Transsylvaniens Slotte – 7 dages Luksus Togrejse

Tag med på en luksus togrejse ombord på Golden Eagle Donau Express gennem hjertet af Transsylvanien. I vil opleve en skøn blanding af farverig kultur og middelalderlige slotte, midt i de skovklædte og bjergrige landskaber i denne sjældent besøgte region.

De majestætiske byer i hver ende af denne spektakulære rejse står i fuld kontrast til hinanden, men begge har storslået arkitektur, fra de udsøgte moskeer i Istanbul til de elegante barokbygninger i Budapest. I vil udforske de fascinerende historier og ældgamle kulturer i disse spændende byer, formet af svundne tiders imperier.
Alt imens I slapper af i de elegante omgivelser ombord på Golden Eagle Donau Express, forsætter rejsen gennem smukke landskaber og bjergkæder på jeres tur gennem Transsylvanien. I besøger Draculas sagnomspundne fødested og gotiske bopæl og besøger nogle fortryllende middelalderbyer i regionen, prydet af huse fra det 16. århundrede, eventyrtårne og historiske, brostensbelagte gader.


Turen inkluderer

Rejseplan
Istanbul – Veliko Tarnovo – Sinaia – Brasov – Sighisoara – Sibiu – Kecskemet – Lajosmizse – Budapest

Rejsen Inkluderer:

 • 4 nætter i privat kupé en-suite på Golden Eagle Donau Express toget
 • 2 nætter på 5* hoteller (1 i Istanbul og 1 i Budapest).
 • Inklusive alle drikkevarer (fra standard barlisten)
 • 6 x morgenmad, 5 x frokost & 6 x middag
  (Herunder frisk tillavede måltider af lokale råvarer ombord på toget, autentiske madoplevelser på lokale restauranter.)
 • Ekspert guidede udflugter som beskrevet i turbeskrivelsen
 • Freedom of Choice udflugts muligheder
 • Kabine-service inklusive aftenopredning
 • Erfarent Tour Management team
 • Services fra en britisk registeret læge og medicinske faciliteter ombord på toget
 • Transfers ved ankomst og afrejse
 • Alle drikkepenge – både i og uden for toget
 • Porter service af jeres bagage under hele rejsen

Bemærk:

 • Flybilletter er ikke inkluderet i prisen, men dem booker vi selvfølgelig også gerne.

Priser er i DKK pr. person

Periodepr. person i delt Deluxe Twin Cabinpr. person i enkelt Deluxe Cabinpr. person i delt Superior Deluxe Dobbelt Cabinpr. person i enkelt Superior Deluxe Cabin
2024: 20 okt - 26 oktfra kr. 76.500fra kr. 114.800fra kr. 96.000fra kr. 160.500
2025: 30 maj - 5 junfra kr. 80.300fra kr. 120.000fra kr. 103.500fra kr. 172.500
2025: 18 okt - 24 oktfra kr. 80.300fra kr. 120.000fra kr. 103.500fra kr. 172.500

Dag 1: Tyrkiet, Istanbul - Ankomst

Ankomst til Istanbul, hvor I vil blive mødt og kørt til det femstjernede Pera Palace Hotel med en storslået udsigt ud over Det Gyldne Horn, som adskiller de to bydele af Istanbul.
Denne aften vil I nyde en velkomstmiddag, der giver jer mulighed for at møde jeres medrejsende.

Det er muligt at tilføje ekstra nætter før jeres ophold i Istanbul, for at udforske mere af byen. Kontakt os venligst for hotelmuligheder, turprogrammer og priser.

Overnatning på 5* hotel i Istanbul


Dag 2: Istanbul - Den Blå Moske, Hagia Sophia & Topkapi

Istanbul er den sagnomspundne by, der spænder over både Asien og Europa. Denne dag kan I se, hvordan gammelt møder nyt og øst møder vest, når I besøger et udvalg af Istanbuls must-see historiske steder.
Et af de mest berømte monumenter i både den tyrkiske og islamiske verden, Sultan Ahmet-moskeen (Den Blå Moske) er en fantastisk skabelse i klassisk osmannisk stil og har seks tårnhøje minareter og 260 vinduer, der belyser dens store hovedkammer, som er dekoreret med mere end 20.000 Iznik fliser.
Nu er den et museum, men Hagia Sophia blev bygget i det 6. århundrede af Kejser Justinian og var en af de største basilikaer i den kristne verden. Efter den osmanniske erobring blev den omdannet til en moske og er i dag et af de mest storslåede museer i verden. Tag en pause der for at beundre den fine byzantinske arkitektur.
Det største og ældste palads i verden og den primære bopæl for de osmanniske sultaner fra 1465 til 1853, er Topkapi, kronjuvelen i det osmanniske imperium. Med dets statskasse og eksotiske bygninger med udsigt over Det Gyldne Horn, vil jeres besøg i Topkapi helt sikkert være en virkelig fascinerende oplevelse.
Sidst på eftermiddagen slutter I jer til det private tog, Golden Eagle Donau Express, for at begynde jeres togrejse gennem Bulgarien og Rumænien og videre til Budapest.

Overnatning på Golden Eagle Donau Express.


Dag 3: Bulgarien - Veliko Tarnovo & Tsarevetsfæstningen

Denne morgen nyder I udsigten fra det private tog, imens I klatrer over Shipka Passet og ankommer til jeres første stop, Veliko Tarnovo, der er Bulgariens gamle hovedstad. Beliggende i et storslået bjergsceneri, synes stenhusene at ligge oven på hinanden på Yantra-flodens stejle bredder. En udflugt inkluderer den fremragende bevarede middelalderfæstning, Tsarevets. Der vil også være tid til at vandre rundt på egen hånd gennem de smalle gyder i den gamle by.
Denne aften kan I slappe af i togets Bar Lounge vogn før middagen serveres, imens jeres tog fortsætter gennem det naturskønne landskab, og I kører ind over den rumænske grænse.

Overnatning på Golden Eagle Donau Express.


Dag 4: Rumænien - Sinaia, Peles Slottet & Brasov, Bran Slottet

Natten over drejer og svinger toget, når det klatrer over Karpaterne og snor sig gennem det dramatiske landskab med krystalklare bjergbække.
Denne morgen ankommer I til Sinaia til en rundvisning i Peles Slottet. Det er et mesterværk i tysk nyrenæssance-arkitektur, og af mange anses det som et af de mest fantastiske slotte i Europa. Det blev påbegyndt af Kong Carol I i 1873 og afsluttet i 1883, og siden fungerede slottet som sommerresidens for den kongelige familie indtil 1947. Dets 160 værelser er prydet med de fineste eksempler på europæisk kunst, Murano krystallysekroner, tyske farvede ruder og Cordoba læderbeklædte vægge.
I tager tilbage til toget i tid til frokost, hvorpå I fortsætter I til Brasov. Om eftermiddagen er der besøg på Bran Slottet. Det er omgærdet af en aura af mystik og legender og er beliggende højt på toppen af en 60 meter høj klippe. Slottet fra det 14. århundrede berømmet for sine imponerende tårne og tårne, samt myten skabt omkring Bram Stockers ”Dracula”. Efter en rundvisning i slottet og dets omgivelser vil I denne aften nyde en gallamiddag inden for slottets mure.

Overnatning på Golden Eagle Donau Express.


Dag 5: Rumænien - Sighişoara (Draculas fødested) & Sibiu

Der er en tidlig afgang fra Brasov og efter morgenmaden ankommer I til Sighişoara, hvor der er en vandretur til byens vigtigste højdepunkter. Et verdensarvssted, der siges at være fødestedet for Dracula, og en af de bedst bevarede befæstede middelalderbyer i Europa. Burgher huse og udsmykkede kirker ligger langs de brostensbelagte gader.
I returnerer til toget i tid for frokost, mens toget fortsætter til Sibiu, der især er kendt for dens germanske arkitektur i den gamle bydel, grundet arven fra saksiske bosættere fra det 12. århundrede. Omkring byen kan man i dag se resterne af middelalderlige mure og tårne, herunder Turnul Sfatului (Rådets tårn) fra det 13. århundrede, der forbinder byens to pladser.
Denne aften nyder I en sidste middag ombord på toget, imens I rejser videre over den store ungarske slette.

Overnatning på Golden Eagle Donau Express.


Dag 6: Ungarn - Kecskemet, Lajosmizse og "Puszta" hesteshow & Budapest

Denne morgen får I mulighed for at udforske Kecskemét, en fascinerende by i Ungarns geografiske centrum, før toget kører til Lajosmizse hvor I skal opleve et spektakulært ”Puszta” hesteshow.
I ankommer derefter sent på eftermiddagen til den romantiske og historiske ungarske hovedstad, Budapest, der ligger ved bredden af den storslåede Donau Flod. Der overnatter I på det femstjernede “Four Seasons Gresham Palace Hotel”. Det et unikt art nouveau vartegn, der kombinerer historisk elegance med ultramoderne bekvemmeligheder.
Denne aften er der en afskedsmiddag på en lokal restaurant. Her får I mulighed for at reflektere over jeres rejse, der førte jer gennem denne fascinerende del af Europa.

Overnatning på 5* hotel i Budapest.


Dag 7: Budapest - Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet vil der være transfer til lufthavnen for hjemrejse.

Det er muligt at forlænge opholdet i Budapest.