Det Sydøstlige England – 9 dage kør-selv

En spændende kør-selv- og storbyferie til det sydøstlige England og London med fokus på nogle af landets smukke gamle slotte. 

Rejsen bringer jer bl.a. til Windsor, Anne Boleyn's barndomshjem Hever Castle, Dover Castle på de flotte hvide klipper, Havnebyen Portsmouth og Hampton Court Palace.
Turen slutter i London med besøg på Tower of London og en tur i London Eye.


  • 1 nat i Windsor
  • 2 nætter i Canterbury området
  • 2 nætter i Brighton
  • 3 nætter i London

Turen inkluderer:

  • 8 overnatninger på 4* hoteller
  • 8 x morgenmad
  • Togbillet fra Heathrow Airport – London t/r (privat transfer mod tillæg)
  • Entré til Tower of London eller Madame Tussaud’s
  • Billetter til London Eye
  • Heritage Pass

Vi bestiller også gerne jeres flybilletter og billeje.

Vi arrangerer også rejser for grupper. Kontakt os for tilbud.

Priser er i DKK pr. person
4* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 feb - 31 marfra kr. 12.100Få et tilbud
2024: 1 apr - 31 majfra kr. 12.900Få et tilbud
2024: 1 - 30 junfra kr. 13.500Få et tilbud
2024: 1 - 31 julfra kr. 14.200Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 15.500Få et tilbud
2024: 1 sep - 31 oktfra kr. 13.500Få et tilbud
2024: 1 nov - 31 decfra kr. 12.900Få et tilbud

Priser er i DKK pr. person
4*/5* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst til England - Windsor

Ankomst til Heathrow eller Gatwick Airport. Afhent jeres bil og kør til Windsor, hvor I skal tilbringe første nat.
I bør besøge Windsor Castle, der er residens for den britiske dronning og også verdens største beboede slot. St Georges Chapel er sidste hvilested for 10 monarker, inklusive Henrik VIII og hans favorit-hustru Jane Seymour. Har I lyst, kan I gå til aftensang i kapellet (hver dag kl. 17.15). Gå også en tur ad den lange allé i Windsor Park og i den gamle bydel. Byen ligger ligger smukt ved Themsen.

Overnatning på hotel i Windsor.


Dag 2: Hever Castle & Gardens

I dag skal I se Hever Castle, der var Anne Boleyn’s barndomshjem. Hun er berygtet for at være en, der ændrede kursen i den engelske historie p.g.a. den splid, hun skabte mellem landet og den romersk katolske kirke. Hun nægtede blot at være Henrik VIII’s elskerinde, men krævede at blive hans hustru.
Hever har en stor og meget smuk park med forskellige mindre haver, der bestemt bør ses. Her kan man sagtens bruges en del tid. Nær Hever ligger Penshurst Place, der også er en vigtig brik i Tudor-historien omkring kongens skilsmisse fra Anne of Cleves.
Kør videre til jeres hotel.

Overnatning i Canterbury/ Dover området.


Dag 3: Kent - Dover Castle

I dag går turen til Dover på sydkysten, hvor I besøger Dover Castle. Det ligger på de berømte hvide klipper og har været en vigtig borg siden romertiden og lige indtil militæret stoppede med at benytte det i 1960’erne. Henrik VIII opholdt sig der regelmæssigt, da han superviserede opførelsen af kystens forsvarsværker, eller når han rejste til og fra Frankrig.
Se et af Europas bedst bevarede romerske fyrtårne og gå rundt på de gamle borgmure. Gå en tur i de middelalderlige tunneller under jorden. Der er også et underjordisk hospital og tunnel-kompleks, der blev brugt under Anden Verdenskrig til at planlægge og udføre evakueringen af 330.000 britiske og franske tropper fra Dunkerque.

Overnatning på hotel i Dover området.


Dag 4: Beachy Head, Lewes & Brighton

Turen går vestpå gennem Hastings og videre til Eastbourne. På den anden side af byen ligger Beachy Head, der er Storbritanniens højeste kyst-kalkklippe, der også er en berømt TV og film location, bl.a. brugt i Harry Potter og James Bond filmene. I den lill by Lewes ligger det smukke Anne of Cleves House, hvor man kan se, hvordan der så ud under Tudor-tiden.
Kør videre til badebyen Brighton. Der kan I besøge den flotte Royal Pavillion. Senere bør I opleve en tur op i verdens højeste bevægelige observationstårn, British Airways i360, hvorfra man kan se 360 grader ud over landskabet. Om aftenen er det en af landets mest unikke barer.

Overnatning i Brighton.


Dag 5: Portsmouth

Næste destination er kystbyen Portsmouth i Hampshire. Den er hjemsted for the Royal Navy. Henry VIII betragtes som flåden fader, idet han fik bygget over 100 skibe i sin regeringstid. Besøg det flotte Mary Rose Museum. Skibet sank i 1545 efter 35 år i service. Det blev opdaget og bjerget i 1982 og er nu museets hovedattraktion.
Tag en tur op i Spinnaker Tower, en observationsplatform fra 2005 der er hele 170 m høj. Man kan se milevidt omkring derfra. Byens har mange gamle forsvarsværker, også opført af Henrik VIII. Besøg også HMS Victory, Nelson’s flagskib fra the Battle of Trafalgar.
I kører derpå retur til Brighton.

Overnatning i Brighton.


Dag 6: Hampton Court Palace & London

Turen går mod London til Hampton Court Palace. Henrik konfiskerede slottet fra Cardinal Wolsey in 1529, fordi kardinalen ikke fik ordnet den skilsmisse, kongen ønskede fra sin første hustru Catherine of Aragon, så han i stedet kunne gifte sig med Anne Boleyn. Der går udklædte skuespillere rundt i slottet, og hvem ved, måske støder I ind i Henrik VIII eller en af hans mange hustruer.
Hampton Court er stort, og der er blevet bygget til gennem tiden. Der er en flot stor park, smukke haver, en labyrint og en rigtig Tudor-tennisbane. Se Chapel Royal, der har været brugt til bøn i mere end 450 år. På Hampton Court vokser også en 400 år gammel vinstok, formodentlig verdens ældste, og den bærer stadigvæk druer.
Kør til Heathrow Airport og aflevér jeres bil. Derfra skal I med tog til London.

Overnatning på hotel i London.


Dag 7: Tower of London

Brug en stor del af dagen på at besøge Tower of London, der er næsten 1000 år gammelt og skueplads for nogle blodige begivenheder. Det blev brugt af kongen som residens, fort og fængsel og var bl.a. skueplads for henrettelsen af to af Henrik VIII’s hustruer, Anne Boleyn og Catherine Howard. Man kan faktisk se Henrik VIII’s rustning i Tower, et imponerende syn, da han jo som bekendt blev temmelig omfangsrig.
Se de 23.578 genstande der udgør kronjuvelerne. De er ikke uden grund en af verdens førende turistattraktioner.
Der er masser at opleve i Tower bl.a. de berømte Beefeaters, som stadigvæk bærer den samme gammeldags Tudor uniform.
Vi arrangerer gerne billetter til Musicals, Madame Tussaud’s m.m.

Overnatning på hotel i London.


Dag 8: London - Shakespeare's Globe Theatre, Tate Modern & St Paul's

Gå en tur langs Themsen til Globe Theatre. Shakespeare’s teater blev genopført af den amerikanske skuespiller Sam Wannamaker. Der blev brugt traditionelle byggemetoder, og det blev opført tæt på, hvor det det oprindelige teater lå.
Teatersæsonen åbner på Shakespeare’s fødselsdag d. 23. april og varer til slutningen af september. Der opsættes forskellige stykker, og det er en fornøjelse at se et af hans værker opført i de omgivelser, de blev skrevet til. Vi arrangerer gerne billetter til forestillingerne, programmet varierer meget.
Besøg også kunstmuseet Tate Modern, når I er på de kanter og gå en tur over fodgængerbroen Millennium Bridge til St. Paul’s.
Om aftenen er det en oplevelse at se byen fra London Eye (kan også gøres om dagen – eller udelades).

Overnatning i London.


Dag 9: Hjemrejse

Der vil være tid til at kigge mere på London alt efter hjemrejsetidspunkt. Derefter er det tid til at forlade London og tage tilbage til lufthavnen.

Turen kan forlænges, f.eks. med ekstra dage i London eller undervejs på turen.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin