Det Historiske England & Wales – 10 dage kør-selv

Denne kør-selv ferie i England og Wales byder på flotte naturoplevelser, bl.a. de fortryllende bjerglandskaber i Snowdonia Nationalpark i Nordwales.

I vil også opleve Bath, Cotswolds området med de fine gule huse, Shakespeares Stratford-upon-Avon og nogle fine slotte, bl. a. Warwick Castle. . Besøg også Robin Hood's Nottingham, Shrewsbury hvor Darwin boede, og middelalderbyen Chester.


10 dage / 9 nætter
2 nætter i Bath området
2 nætter i Stratford-Upon-Avon området
2 nætter i Nordwales
1 nat i Nottingham
2 nætter i Cambridge området

  • Turen inkluderer:
  • 9 overnatninger på gode 4* hoteller
  • 9 x morgenmad
  • Heritage Pass der bl.a. giver adgang til Stonehenge

Vi bestiller også gerne jeres flybilletter og billeje.

Priser er i DKK pr. person.
4* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 feb - 31 marfra kr. 10.800Få et tilbud
2024: 1 apr - 31 majfra kr. 11.500Få et tilbud
2024: 1 - 30 junfra kr. 11.900Få et tilbud
2024: 1 - 31 julfra kr. 12.800Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 13.800Få et tilbud
2024: 1 - 30 sepfra kr. 12.800Få et tilbud
2024: 1 okt - 31 decfra kr. 11.900Få et tilbud

Priser er i DKK pr. person.
4*/5* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst til England - Lacock & Bath

Ankomst til England. Undervejs til Bath kan I besøge Lacock National Trust Village, der er en idyllisk landsby, der står som i det 18 årh. Visse scener i film som “Harry Potter”, “The Wolf Man” og tv-versionen af Jane Austens ”Stolthed og Fordom” er indspillet på de pittoreske gader med bindingsværkshuse fra 1200-tallet.
Fortsæt til Bath hvor I skal tilbringe de næste 2 nætter.
Bath og det omkringliggende område med grønne bakkelandskaber er et af de smukkeste steder i England. Byen er helt unik med dens varme kilder, romerske bade og et det imponerende Bath Abbey. Bath har tiltrukket besøgende i århundreder. Det er en unik by med en spændende historie, og byder også på en mangfoldighed af museer, gallerier, haver og andre turistattraktioner.

Overnatning i Bath-området.


Dag 2: Bath

Brug dagen på at opleve Bath. Den er udpeget til World Heritage Site, fordi den byder på nogle af Europas fineste arkitektoniske bygningsværker som f.eks. The Royal Crescent, The Circus og Pulteney Bridge.
Derudover tilbyder Bath alt fra kunst til historie og mode. Jane Austen kommer man heller ikke uden om.
Den verdensberømte by har sin oprindelse helt tilbage fra romernes tid for mere end 2000 år siden. De opdagede de varme kilder og de romerske bade består stadigvæk. Prøv selv i the Thermae Bath Spa, der bruger det samme mineralholdige vand, som romerne og kelterne brugte for mange år siden.

Overnatning i Bath området.


Dag 3: Cotswolds, Stratford-upon-Avon og Shakespeare

Kør nordpå gennem det smukke Cotswolds område, der er kendt for sine smukt klippede hække og gule huse.
Derpå til Stratford-upon-Avon-området hvor I skal tilbringe 2 nætter. Det er en meget smuk by, der er fuld af historie og mest af alt kendt som William Shakespeare’s fødeby. I besøger huset, hvor han kom til verden d. 23. april 1564. Han døde 52 år senere, på selv samme dato.
Se også Shakespeare Centre der er en hyldest til hans 400 års fødselsdag. Han ligger begravet i smukke omgivelser ved Holy Trinity Kirken, nær Avon Floden.  Hans hustru Anne Hathaway’s hus er meget idyllisk beliggende lidt udenfor Stratford. Det tilhørte den fremgangsrige Hathaway familie, og det var dér, Anne boede, inden de blev gift. Alt ser stort set ud, som det gjorde på hendes tid.

Overnatning i Stratford-upon-Avon området.


Dag 4: Stratford-upon-Avon, Mary Arden's Cottage & Warwick Castle

Fortsæt jeres Shakespeare-oplevelse med et besøg i Mary Arden’s Cottage. Det var hans mors hjem og ligger ca. 4.5 km uden for byen. Det er nu et fint museum, der viser landbolivet fra Tudortiden frem til i dag. Her kan man bl.a. se sjældne fåreracer, kvæg og fjerkræ. Der er også dagligt falkonér-opvisninger, en sport der var yderst populær dengang. Ved siden af ligger Shakespeare Countryside Museum.
Om eftermiddagen bør I køre til Warwick Castle, hvor man får en af Storbritanniens største middelalder-oplevelser. Fra de flotte tårne og borgmure kan man skue ud over slottet og byen Warwick, der også bør besøges.
Slottet rummer nogle fantastisk flotte rum med fine opstillinger, der gør det hele meget livagtigt og står i stærk kontrast til kældrene og torturkammeret.

Overnatning i Stratford-upon-Avon området.


Dag 5: Shrewsbury & Nordwales

Kør mod nordvest til Shrewsbury der ligger tæt på grænsen til Wales. Byen er blevet kaldt den fineste Tudorby og med god grund. De sort hvide bindingsværksbygninger er at finde overalt, og der er mere end 660 fredede huse i byen, og de er forbundet via smøger og passager. Charles Darwin, der er søn af byen, ville stadigvæk sagtens kunne genkende det meste af den. I 1894 rejste man en statue af ham, selv om man endnu på det tidspunkt betragtede ham som en farlig ateist.  Den står uden for biblioteket.
Shrewsbury er også kendt som “Blomsternes By”, og hver sommer afholdes et årligt blomstershow i den smukke Quarry Park.  Fortsæt til jeres næste hotel i det nordlige Wales.

Overnatning i Caernarfon/ Llangollen området.


Dag 6: Caernarfon Castle & Snowdonia National Park

Kør til Wales og start med at besøge Caernarfon Castle, der nok er det mest iøjnefaldende middelaldermonument i Wales. Det blev påbegyndt i 1283 af Edward I, og det blev konstrueret som en militær befæstning, samtidig med at det var sæde for regeringen og kongeligt slot. Slottets unikke tårne, truende brystværn og mure med malede striber skulle være en efterligning af Konstantinopel og den romerske magt. Slottets symbolske status blev cementeret, da Edwards søn blev født i 1284 og blev til den første prins af Wales.
I 1969 blev stedet verdensberømt, da den nulevende Prins Charles blev kronet til prins af Wales på slottet.
Eftermiddagen bruges på en tur til Snowdonia National Park. Det walisiske navn er “Eryri” og betyder “ørnenes sted”. Det er et enestående naturområde og det flotteste i Wales.

Overnatning i Caernarfon/ Llangollen området.


Dag 7: Chester, Peak District, Chatsworth House & Nottingham

Efter morgenmaden kører I tilbage over grænsen til England til byen Chester. Den har en bymur, der stammer både fra romertiden og middelalderen. Byen er en blanding af det gamle og traditionelle til det moderne. Se de smukke bygninger og gå på shopping i middelalder-gallerierne, kaldet the Rows og nyd byens fine café-kultur.
Turen bringer jer derpå gennem det naturskønne Peak District. I den nordlige del er der åbne vidder med hedelandskab, længere sydpå kan I gå tur langs brusende floder i dale med rigt dyreliv, langt fra byernes hektiske liv.
Besøg det fornemme hus Chatsworth House i Bakewell med dets landbrugsjord. Der er også en spændende eventyr-legeplads, hvis man har børn med. Der er desuden stencirkler, slotte og museer i området.
Kør videre til Nottingham.

Overnatning i Nottingham-området.


Dag 8: Nottingham

Hør mere om legenden Robin Hood på byens museum. På museet og i kunstgalleriet på Nottingham Castle kan I se, hvordan den berømte sherif boede. Spis frokost på hvad der siges at være den ældste kro i England: “Ye Olde Trip To Jerusalem”. Den ligger op ad en klippeside, og der er lavet masser af gange langt derind, og fra kroen er der adgang dertil. Få mere at vide af personalet.
I tager derpå videre mod sydøst til jeres næste hotel i Cambridge.

Overnatning i Cambridge området.


Dag 9: Cambridge

Cambridge er verdensberømt for sit universitet og det høje kvalitetsniveau, når det gælder uddannelser. Dens kollegier huser over 17.000 studerende. Kings College Chapel er en kendt bygning verden over. Universitetets kollegiehaver er helt fantastiske, især Clare’s, Emmanuel’s og Newnham’s. Cambridge har en enestående rekord i at frembringe videnskabelige og kunstneriske berømtheder: Newton, Darwin, Wordsworth, Milton, Ian McKellan, John Cleese, Emma Thompson og Zadie Smith blev alle uddannet dér.
Byen er også rig på museer, gamle kirker og historiske traditioner. I kan besøge Fitzwilliam Museet, der har en enestående billedsamling, og Den Runde Kirke der er den ene af blot fire af den slags i hele Storbritannien.

Overnatning i Cambridge området.


Dag 10: Hjemrejse

Flyver I fra Heathrow og har tid vil det være oplagt at besøge den hyggelige by Windsor på vejen. I bør se Windsor Castle, der er residens for den britiske dronning og også verdens største beboede slot. Gå også en tur ad den lange allé i Windsor Park.
Kør til lufthavnen.

Turen kan forlænges med en eller flere nætter f.eks. i Windsor eller London.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin