Det Nordlige Irland – 9 dage med bus

Tag på en vidunderlig busferie til Nordirland og den nordlige halvdel af Irland.

Rejsen går bl.a. til Belfast, Giant's Causeway, Derry, rundtur på Inishowen halvøen der er Irlands nordligste punkt og universitetsbyen Galway. I vil også opleve den vidunderlige natur på Achill Island. Her ses resterne af små huse, der blev forladt under den store hungersnød i 1840'erne.
I bor på dejlige hoteller og et slot, og turen inkluderer en masse spændende seværdigheder og oplevelser. I kan bl.a. skære tørv, besøge Titanic Museet, gå på den gamle bymur i Derry, se fårehunde vogte får og opleve en irsk aften.


Prisen inkluderer:

 • Moderne komfortabel bus med chauffør og guide
 • Gratis Wi-Fi i bussen
 • 8 overnatninger på gode 3* & 4* hoteller
 • 8 x Irish Breakfast
 • 3 x middag på hoteller
 • 1 x middag og traditionel irsk underholdning på pub i Dublin
 • 1 x middag på på Cabra Castle
 • 1 x middag på bryggeri restaurant
 • 1 x frokost
 • 2 x te & Scones
 • Velkomstdrink get-together
 • Guidet tur til fods i Derry og Galway
 • City Tour m. åben bus i Dublin m. besøg på Guinness, whiskydestiller, Epic Ireland eller General Post Office
 • Sightseeingtur i Belfast m. lokal guide
 • Tørveskæring og te & scones
 • Heldagstur til Achill Island
 • Rundtur på Inishoven Halvøen
 • Sightseeing i Dublin og besøg på Glasnevin Museum
 • Samt entréer til følgende: Down Cathedral, St. Patrick Centre, Titanic Belfast, Giant’s Causeway, Shrove Lighthouse, Donegal Castle, Belleek Pottery Factory, W.B. Yeats’ grav, Westport House og Clonmacnoise.

Flybilletter og evt. ekstra nætter i Dublin bestiller vi også gerne.

Priser er i DKK pr. person
Afrejse fra Dublin

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2020: 17 okt (small group – max. 26 personer)kr. 15.050kr. 17.750

Ingen børn u. 8 år på denne rejse.

Rejsebeskrivelse

 

Dag 1: Velkommen til Irland & Cabra Castle

Ankomst Dublin Lufthavn. Vi arrangerer en privat transfer til jeres hotel, der ligger ca. 78 km mod nord.
Kl. 14.00 er der afternoon tea på slottet. Slap af i slottets dejlige omgivelser og nyd evt. et spil tennis eller en runde golf på hotellets 9-hullers bane.
Kl. 18.00 mødes I med jeres guide og rejsefæller til en velkomstdrink og efterfølgende middag i hotellets restaurant.

Overnatning på Cabra Castle Hotel 4*, Kingscourt, County Cavan.


Dag 2: Nordirland, St Patrick & Titanic Belfast

Efter morgenmaden er der afgang nordpå gennem de blide kurver i Mourne Mountains og den fine kystlinje.
I kører til Down Cathedral, hvor Irlands Skytsengel St Patrick ligger begravet under en kæmpestor kampesten. Besøg St Patrick Centre hvor I kan få mere at vide.
I fortsætter til Belfast, hvor en lokal guide viser jer rundt. Her kan I se prominente bygninger, politiske budskaber malet på facader m.m.
I ser dokken hvor Titanic blev bygget i 1912. I kan se frem til at opleve det imponerende og helt moderne Titanic Museum.

Middag og overnatning på Europa Hotel 4*, Belfast (eller tilsvarende).


Dag 3: Giant's Causeway, Tørveskæring & Derry

I dag går turen videre langs Nine Glens of Antrim, der er en af Nordirlands “Scenic Routes”. Her er udsigt til bjerge, dale og nordkysten. I dette område er mange af scenerne i den populære tv-serie “Game of Thrones” filmet.
I besøger Sheans Horse Riding & Heritage Centre, hvor I ser, hvordan man skærer tørv og I får serveret te og scones.
Derfra kører I til Giant’s Causeway. Der er et enestående område bestående af 40.000 basaltsøjler, der blev dannet for over 60 millioner år siden, da glødende lava væltede ud på jordoverfladen. Stedet er på UNESCO’s verdensarvs liste. Det er værd at se besøgscentret, der er tilknyttet området. Hør om legenden om kæmpen Finn McCool.
Næste stop er Derry/ Londonderry, der har en turbulent og interessant historie.
Middag på jeres hotel.

Overnatning på Maldron Hotel Derry 4*, Derry.


Dag 4: Derry & Inishowen Halvøen

Derry var den sidste by i Irland, der blev bygget med mure omkring. Der var 400 arbejdere beskæftiget med at opføre dem fra 1613 til 1618. En lokal guide tager jer på en kort tur på bymuren, der omkranser Derrys gamle bydel fuldstændigt.
Så forlader i Nordirland for en stund og tager på en 160 km rundtur på  på Inishowen Halvøen i Co Donegal. Det er et øde, uspoleret og vildt område, som irerne, nok med rette, mener har de smukkeste og mest varierede landskaber i Irland. Der er høje bjerge, søer, lyng, en fantastisk kystlinie med små øer og snoede veje. I kører langs med Loch Foyle og ser Shrove Fyrtårn, til Banba’s Crown på Malin Head, der er Irlands nordligste punkt. På vej tilbage mod Derry stopper I i Seaview Tavern for at drikke te og Scones. Videre til Buncrana og retur til Derry hvor en lokal guide tager jer på en kort gåtur på middelalder-bymuren, der omslutter det gamle bycenter. Gå over byens flotte Peace Bridge inden I slutter turen med middag og øl på Walled City Brewery Restaurant.

Overnatning på Maldron Hotel Derry 4*, Derry.


Dag 5: Donegal Castle & Belleek Porcelæn

I kører gennem de smukke landskaber til Donegal by hvor I vil have tid på egen hånd.  Der ligger Donegal Castle, der blev opført i det 15 årh. af en O’Donnell høvding.
Der er også tid til at se Belleek porcelænsfabrik, fra det 19. årh. Det blev igansat for at give beskæftigelse i området. Belleek er verdenskendt for god kvalitet, og I kan se, hvordan det fremstilles. Derpå skal I besøge en lokal farmar og se hans fårehunde i aktion.
Turen fortsætter gennem Co Sligo, hvor den Nobelpris-vindende digter W.B. Yates’ er begravet på kirkegården i Drumcliffe. Det var et område, han elskede at skrive om.
Derfra kører I ind i Co Mayo til den lille hyggelige kystby Westport. Den blev grundlagt i 1780. En lokal guide vil tage jer på en afslappet gåtur gennem deen historiske by.
I spiser middag på hotellet.

Overnatning på Clew Bay Hotel 3*, Westport, County Mayo (eller tilsvarende).


Dag 6: Achill Island & Westport House

Dagen starter med en tur langs Clew Bay, der siges at have 365 øer, og videre på en meget flot tur til Achill Island, der er forbundet med fastlandet via en bro. Nyd de smukke bjerglandskaber der skråner ned mod det glitrende Atlanterhav.
I nærheden af Slievemore ligger en forladt landsby, der rummer mere end 100 stenhytter, som blev forladt af indbyggerne i 1840’erne under den store hungersnød.
I spiser en let frokost i Keel, inden I returnerer til Westport, hvor I skal besøge det statelige Westport House. Det ligger med udsigt over havet og byder på uvurderlige genstande som portrætter, møbler, sølv og porcelæn. Der serveres et glas vin eller øl der.
Middagen er for egen regning. Der er mange restauranter i byen, og husk at fisk og skaldyr er rigtig godt på vestkysten. Byen har også gode pubber.

Overnatning på Clew Bay Hotel 3*, Westport, County Mayo (eller tilsvarende).


Dag 7: Galway, Clonmacnoise & Irsk aften

Dagen starter med en tur til Galway, hvor der vil være en sightseeingtur til fods i byen. I vil se Eyre Square, Galway Cathedral og Spanish Arch. På Shop Street kan I se middelalderslottet Lynch’s Castle, der engang tilhørte Galways mest magtfulde familie og bidrog med et nyt ord til det engelske sprog. Der vil oghså være tid til at se jer om på egen hånd i de smalle gågader.
Derpå kører I mod øst til den tidlige kristne bosættelse Clonmacnoise. Se kirker, bl.a. resterne af en katedral fra det 6. årh., samt en hel del keltiske stenkors og runde tårne. Den ligger smukt ved den store Shannon Flod.
Efter ankomst til Dublin, kan I se frem til en livlig irsk aften i Merry Ploughboy Pub med god mad, irsk kaffe og livlig irsk dans, sang og musik.

Overnatning på The Talbot Hotel Stillorgan 4*, Dublin.


Dag 8: Dublin Sightseeing

Efter morgenmaden mødes I med en lokal guide til en panoramatur i den Irske hovedstad. I vil besøge Irlands nationale kirkegård, Glasnevin, hvor mange kendte personer ligger begravet, bl.a. Michael Collins, Daniel O’Connell, Charles Stewart Parnell og Brendan Behan.
Resten af dagen er på egen hånd. Her kan I bruge jeres hop-on hop-off sightseeing billetter, der inkluderer et besøg på enten Guinness Storehouse, EPIC Ireland,  Teeling Distillery eller General Post Office Museum.
Besøg evt. Trinity College. Det blev grundlagt tilbage i 1592 af Elisabeth I og er lrlands ældste universitet. Det huser bl.a. den berømte “Book of Kells” fra det 9. årh., der er et af verdens ældste manuskripter og en af Dublins hovedattraktioner.
Middag på egen hånd.

Overnatning på The Talbot Hotel Stillorgan 4*.


Dag 9: Hjemrejse

I dag er det tid til at sige farvel til Irland for denne gang.
Måske er der tid til lidt shopping eller måske bare slentre lidt rundt og nyde frokosten på et byens mange dejlige spisesteder.

Det er muligt at forlænge opholdet i Dublin.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin