Skotlands Højland & Harry Potter Toget – 10 dage kør-selv

En super flot rundrejse. Et af turens højdepunkter er den helt eventyrlige togrejse med "Harry Potter Toget" fra Fort William til Mallaig.

Derpå vil I opleve den fantastisk smukke skotske natur og bl.a. se den højest beliggende landsby og det højeste bjerg i Storbritannien.
Her er masser af flotte gamle slotte. Smag på dejlig whisky i Speyside og hyg jer med en god lunch på nogle af de lokale pubber. I vil se de skønne søer Loch Ness og Loch Lomond.
I starter med et par dage i Edinburgh. Se et af de steder hvor forfatteren J. K. Rowling skrev historien om Harry Potter.

(Det tilrådes at bestille denne rejse i rigtig god tid, da der er begrænsede pladser på Harry Potter toget).


Turen inkluderer:

 • 9 overnatninger på 4* hoteller (4*/5* hoteller/ slotte mod tillæg)
 • 9 x morgenmad
 • Ghost Tour eller Historisk Tour i Edinburgh
 • Entré til Edinburgh Castle
 • Sejltur på Loch Ness
 • Tur med Harry Potter Toget fra Fort William til Mallaig og retur på 2. kl. – Der kan bestilles togbilletter til 1. kl. mod tillæg.
 • (Harry Potter starter i april og kører til slutningen af oktober, samt visse datoer i december – det anbefales at bestille i rigtig god tid.)
 • 2 nætter i Edinburgh
 • 2 nætter i Aberdeenshire
 • 2 nætter i Inverness-området
 • 2 nætter i Fort William-området
 • 1 nat i Loch Lomond/ Trossachs-området

Bemærk:
Billeje og flybilletter er ikke inkluderet i prisen, men det bestiller vi også gerne.

Priser er i DKK pr. person.
4* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 - 30 junfra kr. 14.200Få et tilbud
2024: 1 - 31 julfra kr. 14.900Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 15.600Få et tilbud
2024: 1 - 30 sepfra kr. 14.900Få et tilbud
2024: 1 - 31 oktfra kr. 14.200Få et tilbud
2025: 1 apr - 31 majfra kr. 14.500Få et tilbud

Priser er i DKK pr. person.
4*/5* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024 & 2025Få et tilbudFå et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Edinburgh og Ghost Tour

Ankomst til Edinburgh Airport. Tag derfra til Skotlands smukke hovedstad.
Edinburgh byder på mange interessante museer, attraktioner og shopping muligheder. Se det elegante Charlotte Square og Princes Street, der er byens hovedstrøg. Der er mange små butikker og fredfyldte haver. Nyd aftenen i denne livlige universitetsby der har et bredt udvalg af restauranter, caféer og pubber.
Den gamle bydel “Old Town” omkring Royal Mile er hjemsted for mange historier. I jeres pakke er inkluderet en guidet ghost tour eller en historisk tur– en tur til fods gennem de snævre gyder eller den underjordiske del af Edinburgh.

Overnatning i Edinburgh.


Dag 2: Edinburgh Castle, J. K. Rowling & Sightseeing

Dagen starter med et besøg på Edinburgh Castle, der ligger højt hævet over byen.
Gå gennem den gamle bydel, der er fuld af historie med den brostensbelagte High Street, der engang var center for alle byens aktiviteter. I kommer forbi St. Giles Cathedral og City Chambers på Royal Mile, der går fra Edinburgh Castle til Holyrood House. Med dens snoede gyder og middelalderarkitektur har byen en hel del tilfælles med bøgerne og filmen om Harry Potter.
I kan besøge den charmerende café “Elephant House” der siges at være et af de steder, hvor hele Harry Potter historien startede. J.K. Rowling sad i baglokalet og skrev dele af den første bog. Hun var på det tidspunkt en presset enlig forælder. Fra caféen er der en betagende udsigt til Edinburgh Castle.
Forfatteren skrev faktisk på forskellige caféer i den gamle del af byen. Hun endte med at forfatte den sidste del af serien i en fredfyldt suite på det eksklusive 5* Balmoral Hotel, hvorfra hun kunne arbejde uforstyrret.

Overnatning i Edinburgh.


Dag 3: Bo'ness Motor Museum, Balmoral Castle & Royal Deeside

Forlad Edinburgh og kør først mod Falkirk hvor I kan besøge Bo’ness Motor Museum. Der kan man bl.a. se Ron Weasley’s Ford Anglia fra “Harry Potter & Hemmelighedernes Kammer”. Der er desuden diverse biler fra 50’erne, 60’erne og 70’enne og en afdeling dedikeret til James Bond.
Videre nordpå til byen Crathie hvor I besøger Balmoral Castle, der er den britiske konges feriested. (Der er dog ikke adgang, når kongefamilien selv bruger slottet). Man kan også gå tur i parken ad nogle afmærkede stier.
Videre til Ballater. Som barn boede Lord Byron lidt øst for byen. Han skrev digtet “Dark Lochnagar” om området.
Hvis I har lyst til en vandretur i skoven, er der mulighed for det omkring Dinnet i Glen Tanar.
Når man er i Royal Deeside, hvor floden Dee løber, er det oplagt at besøge et af whiskydestilleriene, f.eks. Royal Lochnagar. Hør deres guide fortælle om the “Angels Share”.
Videre til jeres hotel.

Overnatning i Aberdeenshire.


Dag 4: Aberdeen, Skotlands Nordkyst og Fyvie Castle

Dagen kan enten bruges på at besøge granitbyen Aberdeen, der blev grundlagt i 1124 og bl.a. huser et af Skotlands ældste universiteter. Her er gode shopping-muligheder og masser af caféer og restauranter.
Eller I kan I køre til den smukke nordkyst og kigge på den lille by Pennan mellem Banff og Fraserburgh. Den er lillebitte med en enkelt række huse og et hotel og ligger ud til vandet. Den er kendt fra filmen “Local Hero”.
I Macduff ligger Macduff Marine Aquarium med hundredvis af havdyr, lige fra havkatte til vandmænd.
På Speyside Cooperidge i Huntly kan I se, hvordan de fremstiller whiskytønder. Der masser af whiskydestillerier i området.
Besøg Fyvie Castle der er et fornemt eksempel på skotsk ridder-arkitektur. Dets fem tårne ​​symboliserer fem århundreders skotsk historie. Hvert især er opkaldt efter de respektive familier, der ejede det.

Overnatning i Aberdeenshire.


Dag 5: Tomintoul, Grantown-on-Spey, Culloden & Inverness

Kør gennem højlandet til Tomintoul. Den er Storbritanniens højest beliggende landsby og landskabet i området er fantastisk flot.
Videre til Grantown-on-Spey i Speyside.
Kør mod nord gennem Dava Moor. Det var her Kong Macbeth mødte de 3 hekse i Shakespeares berømte skuespil. Besøg Cawdor Castle syd for Nairn.
Derfra videre til Culloden. Her udkæmpedes det sidste slag på Britisk jord mellem den engelske hær og de skotske jacobit-tropper, anført af Bonnie Prince Charles.

Overnatning i Inverness-området.


Dag 6: Black Isle, Fortrose, Cromarty & Inverness

Denne dag går turen fra Inverness nordpå gennem Black Isle. Ruten fører jer til Fortrose, hvor der står et monument over Brahan Seer. Han var en berømt synsk mand i Skotland i det 16. årh. Han forudsagde bl.a. lokomotivets ankomst i højlandet. (Uheldigvis gav han på et tidspunkt en temmelig indiskret spådom og led en grusom død.). Tag en lille omvej fra Fortrose til Chanory Point ved kysten, der er et af bedste steder i Skotland at se delfiner.  Kør videre til Cromarty. Navnet er forbundet med historien om kaptajn John Reid, der efter sigende fangede en syngende havfrue i en grotte på kysten.
Kør videre til Muir of Ord og stop evt. i den lille by Beauly, inden I kører tilbage til Inverness, der også kaldes “Højlandets Hovedstad”.

Alternativt kan I vælge at tage på delfin-cruise fra Inverness eller sejltur på Loch Ness.

Overnatning i Inverness-området.


Dag 7: Loch Ness, Urquhart Castle, Ben Nevis og Fort William

Kør sydpå langs Loch Ness der er hele 39 km lang og aldrig fryser til, fordi den er 132 m på det dybeste sted. Det er muligt at besøge udstillingen af samme navn. Ikke langt derfra ligger ruinerne af Urquhart Castle. Det er der, man har fleste beretninger fra folk, der siger de har set det berømte uhyre.
I fortsætter til Fort William, der ligger smukt ved bredden af Loch Linnhe. Lidt nord for byen ses Ben Nevis, der er Storbritanniens højeste bjerg. Det er muligt at tage med skilift op på et andet højt bjerg ved siden af, Aonach Mor (ca. 10 km nord for Fort William).

Overnatning i Fort William-området.


Dag 8: Harry Potter Toget

I dag skal I på udflugt med “Harry Potter Toget”, der i filmene hed Hogwarts Express og kørte Harry hele vejen fra London til Hogwarts.
I kører fra Fort William til Mallaig på vestkysten. Det er en af de smukkeste ruter med tog, så glæd jer! I passerer over Glenfinnan viadukten, alt imens I kan nyde udsigten over Loch Sheil, en anden af filmenes locations.
Der vil være tid til at spise og kigge jer omkring i Mallaig, inden I returnerer til Fort William.

Overnatning i Fort William-området.


Dag 9: Glencoe, Rannoch Moor, Trossachs & Loch Lomond

I fortsætter rejsen sydpå gennem Glencoe, der er et af de mest imponerende og betagende områder i Skotland. Man kører helt nede mellem høje, vilde bjerge, og det er en fantastisk køretur.
Dalen danner baggrund i adskillige scener i “Fangen fra Azkaban” bl.a. den hvor Hermione slår Malfoy. Det er noget alle Harry Potter Fans opfatter som et meget tilfredsstillende øjeblik i historien.
Videre gennem Rannoch Moor til Trossachs og Loch Lomond. Kør evt. til byen Callander hvor Rob Roy & Trossachs Visitor Centre er et interessant sted at besøge. Rob Roy McGregor levede i det område. Han var en af de store legender i den skotske folklore fra l700-tallet, og kendes fra Rob Roy filmen med Liam Neeson.

Overnatning i Loch Lomond/ Trossachs – området.


Dag 10: Stirling og hjemrejse

Hvis I har tid, kan I køre til Stirling og se slottet. Byen er kendt som “Porten til Højlandet” p.g.a. dens strategiske beliggenhed. Slottet ligger højt hævet på en klippe, med udsigt over hvad der engang var slagmarken Bannockburn.
Stirling har adskillige monumenter over skotske helte, såsom og Robert the Bruce og William Wallace, der besejrede englænderne i 1300- og 1400-tallet.
Derfra videre til Edinburgh Airport. Aflevering af bilen og hjemrejse.

Turen kan forlænges med ekstra nætter undervejs eller i Glasgow eller Edinburgh.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin