Isle of Arran – Skotland i Miniatureformat – 3 dage med minibus

En busrejse til Skotlands vestkyst og den vidunderlige ø Isle of Arran, der også kaldes "Skotland i Miniature", fordi den rummer det meste af, hvad Skotland har at byde på.

Oplev Arrans smukke landskaber lige fra bjerge, klipper, brede strande, stencirkler til lokalt producerede varer, såsom ost og whisky. Undervejs ser I Culzean Castle, bliver klogere på nationaldigteren Robert Burns, der bl.a. skrev den verdenskendte sang "Auld Lang Syne" og besøger den flotte hvidkalkede by Inveraray, der ligger på fastlandet.


Pakken inkluderer:

  • 2 overnatninger på B&B – eller 3* hoteller
  • Morgenmad
  • Færgeoverfarter ifølge programmet

Turen foregår i 16-sæders luksus Mercedes minibus med professionel chauffør/ guide (engelsktalende).

Bemærk: Der må påregnes min. 2 ekstra overnatninger i Edinburgh, 1 før og 1 efter turen.

Div. entréer er ikke inkl. i prisen

Flybilletter bestiller vi også gerne.

Priser er i DKK pr. person
B&B Turistklasse

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2023: mandage 17 apr - 29 majfra kr. 4.200fra kr. 5.000
2023: mandage 5 jun - 25 sep fra kr. 4.400fra kr. 5.200
2023: mandage 23 - 30 okt fra kr. 4.200fra kr. 5.000

Ingen børn u. 5 år på denne rejse.

Priser er i DKK pr. person
3* Hoteller

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2023: mandage 17 apr - 29 majfra kr. 5.200fra kr. 5.800
2023: mandage 5 jun - 25 sep fra kr. 5.400fra kr. 6.000
2023: mandage 23 - 30 okt fra kr. 5.200fra kr. 5.800

Ingen børn u. 5 år på denne rejse.

Rejsebeskrivelse

Dag 1: Culzean Castle, Robert Burns & Isle of Arran

Turen starter med, at I møder op på opsamlingsstedet i Edinburgh, hvorfra der er afgang kl. 08.30.
Derfra kører I vestpå til Glasgow og forbi Europas største vindmøllepark, Whitelee Wind Farm.
Turen fortsætter videre ind i Ayrshire, hvor I besøger Culzean Castle, der er fra det 18 årh. Slottet stammer fra en fredelig periode i skotsk historie og har siden 1300-tallet haft forbindelse til Kennedy familien. Nyd dets spektakulære placering på toppen af klipperne, de fine møbler og den smukke arkitektur. Det er tegnet af den berømte arkitekt Robert Adam. Slottet er omgivet af den store smukke Culzean Country Park med stier gennem skoven og små damme (entré ikke inkl.). Der er afsat tid til at holde frokostpause i caféen eller i parken.
Videre ind i Robert Burns land. Han er Skotlands nationaldigter og blev født i Alloway. Alt imens I kører mod hans fødehjem, vil I kunne se mange af de steder, han omtaler i sine digte og sange. I Alloway besøger I et visitor centre, der er omhandler denne bemærkelsesværdige mand. En af hans mest kendte sange er nok “Auld Lang Syne”, der synges nytårsaften over hele verden.
I fortsætter til Ardrossan, hvorfra I sejler med færgen til Brodick på Isle of Arran. Den er øens største by og har udsigt mod dens højeste punkt, det imponerende Goatfell, samt Brodick Bay.

Overnatning i Brodick, Isle of Arran.


Dag 2: Isle of Arran sightseeing

Arran har det hele: Masser af vildtliv, klipper, sandstrande, pubber, restauranter og sågar et whiskydestilleri. Der er masser af muligheder vedrørende turens indhold denne dag. Det afhænger lidt af vind og vejr, samt af gruppens interesser. Jeres chauffør/guide vil sørge for, at I får det absolut bedste ud af dagen.
På øens nordspids knejser Goatfell, der med sine 874m er Arrans højeste bjerg. Landsbyerne Corrie og Sannox ligger begge i nærheden og med nogle af øens bedste strande.
I Lochranza finder man ruinerne af slottet, samt Arran Distillery. Arran har mange stencirkler f.eks. i Machie Moor,
Efter at have set jer om i området, kører I gennem de små fiskerbyer Blackwaterfoot, Sliddery og Kildonan. På vej tilbage til Brodick kan I se The Holy Isle på den anden side af vandet. Her ligger et buddhistisk center for verdensfred og helse. Stop evt. ved Arran Cheese Shop og Arran Aromatics der fremstiller luksussæber m.m. Deres produkter er fremstillet af naturlige ingredienser og er nu verdenskendte.
I Brodick ligger slottet af samme navn, og i skyggen af det mikrobryggeriet Arran Brewery. Denne ale kan købes på de mange lokale pubber.

Overnatning i Brodick, Isle of Arran.


Dag 3: Tarbet, Inveraray og Loch Lomond

I dag siger I farvel til Arran og sejler de 30 min. med den lille færge fra Lochranza til Claonaig på Kintyre halvøen. Derfra videre langs den smukke kystvej til den lille charmerende fiskerby Tarbet. Den ligger på en smal stribe land.
Fra Tarbet går turen langs med Loch Fyne til den hvidkalkede by Inveraray, hvor I har tid til en frokostpause og til at kigge jer omkring. Her ligger bl.a. Inveraray Castle, brugt i et juleafsnit i “Downton Abbey”.
Efter frokost fortsætter I gennem bjergpasset “Rest and be Thankful”. Derfra til Luss og langs “The Bonnie Banks of Loch Lomond”.
Ankomst til Edinburgh ca. kl. 19.15.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev

- og få inspiration til din næste kvalitetsrejse