Skotland med Tog – Den Østlige tur – 10 dage

At rejse med tog er ideelt for jer, der måske ikke helt trygge ved at køre i den "forkerte side" af vejen eller ønsker at rejse på en mere afslappet måde. Her kan I sidde i ro og mag og nyde landskabet glide forbi.

Tag på en spændende togrejse i det charmerende østlige Skotland. I besøger Skotlands smukke hovedstad Edinburgh, Aberdeen og Inverness og Pitlochry, der ligger i højlandet. I kommer også på et par oplevelsesrige heldagsture med minibus, f.eks. til Loch Ness, Isle of Skye, den skotske vestkyst eller til et whiskydestilleri. Der er også et par overnatninger i den lille by Pitlochry, hvor I har mulighed for at besøge et whiskydestilleri og et slot og tage på en Mountain Safari.


Turen inkluderer følgende:

  • 9 overnatninger på 4* hoteller (5* mod tillæg)
  • 9 x morgenmad
  • Transfer fra lufthavn til jeres hotel i Edinburgh
  • Entré til Edinburgh Castle
  • Togpas – med 4 dages togkørsel inden for en 8-dages periode (hverdage efter kl. 09.15)
  • Éndagstur med bus fra Aberdeen f.eks til Dunotter Castle og Braemar i Cairngorms Nationalpark eller en whiskytur.
  • Éndagstur med bus fra Inverness, f.eks, til Loch Ness, Isle of Skye eller til Skotlands vestkyst.
  • Mountain Safari

  • 2 nætter i Edinburgh
  • 2 nætter i Aberdeen
  • 3 nætter i Inverness
  • 2 nætter i Pitlochry

Bemærk: Flybilletter er ikke inkluderet i prisen, men vi bestiller gerne.

Det kan forekomme, at ikke alle hoteller ligger i gå-afstand fra stationerne. Evt. transport til og fra hotel er for egen regning eller kan tilkøbes.

Priser er i DKK pr. person

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 - 31 marfra kr. 16.500Få et tilbud
2024: 1 apr - 31 majfra kr. 16.900Få et tilbud
2024: 1 - 30 junfra kr. 17.900Få et tilbud
2024: 1 - 31 julfra kr. 18.300Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 19.500Få et tilbud
2024: 1 - 30 sepfra kr. 18.300Få et tilbud
2024: 1 - 31 oktfra kr. 17.900Få et tilbud
2024: 1 - 30 novfra kr. 16.900Få et tilbud
2025: 1 feb - 31 marfra kr. 17.100Få et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Ankomst - Sightseeing i Edinburgh

Ankomst Edinburgh. Brug f.eks. eftermiddagen til at besøge nogle af byens spændende museer eller til bare at slentre rundt i den charmerende by. Se det elegante Charlotte Square og også Princes Street, der er byens hovedstrøg. Der er mange forretninger, men også fredfyldte grønne områder.

Overnatning i Edinburgh.
Her har I mulighed for at opgradere til et charmerende 5* slotshotel med vidunderlig beliggenhed, tæt på centrum af Edinburgh.


Dag 2: Sightseeing Edinburgh

Start dagen med et besøg på Edinburgh Castle.
kan I gå gennem den gamle bydel, der er fuld af historie med den brostensbelagte High Street, der engang var center for alle byens aktiviteter. I kommer forbi St Giles Cathedral og City Chambers på the Royal Mile, der går fra Edinburgh Castle til slottet Holyrood. Royal Mile er hjemsted for mange sære og spændende historier. Efter en frokostpause kan I f.eks. bestille en Ghost Tour, hvor I ser de underjordiske gange og hvælvinger i den gamle bydel og hører masser af spændende og lidt uhyggelige historier om gamle dage – eller en historisk tur over jorden.
Vi arrangerer også skotsk show, whiskysmagning, Tattoo i august 2022 og meget mere.

Overnatning i Edinburgh.
Her har I mulighed for at opgradere til et charmerende 5* slotshotel med vidunderlig beliggenhed, tæt på centrum af Edinburgh.


Dag 3: Sightseeing i Aberdeen

Tag med toget op langs østkysten til Aberdeen – “Granitbyen” som den også kaldes p.g.a. de mange bygninger, lavet af granitsten. Brug resten af dagen på at opleve den interessante by med dens mange gallerier og spændende museer. Der er gode shopping muligheder i den livlige havneby og masser af restauranter, cafeer og pubber. Den også er en universitetsby og har en flot botanisk have.
Det er en god idé at tage en sightseeingtur med bus til de forskellige turistattraktioner.

Overnatning i Aberdeen – eller alternativt på et manor house hotel i en mindre by i Aberdeenshire, hvis I hellere vil bo på landet.


Dag 4: Aberdeen og éndagstur i Aberdeenshire

Dagen bruges på en sightseeingtur med minibus ud fra Aberdeen, enten til et af Skotland flotte slotte, Dunnottar Castle på østkysten og Braemar, en dejlig lille landsby i Cairngorms Nationalpark – eller en whiskytur.

Overnatning i Aberdeen eller i en mindre by i Aberdeenshire, hvis I hellere vil bo på landet.


Dag 5: Inverness

Tag toget gennem de smukke landskaber til “Højlandets Hovedstad”, Inverness. Her kan I nyde eftermiddagen og udforske byen, der ikke er større, end at man kan gå rundt til fods.
Ved Ness ligger Inverness Castle, der førhen blev brugt som retsbygning. Nyd en smuk spadseretur langs  floden og gennem skoven. I floden ligger en del miniøer, der er forbundet til bredden med fine hængebroer. Man glemmer helt, at man er midt i byen. Besøg byens Victorian Market på Queensgate med dets små butikker. Leakey’s Bookshop på Church Street er et mekka for bogelskere.
Der ligger også masser af restauranter, pubber m.m. i Inverness.

Overnatning i Inverness.


Dag 6: Inverness og heldagstur til Loch Ness, Isle of Skye, whiskydestilleri eller lign.

Denne dag er der inkluderet en éndagstur med minibus til Loch Ness, en whiskytur, til Isle of Skye, Applecross på vestkysten eller Glen Affric (afhænger af hvilken ugedag det er). I besøger spændende steder og kommer til at se det fantastisk smukke skotske højland.
Aftenen kan nydes i Inverness.

Overnatning i Inverness.


Dag 7: Inverness, Culloden, Delfiner & Loch Ness

Dagen er fri til at udforske området omkring Inverness. Start evt. dagen med at tage med bus til Culloden. Her stod det sidste blodige slag mellem den engelske hær og de skotske jacobit-tropper anført af Bonnie Prince Charles.
En anden mulighed er at tage på delfin-cruise fra Inverness til Moray Firth, eller hvis I gerne vil se mere af Loch Ness, så er det en god idé at tage en bådtur på søen (begge dele kan tilkøbes).

Overnatning i Inverness.


Dag 8: Pitlochry & Whisky

Turen fortsætter videre med toget til Pitlochry, der er en charmerende lille højlandsby i Perthshire. Byen kaldes “Porten til Højlandet”.
Der ligger bl.a. to whiskydestillerier: Edradour der er et af Skotlands mindste og ret berømt for sin single malt, samt Blair Atholl. Den lille hyggelige by byder desuden på en del restauranter og pubber. Om sommeren er der også et teater.

Overnatning i Pitlochry, Perthshire.
Her har I mulighed for at opgradere til et skønt 5* slotshotel med vidunderlig beliggenhed og en dejlig spa (mod tillæg).


Dag 9: Pitlochry & Mountain Safari

Denne dag skal I på en spændende Mountain Safari, hvor en ranger iført kilt, kører jer i Landrover el. lign. op i et smukt område, hvor I kan være heldige at se råvildt, ørne m.m. Transport dertil er for egen regning. Eller I kan tage på en 1,5 times sejltur på Loch Tay.
Eller I kan tage evt. tage toget til Blair Castle, der ligger lidt nord for Pitlochry. Det er et yderst charmerende og smukt lille hvidt slot med egen hær og en flot våbensamling i hall’en.

Overnatning i Pitlochry, Perthshire.
Her er det muligt at opgradere til et skønt 5* slotshotel (mod tillæg).


Dag 10: Hjemrejse

Tog til Edinburgh Airport og hjemrejse.

Turen kan forlænges med ekstra nætter i Edinburgh.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin