Isle of Arran – Skotland i Miniature – 3 dage med minibus

En busrejse til den vidunderlige ø Isle of Arran. Den kaldes "Skotland i Miniature", fordi den rummer det meste af, hvad Skotland har at byde på.

Oplev smukke landskaber lige fra bjerge, klipper, brede strande, stencirkler til lokale varer såsom ost og whisky.
Undervejs besøger I Culzean Castle, bliver klogere på nationaldigteren Robert Burns, der bl.a. skrev den verdenskendte sang "Auld Lang Syne" og besøger den flotte hvidkalkede by Inveraray, der ligger på fastlandet.


Pakken inkluderer:

  • 2 overnatninger på turistklasse/B&B – eller 3* hoteller
  • Morgenmad
  • Færgeoverfarter ifølge programmet

Turen foregår i 16-sæders luksus Mercedes minibus med professionel chauffør/ guide (engelsktalende).

Bemærk: Der må påregnes min. 2 ekstra overnatninger i Edinburgh, 1 før og 1 efter turen.

Div. entréer er ikke inkl. i prisen

Flybilletter bestiller vi også gerne.

Afgang fra Edinburgh på mandage.

Priser er i DKK pr. person

B&B Turistklasse

Periodedobbeltværelse enkeltværelse
2019: mandage 10 jun – 30 sepfra kr. 3.150fra kr. 3.450
2019: mandage 7 – 28 oktfra kr. 2.950fra kr. 3.250

 

3* Hoteller:

Periodedobbeltværelse enkeltværelse
2019: mandage 10 jun – 30 sepfra kr. 3.650fra kr. 3.950
2019: mandage 7 – 28 oktfra kr. 3.450fra kr. 3.750

 

Ingen børn u. 5 år på denne rejse.

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Culzean Castle, Robert Burns & Isle of Arran

Turen starter med, at I møder op på opsamlingsstedet i Edinburgh, hvorfra der er afgang kl. 08.30.
Derfra kører I vestpå til Glasgow og videre ind i Ayrshire, hvor I besøger Culzean Castle, der er fra det 18 årh. Slottet stammer fra en fredelig periode i skotsk historie og har siden 1300-tallet haft forbindelse til Kennedy familien. Nyd dets spektakulære placering på toppen af klipperne, de fine møbler og den smukke arkitektur. Det er tegnet af den berømte arkitekt Robert Adam. Slottet er omgivet af den store smukke Culzean Country Park med stier gennem skoven og små damme (entré ikke inkl.). Der er afsat tid til at holde frokostpause i caféen eller i parken.
Videre ind i Robert Burns land. Han er Skotlands nationaldigter og blev født i Alloway. Alt imens I kører mod hans fødehjem, vil I kunne se mange af de steder, han omtaler i sine digte og sange. I Alloway besøger I et visitor centre, der er omhandler denne bemærkelsesværdige mand. En af hans mest kendte sange er nok “Auld Lang Syne”, der synges nytårsaften over hele verden.
I fortsætter til Ardrossan, hvorfra I sejler med færgen til Brodick på Isle of Arran. Den er den største by og har udsigt mod øens højeste punkt, det imponerende Goatfell, samt Brodick Bay.


Dag 2: Isle of Arran sightseeing

Arran har det hele: Masser af vildtliv, klipper, sandstrande, pubber, restauranter og sågar et whiskydestilleri. Der er masser af muligheder vedrørende turens indhold denne dag. Det afhænger lidt af vind og vejr, samt af gruppens interesser.
Jeres chauffør/guide vil sørge for, at I får det absolut bedste ud af dagen. På øens nordspids knejser Goatfell, der med sine 874m er Arrans højeste bjerg. Landsbyerne Corrie og Sannox ligger begge i nærheden og med nogle af øens bedste strande.
I Lochranza finder man ruinerne af slottet, samt Arran Distillery. Arran har mange stencirkler f.eks. i Machie Moor,
Efter at have set jer om i området, kører I gennem de små fiskerbyer Blackwaterfoot, Sliddery og Kildonan. På vej tilbage til Brodick kan I se The Holy Isle på den anden side af vandet. Her ligger et buddistisk center for verdensfred og helse. Stop evt. ved Arran Cheese Shop og Arran Aromatics der fremstiller luksussæber m.m. Deres produkter er fremstillet af naturlige ingredienser og er nu verdenskendte.
I Brodick ligger slottet af samme navn, og i skyggen af det mikrobryggeriet Arran Brewery. Denne ale kan købes på de mange lokale pubber.

Overnatning i Brodick, Isle of Arran.


Dag 3: Tarbet, Inveraray og Loch Lomond

I dag siger I farvel til Arran og sejler de 30 min. med den lille færge fra Lochranza til Claonaig på Kintyre halvøen. Derfra videre langs den smukke kystvej til den lille charmerende fiskerby Tarbet. Den ligger på en smal stribe land.
Fra Tarbet går turen langs med Loch Fyne til den hvidkalkede by Inveraray, hvor I har tid til frokost og til at kigge jer omkring. Her ligger bl.a. Inveraray Castle, brugt i juleafsnittet af “Downton Abbey”.
Efter frokost fortsætter I gennem bjergpasset “Rest and be Thankful”. Derfra til Luss og langs “The Bonnie Banks of Loch Lomond”.
Ankomst til Edinburgh ca. kl. 19.15.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin