London, York, Lake District, Glasgow og Edinburgh – 10 dages togrejse

Glæd jer til en oplevelsesrig togrejse fra London til den gamle vikingeby York og videre mod nordvest til Lake District, der er et af Englands smukkeste områder. I besøger også Glasgow og Edinburgh i Skotland.

Denne rejse indeholder også nogle spændende éndagsture med minibus. I Yorkshire er der en éndagstur med til Yorkshire Moors, hvor I kan opleve nationalparken og den lille charmerende Whitby. I Lake District tager I også på en flot tur og fra Glasgow tager I til det skotske højland og Loch Ness. 


Turen inkluderer følgende:

 • 10 overnatninger på 4* hoteller (5* mod tillæg)
 • 10 x morgenmad
 • BritRail Travel Pass
 • Tog fra Heathrow Airport til London
 • Sightseeingtur i London med pensioneret politimand
 • Éndagstur med minibus i Yorkshire
 • Éndagstur med minibus i Nordenglands Lake District
 • Éndagstur med minibus fra Glasgow til Skotlands Højland og Loch Ness
 • Entré til Edinburgh Castle
 • 2 nætter i London
 • 2 nætter i York
 • 2 nætter i Lake District
 • 2 nætter i Glasgow
 • 2 nætter i Edinburgh

Bemærk: Vi kan ikke garantere 100% at alle hoteller er i gå-afstand fra stationerne. Evt. transport til og fra hotel er for egen regning.

Flybilletter er ikke inkluderet i prisen, men vi bestiller gerne.

Rejsen kan forlænges med ekstra overnatninger.

Priser er i DKK pr. person.

PeriodeDobbeltværelseEnkeltværelse
2024: 1 - 31 julfra kr. 20.500Få et tilbud
2024: 1 - 31 augfra kr. 21.500Få et tilbud
2024: 1 - 30 sepfra kr. 20.500Få et tilbud
2024: 1 - 31 oktfra kr. 19.900Få et tilbud
2024: 1 nov - 31 decfra kr. 18.900Få et tilbud
2025: 1 jan - 31 marfra kr. 18.900Få et tilbud
2025: 1 apr - 31 majfra kr. 19.900Få et tilbud
2025: 1 - 30 junfra kr. 20.500Få et tilbud

Rejsebeskrivelse

Dag 1: London

Tog fra Heathrow Airport til London og check in på jeres hotel. Derefter kan I tage på sightseeing og se nogle af storbyens berømte seværdigheder, såsom Piccadilly Circus, Nelson’s Column og løverne på Trafalgar Square, Hyde Park og Big Ben. I kan også tage til Tower of London og se de fantastisk smukke kronjuveler, der bevogtes af de flotte Beefeaters i tudoruniformer. I kan derefter tilbringe aftenen med at spise på en af byens mange gode restauranter.

Overnatning på hotel i London (der kan tilkøbes ekstra overnatninger).


Dag 2: Sightseeing i London med en pensioneret London politisergent

I vil tage på en tur til fods med en pensioneret London politisergent og professionel guide, som har mange års kriminalitetsbekæmpelse under bæltet. Hør om Bow Street Runners, berygtede fanger, angreb mod borgerne i London og de mennesker, der beskytter og tjener denne vidtstrakte by hver dag.
Se Horsguards Parade og National Police Memorial, gå fra Storbritanniens mindste politistation til dens travleste, fra Old Scotland Yard til New for at se det berømte roterende skilt. I løbet af denne rutsjebanetur gennem nogle af de mørkere sider af Londons historie får Iogså en chance for at dæmpe nerverne med en drink på en pub dedikeret til Storbritanniens mest elskede fiktive detektiv, Sherlock Holmes.
Gennem hjertet af Westminster og Crown Estate, er I klar til at gå i disse politimænds og -kvinders sko?


Dag 3: York, Vikinger & York Minster

Dagen begynder med en togtur til den charmerende by York (ca. 2 timer). I vil have hele eftermiddagen til at kigge på Yorks gamle middelaldercentrum med de fine gamle huse. Byens rige historie går tilbage til romerne, vikingerne og normannerne. Den er delvis omkranset af en flot bymur. Besøg den store statelige York Minster med dens farvede vinduesglas og smukke tårne. Den er en gotisk katedral og den ældste af slagsen i Storbritannien.
The Treasurer’s House, der er opkaldt efter kassereren fra York Minster, er bygget oven på en romersk vej. Treasurer’s House er kendt for at være det hus i verden, der har flest spøgelser, så hvis I har lyst til lidt “spænding” er det lige sagen. Se også tjenestefolkenes etage øverst oppe og den omfattende antikvitetssamling. Se det spændende Jorvik Viking Centre hvor man for ca. 30 år siden fandt man huse, værksteder m.m. fra vikingetidens by Jorvik, som den så ud for 1.000 år siden. Jorvik Viking Centre.
Byen har også et fint quilt museum for de, der er interesseret i håndarbejde Quilt Museum.

Overnatning i York.


Dag 4: York & éndagstur til Yorkshire Moors og Whitby

I dag er der en endagstur med minibus ud til Yorkshire Moors, hvor I kan opleve nationalparkens hedelandskab, de små landsbyer og markedsbyer. Den bringer jer til Goathland, den betagende lille kystby Whitby, Helmsley og Vale of York. (Turen kan variere, alt efter sæson.)
Om aftenen kan I nyde Yorks Shambles område med dets charmerende smalle brostensbelagte gader og små butikker.

Overnatning i York.


Dag 5: Lake District

Når I forlader York går rejsen til Windermere i det meget smukke Lake District, et område som inspirerede William Wordsworth’s poesi, og som mange forbinder med forfatterinden Beatrix Potter og hendes børnebøger. Det er et af Englands allersmukkeste områder. Check in på jeres hotel, og derefter har I tid til at kigge på byen. I kan også dyppe tæerne i Englands største sø eller tage på en kort sejltur.

Overnatning i Windermere, Lake District.


Dag 6: Lake District - Heldagstur med minibus

I dag skal I på en guidet heldagstur med minibus ud i den smukke natur med imponerende landskaber med bjerge, søer og dale. Turen går over bjergpas, gennem dale, forbi vandfald og små traditionelle landsbyer. I tager på sejltur på en sø og besøger den 4.000 år gamle stencirkel i Castlerigg, der ligger højt oppe. I holder frokostpause i Keswick. Der vil være mange fotostop undervejs. En tur I ikke bør gå glip af! Tilbage til jeres hotel i Windermere, hvor I kan nyde aftenen.

Overnatning i Windermere, Lake District.


Dag 7: Glasgow

Dagens togrejse går mod nord gennem de smukke bjergområder til Borders området i det sydlige Skotland og videre til Glasgow. Efter ankomst kan I nyde resten af dagen i denne spændende by. Besøg nogle af de berømte kunstmuseer eller tag en tur med sightseeingbus. Glasgow er en af Storbritanniens bedste byer at shoppe i. Nyd også nogle af mange gode restauranter, Tea Rooms, caféer og pubber.

Overnatning i Glasgow.


Dag 8: Det skotske Højland & Loch Ness - Heldagstur

Dagen byder på en dejlig tur til det skotske højland. I følger “the bonnie, bonnie banks of Loch Lomond” og videre nordpå til landskaberne ændrer sig dramatisk til bjerge, skovklædte dale og glitrende søer. I kører gennem Rannoch Moor der er dækket af lyng, mose og masser af små søer. Det mest spektakulære er turen gennem Glencoe med dens høje bjerge. Derfra fortsætter I gennem The Great Glen, der er formet af gletsjere under istiden. Her ligger Fort William i skyggen af Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis. I  vil holde pause i Fort Augustus, der ligger ved Caledonian Canal.
Efter frokostpausen kan I nyde synet af Loch Ness og stopper ved Urquhart Castle. Der er der også mulighed for en sejltur på søen. Fra Loch Ness går det sydpå gennem Cairngorm National Park og Perthshire til Glasgow.


Dag 9: Edinburgh

Efter morgenmaden tager I toget til Edinburgh, der ligger en times kørsel fra Glasgow. Brug resten af dagen på sightseeing i den smukke skotske hovedstad der er rig på historie. Se det elegante Charlotte Square og også Princes Street, der er byens hovedstrøg. Der er mange forretninger og fredfyldte haver. The Royal Yacht Britannia, der ligger i bydelen Leith giver et godt indblik i de kongeliges liv (billetter kan tilkøbes).

Overnatning i Edinburgh.


Dag 10: Edinburgh Castle - Edinburgh på egen hånd

Start dagen med at besøge Edinburgh Castle, der ligger højt hævet over byen. Besøg slottet og gå ned ad the Royal Mile med dens gamle huse og smalle gyder. I kan bruge resten af dagen på sightseeing i Edinburgh og måske shoppe lidt i de mange butikker i området ved Princes Street. Byen byder også på mange spændende museer. Den gamle bydel kan I også få mere at vide om på en af vores guidede Ghost Tours (kan tilkøbes) i den underjordiske del af byen, med diverse temaer og historier om det gamle Edinburgh og dens befolkning.
Vi kan tilføje en historisk tur, whisky tasting, afternoon tea m.m.
Alternativt er det muligt at tage på en éndagstur ud fra Edinburgh, f.eks. på en whiskytur, til Perthshire eller til St Andrews.

Overnatning på hotel i centrum af Edinburgh.


Dag 11: Hjemrejse

Der vil være mere tid til at kigge på den smukke by, alt efter hjemrejsetidspunkt. Check ud af jeres hotel og der er transfer inkluderet til Edinburgh Airport.

Turen kan forlænges med ekstra nætter i Edinburgh.


Kontakt os

Kontakt os ved at ringe til os på  +45 4971 8037

I er også meget velkomne til at udfylde nedenstående formular, så kontakter vi jer, så vi sammen kan sammensætte den helt rigtige rejse til jer.

I kan ikke bestille vores rejser online, da rejserne tilpasses vores kunders ønsker.

Åbningstider
Mandag – torsdag kl. 9:00 – 17:00.
Fredag: kl. 09:00 – 16:30.
Lørdag & søndag: Vi er ofte til at få fat i på tlf. – så ring til os. Ellers læg en besked, så ringer vi tilbage.

Vi kan også tilbyde at ringe jer op uden for vores normale åbningstid, hvis det passer jer bedre.

Travel's Easy - Susanne Bøgvad AubertinKontakt: Susanne Bøgvad Aubertin