Scottish Castle Experience – 4 dage med minibus

Busrejse til Skotlands majestætiske landskaber med søer, bjerge og dale, floder og vandfald. I besøger bl.a. Royal Deeside, St Andrews, nogle af Skotlands smukke slotte.

Her får I et kig ind i Skotlands forgangne tider, lige fra før-historisk tid til middelalderen. Hør spændende historier om drabelige slag og legender fulde af mystik og modige mænd.
I besøger også et whiskydestilleri undervejs.


Pakken inkluderer:

  • Rundrejse i 16-sæders luksus Mercedes minibus med professionel chauffør/ guide (engelsktalende).
  • 3 overnatninger
  • 3 x morgenmad

Flybilletter bestiller vi også gerne.

I skal påregne at vi booker min. 1 ekstra nat før og 1 efter turen i Edinburgh.

Pakken kan også skræddersys til grupper. Få et tilbud!

Priser er i DKK pr. person
B&B Turistklasse

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2023: fra kr. fra kr.

Ingen børn u. 5 år på denne rejse.

Priser er i DKK pr. person
3* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2023: fra kr. fra kr.

Ingen børn u. 5 år på denne rejse.

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Falkland, St Andrews, House of Dun & Dunotter Castle

Afgang fra mødepunktet i Edinburgh kl. 09.00.
I kører over Forth Road Bridge og videre ind i det gamle kongerige Fife. Dagens første besøg er på Falkland Palace, hvor I får en privat guidet tur på det fine royale slot. Det blev bygget ml. 1502 og 1541 og ligger i hjertet af den unikke middelalderby Falkland. Det har gennem tiden været residens og jagtslot for 8 forskellige Stuart monarker. Et af højdepunkterne er tennisbanen fra 1539.
I fortsætter til St Andrews, hvor jeres guide fortæller om byens historie før og nu. Den er bl.a. golfens fødested, en gammel universitetsby og mødested for det britiske kronprinsepar – der er masser at se.
Om eftermiddagen besøger I House of Dun, nær Montrose. Denne smukke bygning er fra 1730, og I kan bl.a. se nogle flotte stukarbejder. Det huser også Hutchison samlingen, bestående af værker af engelske kolorister og Stirling samlingen, der rummer møbler fra tidsrummet ml.det 17. årh. og frem til 1960’erne.
På vej mod Aberdeen gøres holdt ved Dunotter Castle, der er ruinerne af en befæstning beliggende højt oppe på en klippetop og med en betagende udsigt. Dunotter blev bl.a. brugt i filmen “Macbeth” og gav inspiration til Disney’s tegnefilm “Brave”. Herfra til jeres hotel.

Overnatning i Aberdeenshire.


Dag 2: Castle Fraser, Ballater & Crathes Castle

I tilbringer dagen i Royal Deeside. Først skal I se det smukke Castle Fraser, der blev påbegyndt i 1575. Det rummer den flotte Great Hall, fine møbler og mange portrætter af Fraser familien. Besøget kan rundes af med en tur rundt i den fine muromkransede park.
Videre derfra til Banchory hvor I kan være heldige at se laks springe ved Falls of Feugh. Måske er der stemning for en kort vandretur i Glen Tanar eller Burn o’Vat. I stopper i Ballater for at holde frokostpause.
Eftermiddagens højdepunkt er Crathes Castle – her er der gargoyler, små tårne og sågar et spøgelse der kaldes “Green Lady”. Stedet rummer også det gamle Horn of Leys, der blev foræret af Robert the Bruce. I får tid til at gå rundt på egen hånd. De smukke haver er grønne, uanset hvilket tidspunkt på året man besøger slottet. Der er bl.a. et springvand og en bedårende rosenhave.

Atter overnatning i Aberdeenshire.


Dag 3: Fyvie Castle & Culloden

I fortsætter mod nord, og første stop er på Fyvie Castle, nær Turiff. Slottet kan dateres tilbage til det 12. årh. og har en flot samling af våben og rustninger, samt tapeter fra 16. årh. og Edwardiansk interiør.
På vej mod Nairn kører I gennem de smukkeste højlandslandskaber og holder frokostpause.
I fortsætter i retning mod Inverness. I har mulighed for at tage Clan Walk’en på Culloden visitor centre. The Clan Stone Walkway er lavet til minde om de skotske klaner og de mænd, der kæmpede ved slaget ved Culloden. Der er rejst en sten på stedet.
I kører derfra til den lille by Forres.

Overnatning i Forres.


Dag 4: Dalwhinnie Distillery, Loch Leven Castle & Edinburgh

I dag skal I se noget af det smukkeste, Skotland kan byde på. I kører til Kingussie, hvor I holder et fotostop ved Ruthven Barracks.
Næste besøg er på Dalwhinnie Distillery, der er det højest beliggende whiskydestilleri i Skotland. Det får vandet direkte fra Spey Floden. I får en rundvisning og mulighed for at smage på “the Water of Life”.
Frokostpausen holdes i den lille by Pitlochry, og turen går derefter til Loch Leven ved Kinross. I midten af søen ligger Loch Leven Castle, der står et tårn, der var rammen om det mest traumatiske år i Mary Queen of Scots liv. I 1567 blev hun fængslet og tvunget til at abdicere. Der skete så det, at hun på dramatisk vis flygtede et år senere. Der er en kort sejltur over til slottet. Tid på egen hånd til at se øen og tårnet før I kører mod Edinburgh med ankomst ca. kl. 18.30.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin