Grand Alpine Express – 11 Dage

Dramatiske bjerg-scenerier, grønne enge og smukke søer udgør den ubrudte baggrund for denne storslåede togtur med Golden Eagle Danube Express. Nyd inspirerende de fantastiske landskaber, mens I rejser med privattog gennem Centraleuropas fantastiske alperegion.

Fra de klassiske hovedstæder Budapest og Wien rejser I dybt ind i det østrigske Tyrol, inden I kører ind i de Schweiziske dale og videre igennem det italienske Lake District, Derpå begiver I jer ind i det mindre kendte, men lige så smukke land Slovenien og dets juvel, søen Bled.
I krydser nogle af de flotteste jernbaneruter i verden når Golden Eagle Danube Express væver sig igennem tunneler, over viadukter og bjergpas. Rejsen ender i den betagende maritime by Venedig, med dens fantastiske blanding af gotiske og renæssance paladser, på kanten af den italienske kyst. En perfekt afslutning på en mindeværdig tur med alpine oplevelser.


Turen inkluderer

Rejseplan
Budapest – Vienna – Semmering Passet – Achen Søen – Innsbruck – Zurich – St Gotthard Passet – Como Søen – Milano – Verona – Trieste – Bled Søen – Ljubljana – Postojna – Venedig

Rejsen inkluderer

  • 6 nætter i privat kupé en-suite på Golden Eagle Donau Express toget
  • 4 nætter på 5* hoteller (2 i Budapest og 2 i Venedig).
  • Inklusive alle drikkevarer (fra standard bar-listen)
  • 10 x morgenmad, 9 x frokost & 10 x middag
    (Herunder frisk tillavede måltider af lokale råvarer ombord på toget, autentiske madoplevelser på lokale restauranter.)
  • Ekspert guidede udflugter som beskrevet i turbeskrivelsen
  • Freedom of Choice udflugts muligheder
  • Kabine-service inklusive aftenopredning
  • Erfarent Tour Management team
  • Services fra en britisk registeret læge og medicinske faciliteter ombord på toget
  • Transfers ved ankomst og afrejse
  • Alle drikkepenge – både i og uden for toget
  • Porter service af jeres bagage under hele rejsen

Bemærk:

  • Flybilletter er ikke inkluderet i prisen, men dem booker vi selvfølgelig også gerne.

Priser er i DKK pr. person

Periodepr. person i delt Deluxe Twin Cabinpr. person i enkelt Deluxe Cabinpr. person i delt Superior Deluxe Dobbelt Cabinpr. person i enkelt Superior Deluxe Cabin
2024: 17 - 27 majfra kr. 116.300fra kr. 174.800fra kr. 146.300fra kr. 244.500

Dag 1: Ankomst Ungarn - Budapest

Ved ankomsten til Budapest vil I blive mødt i lufthavnen (alternativt på togstationen) og blive transporteret til jeres flotte hotel til et to-nætters ophold.
Senere skal I nyde en velkomstmiddag i de elegante omgivelser i dette art nouveau-vartegn, der ligger med flot panoramaudsigt over Donau Floden. Her mødes I med jeres medrejsende på denne utroligt spændende rejse.

Overnatning på Four Seasons Hotel Gresham Palace 5* i Budapest.


Dag 2: Budapest - Sightseeing

Budapest består rent faktisk af to byer, adskilt af Donau Floden. Den gamle by, Buda, med det imponerende kongelige palads, dominerer byen. Det har med en fantastisk udsigt over Donau og til Pests kommercielle hjerte. Jeres rundtur inkluderer Slotsdistriktet, St. Mathias Kirke og en panoramaudsigt over byen fra Gellert-bakken. I vil også se Citadellet, Operahuset, Sankt Stefans Basilika, Heltepladsen og Byparken.
Resten af ​​dagen er til fri afbenyttelse, hvor I kan slentre langs bredden af ​​Donau, besøge den historiske store markedshal med dens enorme udvalg af lækre fødevarer og vine, eller tage til et af byens berømte termiske bade for en foryngende dukkert. Alternativt kan I slappe af på hotellet og forkæle jer selv i hotellets luksuriøse spa med infinity-pool, eller gøre brug af det topmoderne fitnesscenter.

Overnatning på Four Seasons Hotel Gresham Palace 5* i Budapest.


Dag 3: Østrig - Wien

I starter jeres spændende togrejse med en drinksreception i det imponerende royale venteværelse på Budapest Nyugati Station, inden I går ombord på Golden Eagle Donau Express. til vores morgenafgang. I vil blive vist til jeres kupé kahyt og senere serveres en dejlig frokost, imens toget kører mod Wien.
Østrigs fantastisk smukke hovedstad betager besøgende med sin rige kulturarv. Det er en forførende metropol med kunstfærdige paladser, berømte kaffehuse, klassisk musik og fortryllende operaer.
Dagens program giver jer mulighed for at besøge det livlige Naschmarkt, der er hjemsted for over 100 mad- og antikboder og det berømte og meget smukke Schönbrunn Palads. Alternativt er det muligt at udforske Wien på egen hånd.
Denne aften vil I nyde en privat koncert med Vienna Supreme Orchestra.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Day 4: Østrig - Semmering Passet, Achen Søen & Innsbruck

I dag vil I opleve et af rejsens virkelige højdepunkter. Der er afgang fra Wien om morgenen, hvorpå I rejser over det centrale Østrig og ind i Alperne ad en utrolig naturskøn rute.
Hust at tage billeder når toget klatrer over Semmering Passet med dets 16 viadukter og 15 tunneller, gennem det berømte skisportssted Kitzbühel til Jenbach. Efter frokost fortsætter I ad den smukke rute til den maleriske Achensee, hvor I skal på en bådtur på søen.
Derfra transporteres I en kort tur med bus til Innsbruck, der er hovedstaden i Østrigs vestlige delstat Tyrol. Det er en by i Alperne, der længe har været en destination for vintersport. Innsbruck er også kendt for sin kejserlige og moderne arkitektur. Nordkette kabelbanen med sine futuristiske stationer, designet af arkitekt Zaha Hadid, klatrer fra byens centrum op i 2.256 meters højde. Derfra er der et fantastisk fugleperspektiv over det omkringliggende alpine terræn.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 5: Schweiz - Zürich

Endnu en fantastisk morgen ombord på Golden Eagle Donau Express, hvor I bare kan læne jer tilbage, slappe af og se landskabet i Vorarlberg udfolde sig foran jeres øjne. I passerer gennem St. Anton, før I krydser gennem Liechtenstein og derefter ind i Schweiz. Der kører I langs hele Zürich-søen, før I ankommer til Zürich.
Zürich er et globalt center for bank og finans og ligger i den nordlige ende af Zürich-søen, i det nordlige Schweiz. De maleriske gader i den centrale Altstadt, på begge sider af Limmat-floden, afspejler byens før-middelalderlige historie. Havnepromenader som Limmatquai følger floden mod rådhuset, der er fra det 17. århundrede. Imens I er i byen, vil I kunne nyde en traditionel schweizisk fonduesmagning.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 6: Schweiz, St. Gotthard Passet & Italien - Como Søen og Milano

I dag er det frem med kameraerne! Efter at have forladt Zürich passerer I langs bredderne af søerne Zug og Lucerne, inden I starter den meget naturskønne stigning mod St. Gotthard Passet. På den anden side af den gamle St. Gotthard Tunnel fortsætter turen gennem Lugano mod Comosøen i Italien, hvor I stopper og spiser frokost ved søen.
Como Søen er omgivet af høje bjerge og dramatiske klipper, så den er meget anderledes end de andre italienske søer. En smal vej løber op ad vestkysten mod Schweiz, og den ligger højt over vandet, hvorfra byerne kan ses under den. Kendt for sine smukt bevarede offentlige parker og historiske villaer, er det let at se, hvorfor så mange berømtheder elsker Comosøen. I nyder en bådtur på Comosøen og besøger den smukke by Bellagio.
Fra Como rejser I videre til den nærliggende storby, Milano, Italiens forretningshovedstad, for et kort besøg. Den er berømt for mode og fodbold, men også for dens pragtfuldt restaurerede gotiske Duomo og Teatro La Scala.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 7: Italien - Verona & Trieste

Om morgenen, efter at have kørt langs den sydlige bred af Gardasøen, ankommer I til Verona. Den er bl.a. berømt for at være rammen om Shakespeares ”Romeo og Julie”. I tager på en informativ tur til fods til Veronas berømte steder, herunder det første århundredes romerske amfiteater på Piazza Bra.
I spiser frokost ombord på toget og senere på eftermiddagen ankommer I til den italienske havneby, Trieste, for en kort visit. I ser det imponerende Miramare Slot og besøger også den store Piazza Unita d’Italia, der er byens vigtigste torv. Stående på en bakke med udsigt over Trieste, ligger den berømte kirke San Giusto. Den er bygget omkring et middelalderkompleks og kan dateres tilbage til det 13. århundrede. I vil besøge kirken hvor I kan beundre den pragtfulde byzantinske stils arkitektur, beriget med dyrebare mosaikker.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 8 Slovenien - Bled Søen & Ljubljana

Denne morgen skal I tidligt op, når jeres tog kører væk fra Trieste og over grænsen til Slovenien. Det fortsætter op gennem de julianske alper til Bled Søen, der med sin ø, kirke og slot er en utrolig malerisk sø, beliggende ved foden af Alperne i det nordvestlige Slovenien.
Herfra rejser I videre til hovedstaden Ljubljana, imens I spiser frokost om bord på toget. Byen byder på en skøn kombination af gammel arkitektur og en ungdommelig kultur. Jeres eftermiddagstur inkluderer besøg på Preseren Pladsen, Trippelbroen og Dragebroen.
Toget standser for natten i Postojnia.

Overnatning på Golden Eagle Danube Express.


Dag 9: Slovenien & Italien - Postojna Grotterne & Venedig

Om morgenen er der et privat besøg i de helt fantastiske og kæmpestore Postojnia Grotter.
I fortsætter derefter sydpå mod Mestre, hvor jeres tog drejer ind på den 4 kilometer lange vejbro Ponte della Libertà, over Venedigs lagune og ind på Venedig Santa Lucia Station, der er beliggende på Canal Grande. I ankommer efter frokost og tager afsked med jeres tog og togpersonalet. I transporteres et centralt hotel, hvor I skal overnatte de næste to nætter.

Overnatning i Venedig


Dag 10: Italien - Venedig - Canal Grande, Markuspladsen & Rialto Markedet

Venedig er en virkelig fængslende og romantisk by. Dens uovertrufne skønhed tager pusten fra både førstegangsbesøgende og stamgæster. I dag kan I nyde en vandretur til højdepunkterne i denne spektakulære by. Gå gennem de snoede stræder ved siden af Canal Grande til Markuspladsen, som i 1.000 år har været hjertet af det venetianske liv. I ser også Markuskirken og slentrer gennem Rialto Markedet. En tur til Venedig ville ikke være komplet uden en gondoltur på Venedigs berømte kanaler (der er en 30 minutters gondoltur inkluderet i programmet).
Alternativt kan I nyde byen i jeres eget tempo denne dag. Måske slentre gennem kunstnerdistriktet Dorsoduro og stoppe for at beundre byens mest betagende udsigt fra Akademi Broen.
Om aftenen skal I nyde en afskedsmiddag sammen med jeres rejsefæller. Her får I mulighed for at reflektere over jeres rejse gennem denne smukke naturskønne del af Europa.

Overnatning i Venedig.


Dag 11: Venedig - Hjemrejse

Den sidste dag i Venedig vil der være transfer til lufthavnen for hjemrejse.

Der er mulighed for at forlænge jeres ophold i Venedig med yderligere nætter, så I kan udforske mere af denne fascinerende by.