Themsen, fodbold m.m.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin